Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
flawless

Forumowy Spis Komandirskich

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy-potrzebuję łożyska do wachnika ? jak by ktoś miał to da znać.{ oczywiście komandir automat}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

189. Taka wersja trafiła do mnie, trochę szkiełko ma sfatygowane i wilgoć musiała swego czasu zaatakować wskazówki, ale tyka zupełnie przyjaźnie

post-78005-0-19938900-1424420254_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie pochwale - moj pierwszy rusek wyrwany za troche wiecej niz 20zl. w pieknym stanie z wyjatkiem zardzewialych wskazowek. Czy ciezko jest je dostac a jesli nie ile bym musial wydac?

post-66139-0-74790400-1425039227_thumb.jpg

Edytowane przez kasoob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Same wskazówki nie leżą gdzieś na półce w supermarkecie... może prościej będzie zapytać w zakładzie zegarmistrzowskim o możliwość (i cenę) ich odnowienia.

Pomalowanie ich, to żaden problem. Bardziej trzeba się nachodzić, aby znaleźć majstra, który pomaluje je specjalną farbką fluorescencyjną

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko boje sie ze ta rdza nie powoli tego ladnie odnowic. Wypelnienie to tylko srodek wskazowki, a dookola jest srebrny metal pokryty czerwonymi plamkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarmistrz powinien usunąć Ci rdzę ze wskazówek, też miałem pordzewiałe a po wizycie u majstra są jak nowe  :D .

Wrzuciłbym fotki ale to amfibia była i nie chcę mieszać watków  ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da rade na pw? I pamietasz moze ile majster skasowal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

191

Do 6 razy sztuka i jest NOS :]

Jest to już 6 egzemplarz tego modelu w mojej kolekcji. W końcu trafił się ideał.

Żaden inny posiadany przeze mmie, choćby najlepszy, nawet go nie przypominał, ten jest po prostu inny i nie do opisania słowami jak i fotografiami.

Każdy egzemplarz tego zegarka w mojej kolekcji wyglądał inaczej. Niezwykły model.

gallery_40106_2189_818592.jpg

gallery_40106_2189_77126.jpg

gallery_40106_2189_138716.jpg

Edytowane przez Daniel*Komandir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

192. Sprowokowany przez Daniela.

gallery_46829_1960_776861.jpg

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w końcu i ja mogę swojego dopisać - no. 195 - już po serwisie i na pasku (Morellato)

post-33253-0-90053300-1427576961_thumb.jpg

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te komandiry były w dwóch kolorach? Wewnętrzna tarcza ciemny brąz i jaśniejszy?

Krzyśku to tylko kwestia światła :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzyśku to tylko kwestia światła :D

Sęk w tym że właśnie dotarł do mnie nowo zakupiony i jest dużo dużo ciemniejszy od tego którego miałem. Nowy jest ciemno brązowy a wcześniejszy jasno brązowy-złocisty. I teraz nie wiem czy tamten zjaśniał, wyblakł (jak zwał tak zwał) czy były dwa kolory. Obie tarcze są w super stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja pokażę moja pierwszą i na razie jedyną no.195

A takiego też właśnie kupiłem z zamiarem sprzedania z małym zyskiem ale zostaje. Ta zieleń tarczy jest przepiękna :wub: Nie spodziewałem się! I jeszcze stan w zasadzie NOS za 60zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z niego jestem super zadowolony ładny stan i na punktualnym chodzie :) swojego kwarca oddałem synowi bo mu się spodobał hehehe. Szukam jeszcze amfibi  automata :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dorzucę dwa zmontowane przed momentem ;)

czyli 196 i 197

post-52629-0-14202600-1427631608_thumb.jpg

Edytowane przez antyp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym że właśnie dotarł do mnie nowo zakupiony i jest dużo dużo ciemniejszy od tego którego miałem. Nowy jest ciemno brązowy a wcześniejszy jasno brązowy-złocisty. I teraz nie wiem czy tamten zjaśniał, wyblakł (jak zwał tak zwał) czy były dwa kolory. Obie tarcze są w super stanie.

Ten zegarek bardzo różnie się starzeje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy Komandir Zakaz MO CCCP. Wnętrzności trzeba było ratować przy pomocy Amfibii którą miałem zdublowaną i teraz pięknie chodzi. Szkiełko zostało spolerowane, niestety tarcza ma ubytki. Pasek - bazarkowy "struś"  ;) (chyba wszyscy go sobie kupili ;) )

gallery_74509_2274_1000504.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

199. Mój pierwszy "zakaz"  stan : 99% idealny.

mo_zpslbmyjuvy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje bardzo, nawet gwiazda jest w idealnym stanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi