Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków ETERNA

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo wszystko, pełen serwis bardzo kosztowny. Ktoś pisał wcześniej o 5k?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to dotyczyło innego mechanizmu. Za 5K to kupisz cały nowy mechanizm. Albo zegarek z nim do podmiany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tyle to można nowy zegarek kupić zamiast robić serwis ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , mówimy o Manufakturze. W takiej cenie jak podałeś można mieć nową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyższy koszt to pewnie serwis "wypukłego" 3030.

39XX to ma być bazowy i "tani"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doliński nie robi serwisu manufaktury, przynajmniej taką otrzymałem informację.  Wysyłają do SUI i pełny przegląd 650euro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoją Vaughan robiłem w Tempusie w Łodzi. Pełne zadowolenie z usługi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doliński nie robi serwisu manufaktury, przynajmniej taką otrzymałem informację.  Wysyłają do SUI i pełny przegląd 650euro

Dzięki. Widziałem jednak, że ktoś wspomniał o 5k, dlatego dopytywałem. ;) Kwota wydawała się absurdalna, ale zawsze lepiej jest się upewnić.

Edytowane przez Istvan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale to i tak nadal połowa ceny nowego zegarka. Tanio nie jest niestety, ale co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj moja KonTiki poleciała do Dolińskiego. Ciekawe co z tego wyniknie...szczerze mówiąc, to jestem trochę zawiedziony, że nowy zegarek pada po roku od zakupu, a noszony jest tylko okazjonalnie...Ok, siedział w rotomacie, ale trzydziestoparu letnie Seiko też siedzi i nic się z nim nie dzieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dotarł do Dolińskiego dnia 8 marca, dzisiaj jest już u mnie (do odbioru gotowy był 10 marca)

Diagnoza i naprawa, cytuję "Naprawiliśmy zespół kalendarza, Wymieniliśmy koło koronowe oraz koło redukcyjne zespołu automatycznego naciągu."

Obejrzałem zegarek - nowych rys nie stwierdzono, paczka przyszła starannie zapakowana i zabezpieczona. Naprawa była oczywiście darmowa - zegarek na gwarancji.

Dodam jeszcze, że kontakt z serwisem przez formularz pierwsza klasa - odpowiedź po max 10 minutach.

Edytowane przez Wacor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dotarł do Dolińskiego dnia 8 marca, dzisiaj jest już u mnie (do odbioru gotowy był 10 marca)

Diagnoza i naprawa, cytuję "Naprawiliśmy zespół kalendarza, Wymieniliśmy koło koronowe oraz koło redukcyjne zespołu automatycznego naciągu."

Obejrzałem zegarek - nowych rys nie stwierdzono, paczka przyszła starannie zapakowana i zabezpieczona. Naprawa była oczywiście darmowa - zegarek na gwarancji.

Dodam jeszcze, że kontakt z serwisem przez formularz pierwsza klasa - odpowiedź po max 10 minutach.

Też mam pozytywne wspomnienia po kontakcie z serwisem Dolińskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak Serwis we Wrocku daje radę . Fajnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też pozytywnie oceniam serwis Dolińskiego aczkolwiek nie naprawili zegarka tylko go odesłali do serwisu fabrycznego w CH. Natomiast system obsługi klienta na b. dobrym poziomie.

ps. Eterna to był jedyny zegarek, który mi się popsuł :(  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Tempus w Łodzi - ogarnął moją Vaughan gdy Doliński chciał ją z rozdzielnika wysłać do CH.

Choć sam kontakt i obsługę uznaję za wzorowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem naprawę w ramach gwarancji więc wyboru raczej nie miałem. Jako, że moja była kupiona w DE to Doliński wysłał najpierw zapytanie do Eterny z prośbą o potwierdzenie naprawy gwarancyjnej a później stwierdził, że nie jest w stanie naprawić zegarka i odesłali do CH.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z moimi odpukać na razie wszystko w porządku :)

post-98957-0-47125900-1521105262_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moimi odpukać na razie wszystko w porządku :)

Muszę ją kiedyś mieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Muszę ją kiedyś mieć :)

Szczerze polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co się orientuję Wacor też miał Eternę kupioną w DE

Tak, moja KonTiki pochodzi z Niemiec. Jestem zachwycony serwisem u Dolińskiego...myślałem, że potrwa to minimum 2 tygodnie, a wróciła migiem! Wszystko działa, kontakt świetny! Trochę się obawiałem Dolińskiego, bo poczytałem kilka niepochlebnych opinii, ale porobiłem fotki z każdej strony i byłem dobrej myśli :)

Teraz cieszę się jakbym miał nowy zegarek...a nie widzieliśmy się tylko tydzień :rolleyes: Jest piękna  :wub:

post-87540-0-70266000-1521143919_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi