Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Rolex Submariner GREEN

97 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie odbieram tego jako kolekcjonowanie. Czy ma to sens, skład i ład? Pewnie dla wielu z Was nie ma, bo spotkałem się już tu na forum z taką opinią, ale skoro potrafie dopasować każdy zegarek do jakiegoś ubioru, nastroju, czy czynności którą wykonuje, to chyba musi mieć to jakiś sens, prawda? Troche nie rozumiem Twojego pytania :D I napewno nie kupuje wszystkiego co tylko mi się podoba, bo takich zegarków jest naprawde sporo.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito..tak z czystej ciekawości - czy Twoje kolekcjonowanie i kolekcja ma w ogóle jakiś sens, jakąś myśl, jakiś skład i ład??

Czy kupujesz wszystko co Ci się podoba...jak leci?

A w ogóle to on kupuje te zegarki, o których pisze, czy tylko robi dużo szumu? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuje,fotografuje,ocenia.Moim zdaniem ciągnie to forum do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ogóle to on kupuje te zegarki, o których pisze, czy tylko robi dużo szumu? :D

Zdziwiłbyś się kolego, a poza tym nie wiem czy wiesz, ale nie elegancko tak kogoś komentować.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się nawet ten Rolex, aczkolwiek nie jakoś szczególnie... Przymierzyłem go sobie dwa razy z ciekawości i cóż mogę powiedzieć... Nie jest on stworzony dla mnie, ale wiem że może się bardzo podobać. Jest to dość specyficzny zegarek :D Na plus można zaliczyć mu to, że nie ma ich zbyt wiele i nie jest on tak popularny jak czarny brat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony zegarek,nawet Rolek...hm...NEVER! :)

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo, że prawdą jest to co napisał wcześniej Election, jakoś nie widzi mi się Rolex w tej opcji kolorystycznej. Po pierwsze za dużo tej zieleni - mogłaby być wyłącznie na tarczy, choć wiem, że to w tym konkretnym wypadku wbrew zasadom :P Dobrze jednak, że jest ktoś komu się podoba - świat w przeciwnym razie byłby bardzo nudny.

Względem SUB-a będę konserwatywny: tylko czarna tarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 lata temu będąc w Galway (Irlandia) miałem okazję zobaczyc na żywo takiego zielonego Rolexa. Miła Pani podała nawet zegarek do przymierzenia:) Jak dla mnie zestawienie kolorów jednym słowem rewelacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały zielony Sub zadebiutował w Basel 2011 , a więc obejrzenie go trzy lata temu było fizycznie NIEMOZLIWE ...

ad rem , jako jedyny zegarek raczej nie , ale jako fajne uzupełnienie kolekcji , wakacyjny zegarek - super moim zdaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito..tak z czystej ciekawości - czy Twoje kolekcjonowanie i kolekcja ma w ogóle jakiś sens, jakąś myśl, jakiś skład i ład??

Czy kupujesz wszystko co Ci się podoba...jak leci?

Sam chciałbym móc kupować sobie zegarki, które mi się podobają :) To całkiem dobra myśl przewodnia kolekcji, moim skromnym zdaniem.

Pewnie ludzie, którzy mają większe pojęcie o tajnikach zegarmistrzowskiej sztuki i rzemiosła znajdą wiele bardziej adekwatnych kryteriów doboru zegarków ale w kupowaniu według gustu nie widzę niczego złego.

Lepiej według gustu niż według aktualnej mody :)

A w temacie, nie leży mi ten model zupełnie.

Gdzieś słyszałem że wielbicielom Roleksa miękną kolana na widok jakiejś limitowanej wersji z zielonym bezelem ale mnie się on zwyczajnie nie podoba.

Edit

Nie chodzi mi o kolor bo podoba mi się na przykład mocno "roleksowaty" Seiko Alpinist z zieloną tarczą.

Po prostu nie podoba mi się całość designu tego modelu a już lupka to w ogóle...

Explorer czy Milgauss to co innego :D

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja dodam coś od siebie. Chociaż nie widziałem zielonego Submarinera na żywo, to jeśli wygląda tak dobrze jak na tych zdjęciach i filmikach to uważam, że jest super. Przekonuje mnie szczególnie ze względu na to, że jest połączeniem bezkompromisowego luzu (kolor) i elegancji (marka i model). Zegarek w stylu - wiem co mi się podoba i nie mam zamiaru z tego rezygnować, bo w luksusie chodzi też o to, żeby pewne rzeczy robić po swojemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskusja ciekawa to i ja też swoje trzy grosze. Chyba nigdy nie będę go miał... eh, dzieci rosną, rosną, ale jest na mojej liście TOP 10. Z tym, że zielony ma być tylko bezel. IMHO. Życzę dobrego zakupu i zadowolenia z wybranego podwodniaka.

Omnia mea mecum porto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko ma swój, nie ukrywam, pokrętny, ale głęboki sens.

Na pierwszy rzut oka - nie podoba mi się. Po zastanowieniu - REWELACJA!

Klasyka formy i nowa kolorystyka. Tzn. to jest TA zieleń - cholernie obrzydliwie rolexowa zieleń. Zabawa z formą. Wszyscy wiedzą, co masz na ręku, a jednak - masz cos nowego. Gratuluję pomysłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model posiada dokładnie tę cechę, którą oczekiwałbym od Roleksa.

Jest to LUZ. Dlatego, że w naszym pięknym kraju trzeba być nieco wyluzowanym, aby nosić czasomierz tej marki. Zielony kolor tylko podkreśla zdrowy dystans nosiciela do otaczającego go świata. Chciałbym napisać, że jest na mojej liście zakupowej, jednak nie jestem pewien, czy Submariner jest warty niemal 30k.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tyle zacny.

Magiczny jest ten zielony. Jak osobiście nie lubię zielonego to ten jest magiczny

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już odkopaliście ten temat, to dodam jeszcze tylko, że jednak ten zielony, nie jest na żywo takim zielonym, jakiego oczekiwałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. "elektryczy" zielony, czy zgniło zielony, jak kolor flagowy? Do czego mu bliżej?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do elektrycznego

ale pod pewnym kątem tarcza wygląda na czarną , więc jest to magiczny zielony , zmienia się od elektrycznego po czarny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc dla mnie rewelacja.

Jednak stosunek ceny do tego co otrzymujemy, jest w tej chwili raczej niekorzystny. Choć nie liczę na spadek cen, to zbyt blisko mu do Audemars Piguet RO, który reprezentuje zupełnie inny poziom.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisał Darek, nie nam nic do dodania, może tylko to, że zgniłej, rolexowej zieleni raczej nie przypominał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem, oglądałem...wybrał bym wersję czarną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.