Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

MONACO

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Łukasz :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jednak przejedzony Submariner jest nr 1 wśród rolków - ponadczasowe piękno. No i z niecierpliwością czekam na nowego Explorera...

Po obejrzeniu obu na żywo stwierdzam, że jeśli kupię jeszcze kiedyś Rolka (a jest taki plan, ciii, żona nie słyszy :)), to będzie to raczej GMT Master II. A Millgauss jest właśnie taki "zwyczajny" i dlatego zyskuje z czasem. Często "wow" na początku przekłada się na szybkie znudzenie potem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

img39102.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img39282.jpg

img40502.jpg

img39472.jpg

img39842.jpg

img39572.jpg

img40442.jpg

img39802.jpg

img40012.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra robota Stary :blink:

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karol, dzięki, może za pare lat Ci dorównam w robieniu zdjęć :blink:

Marcin, staram się. Szczerze mówiąc to znów nie jestem zadowolony z tych zdjeć, są troszke chyba za ciemne i techniczne wciąż słabe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie lubie kwadraciakow tak ten zegarek jest po prostu sliczny...

Zdjecia tez kozak - gratulowac takiego zegareczka :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale do tych okularów to za cholerę :blink:

Wiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia świetne. I nie są za ciemne. Gdybym miał się na siłę do czegoś przyczepić, ale naprawdę na siłę, to może do światła odbijającego się od szkiełka na niektórych zdjęciach. Próbowałeś z filtrem polaryzacyjnym?

Zobacz na tym zdjęciu. Katalogowy zegarek ma soczysty kolor, Twój ma ten kolor jak przez mgłę. Wiem, czepiam się :blink:

img39802.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś z filtrem polaryzacyjnym?

O to, to... polara siłą trza w końcu temu Carlitu założyć... :blink:

fiku, miku i usuwamy mgłę

img39802.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie próbowałem z filtrem. Dziękuję za rady, zawsze mile widziane. Problem w tym, że taka mgiełka mi się nawet podoba :blink:

Taktic, jak to zrobiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic, jak to zrobiłeś?

Normalnie, zaznaczyłem obszar szkła i podbiłem kontrast.

W programach graficznych tak się da. Zaznaczyć jakiś obszar i edytować tylko to co zaznaczone.

Albo odwrotnie, to co zaznaczone zostawić, a wyedytować pozostałą część fotki.

Na przykład zróbmy coś żeby tło nie dominowało obiektu głównego :blink:

img39802a.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam lubię światełko :blink: czy jak tam nazywacie "mgłę"

ps. swoją drogą to mozna założyć w galerii temat z postprocesem i radami użytkowników w tym temacie.

Wiedza w tym temacie pewnie przydałaby sie wielu z Nas.

dla przykładu (mam nadzieje Michał, że się nie zezłościsz) zdjęcie Monaco można poprawić/zmienić eksponując różnymi zabiegami delikatnie zegarek z tła

monacocz.jpg

Adi, nie wiem czy to w Twojej gestii jest decyzja o takim temacie czy sami możemy to zainicjować?

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał,jeszcze trochę i będziesz robił zdjęcia do katalogów,gazet :)

Sposobów na poprawę zdjęć jest wiele.

I każdy pewnie ma jakieś swope sposoby.

Nie wiem czy robisz zdjęcia w namiocie,pewnie tak.

To dobrym sposobem uniknięcia "mgiełki" na szkiełku jest jak już wspomniano filtr polaryzacyjny.

Ja doświetlam boki namiotu,stołu , a górę mam na czarno :)

Jeszcze raz gratulację ,Super !

Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.

Uśmiechnijmy się :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję. Tak, robie w namiocie, tylko nie umiem jeszcze obrabiać zdjęć, szczerze to mam blade pojęcie na ten temat. Muszę w końcu sobie zanabyć ten filterek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare nadgarstkowych :

img58532.jpg

img58653.jpg

img58812.jpg

img59142.jpg

img58292.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, chyba ostatnio wzięło Cię na robienie fotek nadgarstkowych, ale to bardzo dobrze bo są świetne. Ciuszki dobrze dobrane, no i zegareczki klasa :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzupełniam galerie :) Dzięki Piotrek, jeżeli zdjęcia się podobają, to bardzo się ciesze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zegarek, bardzo mi się podoba i sam się nad takim długi czas zastanawiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie wyszły te zdjęcia. On zawsze na fotkach powala :P

Niestety na żywo ten zegarek nie robi na mnie żadnego wrażenia :D Oglądałem go już kilka razy i nic, żadnej chemii.

Ale gdyby wszystkim podobało się to samo, to dział Galeria nie miałby racji bytu :) Tak więc gratuluję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.