artme 10790 #26 Napisano 31 Maja 2011 I ja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxwell 0 #27 Napisano 31 Maja 2011 Fakt, że ten co jest przy Monaco jest dość ciemny. A co to za pasek ze zdjęcia co wkleiłeś, jakiś Hirsch? Tak,Hirsch Principal.On akurat do Monaco nie pasuje bo zaokrąglone końcówki,zresztą ja takich w ogóle nie lubię bo wolę tradycyjne,ale chodziło mi o pokazanie koloru. O którym Gulfie mówicie?Ciemny mi się zupełnie nie podoba ale ten jasny jest zaraz za niebieską tarczą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #28 Napisano 31 Maja 2011 Super fotki (my favorite nr 2 i 4), rewelacyjnego zegarka. Ponadczasowy design - gratuluję i troszkę zazdroszczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4325 #29 Napisano 31 Maja 2011 jak monaco -to tylko to -jest świetne. gratulacje Michał; to pierwszy "kwadraciak" pośród twoich cukierków- prawda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #30 Napisano 31 Maja 2011 O którym Gulfie mówicie?właśnie o tym szarym z pomarańczowo/błękitnym pasem, paskudnym 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #31 Napisano 31 Maja 2011 Jasny Gulf mi się w ogóle nie podoba, inna sprawa, że nigdy nie widziałem go na żywo. to pierwszy "kwadraciak" pośród twoich cukierków- prawda?Tak Paweł, jest to pierwszy zegarek spośród wszystkich jakie do tej pory miałem o takiej kopercie, i przyznać musze, że jego zakup był strzałem w dziesiątke - jest to na dzień dzisiejszy mój ulubiony zegarek Zresztą wynikiem tego zauroczenia jest teraz moje zainteresowanie REVERSO, ktore wcześniej mnie w ogóle nie kręciły. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #32 Napisano 31 Maja 2011 Michał, skoro dosia spadła z piedestału to może chcesz sprzedać 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #33 Napisano 31 Maja 2011 Dosia ma u mnie dożywocie - jest zaraz za Monaco 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4325 #34 Napisano 31 Maja 2011 i wszyscy czekają co Michał "puści" na bazar......już w zeszłym roku obiecywał że coś "puści"..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #35 Napisano 31 Maja 2011 Żadna tajemnica - Edox, Epos, Doxa (kwarcowa), i prawdopodobnie Seiko pilocik. Zastanawiam się też nad PO, ale jej to chyba szkoda sprzedawać. Reszta zegarków raczej nie jest do ruszenia 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #36 Napisano 1 Czerwca 2011 Michał, może zatem wymiana na dobry trunek 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #37 Napisano 1 Czerwca 2011 Jeżeli zaproponujesz jakiś trunek, którego jeszcze nie miałem, to chętnie propozycje przemyśle Oczywiście mam na myśli przedewszystkim whisky, aczkolwiek dobrym burbonem również nie pogardze. Ewentualnie koniak - tutaj masz większe pole do popisu 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #38 Napisano 1 Czerwca 2011 badam jedynie siłe i moc Twojego dożywocia dla dosi bo jeżeli chodzi o trunki to u mnie chyba niższy stopień zaawansowania jak u Ciebie - najcenniejszą zdobyczą jest jak do tej pory 50 letnia starka 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39 Napisano 1 Czerwca 2011 Aaaa, wybacz Karol, śpie jeszcze - jeżeli o dosie pytałeś, to nie ma takiej opcji żebym ją sprzedał czy się za coś zamienił. Jestem z nia emocjonalnie związany ps truneczki to moje drugie hobby zaraz po zegarkach. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4659 #40 Napisano 1 Czerwca 2011 Uparcie i konsekwentnie nie robisz zdjęc tyłów zegarków.A przecież warto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #41 Napisano 1 Czerwca 2011 Adrian, wkrótce dodatkowa tura zdjęć - obiecuje uwzględnić tyłeczek 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 39836 #42 Napisano 2 Czerwca 2011 Jasny Gulf mi się w ogóle nie podoba, inna sprawa, że nigdy nie widziałem go na żywo. Tak Paweł, jest to pierwszy zegarek spośród wszystkich jakie do tej pory miałem o takiej kopercie, i przyznać musze, że jego zakup był strzałem w dziesiątke - jest to na dzień dzisiejszy mój ulubiony zegarek Zresztą wynikiem tego zauroczenia jest teraz moje zainteresowanie REVERSO, ktore wcześniej mnie w ogóle nie kręciły. Wg mnie TH Monaco to najpiękniejszy zegarek w kopercie kwadratowej. Nawet Reverso mu nie dorasta do pięt jeśli chodzi o urodę. A do tego ta niebieska tarcza. CUDO. GRATULUJĘ zakupu. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #43 Napisano 2 Czerwca 2011 Dziękuję 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #44 Napisano 3 Czerwca 2011 Dzisiaj mieliśmy z ukochaną wolne wiec wybraliśmy się na piknik do jednego z większych parków w Dublinie, oczywiście nie byłbym sobą gdybym w między czasie nie odwiedził sklepów z zegarkami Moim celem były REVERSO, ale i nie tylko, bo i Ingenieur (pojawił się dopiero jakiś tydzień temu) jak i Milgauss. Milgauss na pierwszy rzut oka ładny, niestety im dłużej miałem go na ręcę, tym bardziej wydawał mi się zbyt zwyczajny, choć wciąż go ratowało kapitalne, zielone szafirowe szkiełko jak i ciekawe indeksy, ale nic poza tym - koperta bez "smaczków", wykonanie hmm, jakby to powiedzieć... bez łał, ot zwykły poprawnie wykonany zegarek. Bransoleta świetna ale wąska, zbyt wąska na moją łape. Podsumowując : ładny to zegarek, ale wypada z mojej listy "must have" Kolejnym zegarekiem był Ingenieur 46mm... I to jest to ! Wykonanie na dużo wyższym poziomie, tarcza, indeksy, koperta - rewelacja. Niestety jego rozmiar mnie troche zniechęcił, mimo że przecież łape mam jak niedzwiedz i sprzedawca mnie zapewniał, że na mojej ręcę wydaje się aż mały. Podsumowując : zegar jak najbardziej pozostaje na mojej liście zegarkow do zrealizowania, aczkolwiek chciałbym jeszcze zobaczyć ten zegarek w wersji 42mm. Ostatni był REVERSO (nie jeden zresztą), i tutaj po założeniu tego zegarka, w moich oczach pojawił sie charakterystyczny błysk, oczy mi się zaświeciły jak małemu dziecku widzącemu na wystawie wymarzoną zabawke MIAZGA ! Naprawde byłem bliski kupienia tego zegarka już teraz, po czasie dopiero ochłonąłem i przypomniałem sobie, że mój cel jest na dzień dzisiejszy troszke inny. Podsumowując : nigdy wcześniej nie zwracałem wiekszej uwagi na te zegarki, a od dzisiaj zapisały się na moją magiczną liste 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #45 Napisano 3 Czerwca 2011 Kolejnym zegarekiem był Ingenieur 46mm... I to jest to ! Wykonanie na dużo wyższym poziomie, tarcza, indeksy, koperta - rewelacja. Niestety jego rozmiar mnie troche zniechęcił, mimo że przecież łape mam jak niedzwiedz i sprzedawca mnie zapewniał, że na mojej ręcę wydaje się aż mały. Podsumowując : zegar jak najbardziej pozostaje na mojej liście zegarkow do zrealizowania, aczkolwiek chciałbym jeszcze zobaczyć ten zegarek w wersji 42mm. hehe Michał, dokładnie o tym samym Ci pisałem, pamietasz? niby to samo co PO jednak omega leży w sam raz a inzynier przytłacza nadgarstek - sprzedałem go z wielkim smutkiem bo zegarek piekny.Tak więc dobrze, że przymierzyłeś. 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 3670 #46 Napisano 3 Czerwca 2011 Jeśli chodzi o Milgaussa, to miałem podobne odczucia po założeniu go na rękę, mimo, że zegarek jest nieduży, a ja nadgarstek mam jak patyk, to wcale nie zrobił na mnie wrażenia (co innego GMT Master II - to mój nr, 1 wśród Rolków )Inżyniera na ręku nie miałem, więc się nie wypowiadam, poza tym to najmniej lubiana przeze mnie linia IWC.A co do Reverso, to w pełni się z Tobą zgadzam, ten zegarek jest fantastyczny, mnie przypadł bardzo do gustu, zwłaszcza wersja z białą tarczą jest super - podobnie jak GMT Mastera mam go w planach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10790 #47 Napisano 3 Czerwca 2011 Michale - Reverso, to jeden z piekniejszych i ponadczasowych zegarkow, tylko trzeba lubic... kwadraty Co do Milgausa z zielonym szafirem, to jest przepiekny, a co do jego jakosci wykonania swiadczy... czas, a nie chwila Zycze udanego wyboru Mariusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #48 Napisano 3 Czerwca 2011 hehe Michał, dokładnie o tym samym Ci pisałem, pamietasz? Pamietam, pamiętam Jeśli chodzi o Milgaussa, to miałem podobne odczucia po założeniu go na rękę, mimo, że zegarek jest nieduży, a ja nadgarstek mam jak patyk, to wcale nie zrobił na mnie wrażenia (co innego GMT Master II - to mój nr, 1 wśród Rolków )Inżyniera na ręku nie miałem, więc się nie wypowiadam, poza tym to najmniej lubiana przeze mnie linia IWC.U mnie jednak przejedzony Submariner jest nr 1 wśród rolków - ponadczasowe piękno. No i z niecierpliwością czekam na nowego Explorera... Zycze udanego wyboru MariuszBędzie ciężko, ale dziękuję 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #49 Napisano 4 Czerwca 2011 < 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #50 Napisano 8 Czerwca 2011 Wczoraj znów oglądałem go na żywca, przy okazji wizyty zaprzyjaźnionego Klienta ... Boski jest Michale gratuluję fotek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach