Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

krgs

Pytanie o autentyczność zegarka EMPORIO ARMANI AR5889

Rekomendowane odpowiedzi

witam, od pewnego czasu przymierzam się do kupna swojego "pierwszego" zegarka, chciałem kupić DIESLA DZ1371 ale on jest nie dostępny w POL. Wtedy popatrzyłem trochę na allegro i wyszukałem taki zegarek http://allegro.pl/emporio-armani-ar5889-gwarancja-24mc-sklep-48h-i1653460358.html , nie mam w tych sprawach żadnego doświadczenia, wiem tylko że cena jest dość niska porównując cenę producenta. dlatego proszę o radę jeżeli chodzi o kupno tego zegarka. Pozdrawiam i dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrz na komentarze tego użytkownika...

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, a jeżeli chodzi o ten http://allegro.pl/zegarek-emporio-armani-ar5889-super-cena-i1651955963.html . chodzi mi konkretnie o sens kupna takich zegarkow na allegro bo jest pelno aukcji, pisze do fachowców bo sie najlepiej na tym znacie. jezeli chodzi o ta aukcje. to pisalem do goscia 2 razy i zapewnial mnie ze wszystko jest ok, napisalem mu ze go spr. u zegarmistrza itp. tylko dlaczego jeden rok gwarancji? no i ta cena ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, a jeżeli chodzi o ten http://allegro.pl/zegarek-emporio-armani-ar5889-super-cena-i1651955963.html . chodzi mi konkretnie o sens kupna takich zegarkow na allegro bo jest pelno aukcji, pisze do fachowców bo sie najlepiej na tym znacie. jezeli chodzi o ta aukcje. to pisalem do goscia 2 razy i zapewnial mnie ze wszystko jest ok, napisalem mu ze go spr. u zegarmistrza itp. tylko dlaczego jeden rok gwarancji? no i ta cena ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisze do fachowców bo sie najlepiej na tym znacie.

Tutaj praktycznie nikt się nie zna na odróżnianiu podróbek Armaniego.

Mało kto taki zegarek ma, i mało kto ma zamiar kupić taką markę jak EA. Więc pod tym względem nie jesteśmy "fachowcami" B)

Może prędzej by odróżnili na jakimś forum z ciuchami? ;)

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może pomyśl o kupnie ZEGARKA, zamiast tego czegoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co masz na mysli "ZEGARKA"? interesuje mnie jakis czarny zegarek na czernej bransolecie. Diesel tez zly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

bo te zegarki maja w sobie nienajlepsze mechanizmy a kosztuja tyle co dobrej jakosci zegarek..one maja wygladac

ile kasy chcesz na niego wydac??tzn masz szanse dołozyc z 2 stówy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo te zegarki maja w sobie nienajlepsze mechanizmy a kosztuja tyle co dobrej jakosci zegarek..one maja wygladac

ile kasy chcesz na niego wydac??tzn masz szanse dołozyc z 2 stówy?

właśnie nie mam ustalonego dużego budżetu na zegarek 600-800 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, że nawet jeśli to podróba, to może być nie do odróżnienia od oryginału...

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te modowe zegarki są robione w chinach po najniższych kosztach, więc nie wiem komu by się opłacało robić podróbki.

W końcu wyprodukowanie podróbki też kosztuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kosztuje ale można skorzystać na sporej marży producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co masz na mysli "ZEGARKA"? interesuje mnie jakis czarny zegarek na czernej bransolecie. Diesel tez zly?

Szkoda pieniędzy na firmy odzieżowe sprzedające zegarki ze swoim logo za bajońskie kwoty. Jeśli Ci się bardzo podoba, to oczywiście nikt nie zabroni Ci go kupić, ale to raczej gadżet na 2 sezony... Lepiej zainwestować w firmy, które zajmują się produkcją zegarków, a nie ubrań B)

Z czarną bransoletą jest pewien problem. A mianowicie taki, że mało jest na polskim rynku takich modeli. Te które są zazwyczaj znacznie przekraczają założony przez Ciebie budżet.

Seiko:

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,6885,1396-0-0-SNAB97P1.html

Casio (kiedyś mieli większy wybór czarnych bransolet):

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,6892,6893,654-0-0-EQW_M1000DC_1AER.html

Są też od firmy Pulsar - spotkałem się z bardzo pozytywnymi opiniami o tej firmie (ponoć poziom zbliżony do Seiko, Casio, Lorusa), ale sam nie miałem nigdy z nią kontaktu:

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,6966,942-0-0-PF3759X1.html

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,6966,939-0-0-PF3749X1.html

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,6966,2728-0-0-PF3701X1.html

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,6966,2432-0-0-PXH589X1.html

Ps. Jeśli masz tylko możliwość to przed zakupem przymierz zegarek w jakimś salonie :) Każdy z tych, które Ci podałem będzie zdecydowanie lepszym wyborem niż Armani, Wrangler, Esprit czy Diesel ;)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda pieniędzy na firmy odzieżowe sprzedające zegarki ze swoim logo za bajońskie kwoty. Jeśli Ci się bardzo podoba, to oczywiście nikt nie zabroni Ci go kupić, ale to raczej gadżet na 2 sezony... Lepiej zainwestować w firmy, które zajmują się produkcją zegarków, a nie ubrań :P

Drogi kolego postman!

Jeżeli myślisz, że Giorgio Armani - jeden z najsłynniejszych domów mody zleciłby produkcje zegarków ze swoim logiem biednym chińczykom pracującym w malutkiej manufakturze za miske ryżu i banana to jesteś w dużym błędzie. GA zajmuje się MODĄ, a nie produkcją odzieży. Zegarki to też element mody. Oczywiście dzielą się na te "pratyczne" i "ładnie wyglądające" ale jakie by nie były są elementem mody.

Firma taka jak Giorgio Armani nie może sobie pozwolić na wypuszczenie do obiegu produktów które rzuciłyby złe światło na inne produkty. Stąd też biorąc pod uwagę to, że kasy im nie brakuje zlecili produkcje zegarków ze swoim logo firmie FOSSIL. Może w porównaniu do Casio ma te 10 lat doświadczenia w produkcji zegarków mniej, ale nie można Fossilowi dużo zarzucić.

To tylko takie małe sprostowanko :)

Pozdrawam

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek się całe życie uczy...

Trzeba zapolować na jakąś odzież modną :P

pozdrawiam

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Nic dzisiaj nie piłem i może dlatego trudno mi to zrozumieć...

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do uzytkownika cynamoon

a) zegarki GA w calej drabinie czy tez piramidzie zegarkowej są prawie na samym dnie , wśród osadu i mułu , niezależnie od pozycji domu mody GA

:P co do pozycji modowej samej odzieży , to chyba Twoja znajomośc rynku odzieżowego , jak rownież tego , gdzie co jest produkowane jest rownie mizerna jak znajomość zegarkowa

c) to prawda ,NIEKTÓRE , ale TYLKO NIEKTÓRE ciuchy Armaniego są niezłe , ale musi to być LINIA GIORGIO ARMANII bo emporio , GA i ta cała reszta marketingowo napędzanej papki jest na poziomie Springfielda

Radzę poczytać o graniturach Brioni czy Kiton , odzieży Loro Piana , Hermes , Dior czy Prada ...

albo idź do sklepu EA pomiędzy deGaulla a Trzech Krzyży i zobacz jakie "super" jakościowo ciuchy tam są i gdzie są szyte ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P co do pozycji modowej samej odzieży , to chyba Twoja znajomośc rynku odzieżowego , jak rownież tego , gdzie co jest produkowane jest rownie mizerna jak znajomość zegarkowa

Brawo, brawo, pięknie tu chciałeś zabłysnąć tym stwierdzeniem, ale najpierw sie myśli potem się pisze. Taka jest kolejność. Zacytuj moją wypowiedź, w której zasugerowałem, że ODZIEŻ Armaniego jest "super" i na szczycie rankingów mody. Ja tylko napisałem, że jest to jeden z najsłynniejszych domów mody. "Jeden z najsłynniejszych, a "jeden z najlepszych" to znaczna różnica prawda? Nie jestem znawcą zegarków i myśle, że nie dałem tego do zrozumienia w swojej wypowiedz (jeśli tak to przepraszam wszystkich). Chciałem tylko podzielić się grzecznie tym "szczegółem", że to nie są chińskie zabawki robione za grosze, tylko nienajgorsze zegarki Fossila. Bez wątpienia mógłbyś mi wymienić 1000 lepszych zegarków bo masz w tym doświadczenie, ale nie wyskakuj mi tu z takimi tekstami jak powyżej. Szacunek dużo nie kosztuje.

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... nie wyskakuj mi tu z takimi tekstami jak powyżej. Szacunek dużo nie kosztuje.

Kolego Cynamoon, szacunek wymaga również, żebyś się uprzednio przywitał w odpowiednim dziale, a Ty właśnie na dzień dobry wyskoczyłeś z kontrowersyjnym (delikatnie mówiąc) tekstem o zegarkach Armani. Mocne wejście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Cynamoon, szacunek wymaga również, żebyś się uprzednio przywitał w odpowiednim dziale, a Ty właśnie na dzień dobry wyskoczyłeś z kontrowersyjnym (delikatnie mówiąc) tekstem o zegarkach Armani. Mocne wejście.

Przepraszam rzeczywiście powinienem tak zrobić.

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

absolutnie nie mialem Cię zamiaru urazić , pisząc o znajomości rynku odzieżowego , po prostu wydźwiek Twójeo postu był taki , że GA to absolutny top , co automatycznie musi oznaczać ,że nawet ich zegarki są rewelacyjne , a już na pewno nie są robione w Chinach ..

A w Chinach robi się bardzo dużo i nie tylko ( Turcja , Malezja , Filipiny etc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli myślisz, że Giorgio Armani - jeden z najsłynniejszych domów mody zleciłby produkcje zegarków ze swoim logiem biednym chińczykom pracującym w malutkiej manufakturze za miske ryżu i banana to jesteś w dużym błędzie.

Drogi kolego Cynamooon! :)

Z tego co się orientuję w większości zegarków mechanicznych (jeśli nie we wszystkich) z logiem EA znajdują się mechanizmy chińskiej manufaktury Sea-Gull. Ja w każdym razie nie widziałem Armaniego z innym werkiem w środku.

Sea-Gull to wielka manufaktura, więc nie ma tutaj mowy o "maleńkiej manufakturze", ryżu i bananach :) Co nie zmienia faktu, że jest to chińska fabryka, która owszem ma w swojej ofercie drogie i dobre zegarki, ale także produkuje hurtowo bardzo tanie mechanizmy. I takie właśnie trafiają do zegarków EA. A skąd pochodzą koperty, tarcze, paski i gdzie to wszystko składają? Podejrzewam, że jak najniższym kosztem w dalekiej Azji :)

Firma taka jak Giorgio Armani nie może sobie pozwolić na wypuszczenie do obiegu produktów które rzuciłyby złe światło na inne produkty.

A jednak :) Widocznie nie zależy im aż tak bardzo na jakości (jak by nie było) dodatków.

Stąd też biorąc pod uwagę to, że kasy im nie brakuje zlecili produkcje zegarków ze swoim logo firmie FOSSIL.

Przyznam szczerze, że nie wiem, kto jest podwykonawcą czy pośrednikiem przy produkcji zegarków dla Armaniego. Ważny jest efekt końcowy. A w tym przypadku mamy do czynienia z zegarkiem "modowym" chińskiej produkcji, który może sam w sobie nie jest zły, ale zdecydowanie nie jest wart swojej ceny.

Nie wykluczam jednak, że mogę się mylić - nie jestem przecież znawcą EA :) . Dlatego jeżeli posiadasz jakiekolwiek informacje potwierdzające Twoje słowa, to jestem otwarty na racjonalne argumenty :P Chodzi mi głównie o kalibry i producentów mechanizmów (najważniejszych przecież elementów zegarka), wiarygodne informacje o producencie kopert/tarcz/wskazówek, czy też jakiekolwiek argumenty na korzyść zegarków EA :)

Pozdrawiam również :)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.