Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

No tak - ale kupujesz Stenka, ktory wyglada identycznie jak Rolek :P

To moze kup Rolka (bedziesz mial porzadnego sikora na lata) tylko logo zdejmij ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, taka opcja jak sciagniecie loga, wielu by pomoglo w decyzji co do zakupu :-) Zostanie jeszcze tylko lupka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak - ale kupujesz Stenka, ktory wyglada identycznie jak Rolek :P

To moze kup Rolka (bedziesz mial porzadnego sikora na lata) tylko logo zdejmij ;)

I tak będę miał tego sikora na lata..........

Rolex wytyczył drogę którą poszli inni.

A logo Rolka mi nie przeszkadza o ile nie jest na tarczy pełnej diamentów czy innej brylantów w kopercie ze złota która świeci na 100metrów w nocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już jesteśmy przy takich tematach to w przypadku kupna rolka da się wysłać go na serwis żeby usunęli lupkę albo wprawili gładki szafir? Czy zostaje wizyta u dobrego zegarmistrza?

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis Rolka nie usunie lupki. Jedyna mozliwosc to kupno oryginalnego szkla z uszczelka(co tez jest trudne) i znalezienie dobrego zegarmistrza.

W nowych Rolkach lupka jest baaardzo solidnie przyklejona do szkla i jakies podgrzewania lupki zeby puscil klej mozna sobie wsadzic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałeś temat tych firm, które modują Rolexy? Czy trzeba u nich kupić już gotowego czy mozna im podesłać swojego? Oni daja własną gwarancję i może by się podjeli drobnej modyfikacji zdjęcia lupki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz, że ktoś da gwarancję za parę dolarów? bo tyle pewnie zarobiliby za usunięcie lupki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle to może by ich kosztowało, a ile by zarobili..sky is the limit ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Nawet jakby zarobili 1000 usd za usunięcie lupki to myślisz, że opłacałoby im się dać za tą kasę gwarancję na zegarek wart 10000 usd? Ja bym nie ryzykował na ich miejscu, ale kto wie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o co Wam chodzi z ta lupka! Moze trzeba wybrac inny zegarek? Wg mnie ta lupa komponuje sie idealnie, szkoda zachodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie lupka też pasuje w Rolexach (kiedyś mi przeszkadzała), ale odpowiadamy koledze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też już przywykłem do lupki choć pierwsze 2 miesiące miałem ciężkie :) Odpuściłem temat choć jak kiedyś trafi się ori szkło to kto wie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chciałem się poprawić bo głosowałem na nie :P ale pod wpływem tematu pooglądałem suby i zmieniam zdanie :) może kiedyś będzie mnie stać na Suba bez daty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą skończyło się na National Geographic Channel "Pod biegunem północnym". Na telewizorze w świetnej jakości obejrzeć to majątek. Właśnie za takie rzeczy lubię Rolexa. Ktoś może powiedzieć, że to marketingowy bełkot, ale ja widzę prawdziwych ludzi, prawdziwą wyprawę i realne pieniądze wyłożone na nią. Dzięki temu mogę oglądać zdjęcia z miejsca, które mnie fascynuje i prawdopodobnie na zywo nigdy go nie zobaczę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Madrze powiedziane Artme!

Co do tych rozmiarow zegarkow to tez troche biadolicie jakby kazdy z Was mial nadgarstek 23+. Co innego lubic duzy zegar i wowczas 44mm czasem nie pomoze a co innego mowic ze Sub jest za maly i ze smiesznie wyglada na np 20cm nadgarstu bo to nie prawda. Proporcje sa jak najbardziej zachowane.

To, ze proporcje sa zachowane, nie znaczy, ze zegarek nie jest maly.

I nie sam nadgarstek okresla, jak to bedzie wygladalo - idac tym tokiem, mozna rowniez nosic zegarki damskie, bo beda proporcjonalne, itd.

Dla mnie np., niepojete sa biadolenia na temat lupek - nie miesci mnie sie to w glowie, jesli ktos chce Roleksa, ale bez lupki, ktora jest w tych zegarkach od 1953 roku.

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie np., niepojete sa biadolenia na temat lupek - nie miesci mnie sie to w glowie, jesli ktos chce Roleksa, ale bez lupki, ktora jest w tych zegarkach od 1953 roku.

Jesteś pewien, ze lupka w Subach jest od 1953?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że się myli i to grubo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro "oczywiscie sie myle i to grubo", to moze raczylbys rzucic troche swiatlosci?

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tego nie wiesz to pewnie nie wiesz, że do 1959 roku SUB był w rozmiarze 36mm, a lupka i data pojawiła się 10 lat później, więc pomyliłeś się o 16 lat z tą lupką ;)

Tak jeszcze z historii to do 1959 roku wodoszczelność wynosiła 100m.

W 1959 roku wprowadzili wraz ze zmianą rozmiaru zmianę klasy wodoszczelności do 200m, a dopiero w 1979 roku klasę wodoszczelności 300m.

Najfajniejsze jest to, że wszyscy niemal kupują SUBa dla historii, której zdecydowana większość tak na prawdę nie zna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, ze proporcje sa zachowane, nie znaczy, ze zegarek nie jest maly.

I nie sam nadgarstek okresla, jak to bedzie wygladalo - idac tym tokiem, mozna rowniez nosic zegarki damskie, bo beda proporcjonalne, itd.

Przeczytaj JED jeszcze raz co napisałem bo chyba mnie nie zrozumiałeś a później zaczynaj dogryzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A

Skoro tego nie wiesz to pewnie nie wiesz, że do 1959 roku SUB był w rozmiarze 36mm, a lupka i data pojawiła się 10 lat później, więc pomyliłeś się o 16 lat z tą lupką ;)

Przypuszczam, ze watpie, ze sie pomylilem:

"DATEJUST

The Datejust, introduced in 1945, was the first wristwatch to display the date through an aperture on the dial. Its unique magnifying Cyclops eye, added a few years later, became recognised as a Rolex design standard. Admired for its classic design, the Datejust became an iconic symbol of style."

To cytat ze strony ROLEKSA, data podana przeze mnie, byla w magazynie Watch Time.

To jak z ta znajomoscia historii?

Chyba ze lupka, to NIE jest "cyclops eye", to bardzo przepraszam za zamieszanie...

Przeczytaj JED jeszcze raz co napisałem bo chyba mnie nie zrozumiałeś a później zaczynaj dogryzać.

Zle mnie odebrales - Tobie nie dogryzalem ;). Sa rozne gusty, to raz, a dwa, napisalem, co mysle - skoro rozmiar nadgarstka vs rozmiar koperty, to jedyny czynnik, to j.w. .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem powyzej jak to wszystko wyglądało.

Gdzie tam jest napisane, że w SUBie oczko jest od 1953 roku?

Po co lupka w SUBie bez daty? :D

Ps. Przeczytaj sobie jeszcze raz ten magazyn, bo albo pierdoły tam wypisują, albo źle zrozumiałeś.

Owszem, pierwszy sub był w 1953 roku tyle, że był w rozmiarze 36mm i bez daty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie JA napisalem, ze chodzi o Suba?

Moj pierwszy wpis o lupce odnosil sie do usuwania lupki, po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.