Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze można pierścień wymienić bo jest wykręcany:) kosztuje 900eur...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...ale dopiero wtedy gdy przesiądę się na AP Royal Oak lub Nautiliusa.

Jesli miales na mysli Patka, to chyba Nautilusa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że jak piszę Nautillus to chyba każdy wie o co chodzi :) Oczywiście chodziło o PP Nautillus i AP Royal OAK. A za literówkę przepraszam

[b][i] Poszukuję starych high-end quartz'ów, zegarków kamertonowych i innych dzieci rewolucji elektronicznej [/i][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolek z gładkim pierścieniem i jasną tarczą rzeczywiście nieżle sobie wygląda . Stonowany i wręcz elegancki

Przepraszam kolegów , ale połyskujące pierścienie w Rolkach moim zdaniem świetnie korespondują ze złotymi zębami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Dlatego uwazam, iz wyciaganie jedynie rozpoznawalnosci marki jest malo obiektywne i sugeruje, ze marka Rolex jest znana wylacznie dlatego, ze wszyscy ja lubia i znaja bez wzgledu na konsekwencje jej uzywania.

Trudno mnie jednak posądzać o złą wolę, bo akurat rozpoznawalność to najlepsza cecha Roleksa. Jest na poziomie celującym, a więc na 6 :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że jak piszę Nautillus to chyba każdy wie o co chodzi :) Oczywiście chodziło o PP Nautillus i AP Royal OAK. A za literówkę przepraszam

Wybacz, ze tak sie czepiam, ale poniewaz jest to rowniez jedno z moich marzen a i inni moze rowniez na to zwroca uwage, to nie ma ani Patka Nautiliusa ani Nautillusa - jest Nautilus ;)

A wracajac do Rolka, to dzis wlasnie bylem w salonie zobaczyc na zywo kilka modeli i powiem, ze nie moge doczekac sie (takie plotki chodza) Daytony z datownikiem B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wracajac do Rolka, to dzis wlasnie bylem w salonie zobaczyc na zywo kilka modeli i powiem, ze nie moge doczekac sie (takie plotki chodza) Daytony z datownikiem B)

To chyba żart...z każdym rokiem ten model ma coraz mniej wspólnego z legendą a więcej z banerem reklamowym rolexa...jeszcze tylko lupki tam brakuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - to nie jest zart.

Czy ja napisalem zeby klasyczna wycofali? A jaki problem zeby dodali do oferty dla takich idotow jak ja? Ze Speedmasterem tak robia - to jakas hańba??? Bo nie rozumiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu ludzi(myślę większość) kupuje rolka nie tylko dla legendy,ważne jest także spełnianie oczekiwań.Dla wielu zegarek bez daty nie jest zegarkiem,dlatego daytona z datą wg mnie znajdzie wielu kupców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu ludzi(myślę większość) kupuje rolka nie tylko dla legendy,ważne jest także spełnianie oczekiwań.Dla wielu zegarek bez daty nie jest zegarkiem,dlatego daytona z datą wg mnie znajdzie wielu kupców.

Zgadzam się. Może w końcu będą oferowali opcjonalne usuwanie lupek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - to nie jest zart.

Czy ja napisalem zeby klasyczna wycofali? A jaki problem zeby dodali do oferty dla takich idoptow jak ja? Ze Speedmasterem tak robia - to jakas hańba??? Bo nie rozumiem...

Nie chciałem Cię urazić po prostu ten model ma już najbardziej zabazgraną tarczę ze wszystkich ....koncepcja aby każdy model rolka był dostępny z i bez lupki jest warta milion dolarów...a jakby była jesCze wersja z datą ale bez lupki to może nawet dwa miliony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam/miałem co najmniej kilka zegarków, których pozycjonowanie jest wyższe (cena również) ale jakoś efektu tego nie obserwuje. Może kiedyś go sprzedam, ale dopiero wtedy gdy przesiądę się na AP Royal Oak lub Nautiliusa.

No to chyba Twoje pozycjonowanie marki nie jest takie niskie skoro sprzedasz dopiero jak stać Cię będzie na AP lub PP ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Zgadzam się. Może w końcu będą oferowali opcjonalne usuwanie lupek :)

Moim zdaniem usuwanie lupki to okaleczanie zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem usuwanie lupki to okaleczanie zegarka.

Wiem wiem, Rolex bez lupki to jak facet bez jaj. Ja na dodatek jeżdżę Miniakiem więc tym bardziej pasuję do wcześniejszego zdania. :lol:

Usunięcie lupki (za dużej, w moim odczuciu, do tej średnicy tarczy) uważam z perspektywy czasu za świetny ruch. W końcu jest harmonia, a historia? Who cares...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...To chyba żart...

Były Suby bez daty a teraz są z datą. To niby dlaczego nie mieli by dać Daytony z data?

Ewidentnie tego brakuje. Chrono z datą. Super pomysł.

Tudor ma. I Rolex też będzie miał. Brawo dla firmy.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie każdy niech robi jak mu się podoba. Jego zegar,jego kasą.Ja lupki nie odejmuję bo mi się podoba i nie lubię modów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie każdy niech robi jak mu się podoba. Jego zegar,jego kasą.Ja lupki nie odejmuję bo mi się podoba i nie lubię modów.

100% racji Aiks. Powiem szczerze, że jakbym kupił Explorera to lupki bym nie usuwał bo wydaje mi się bardziej proporcjonalna w stosunku do mniejszej o 2mm tarczy Suba. Moja Mama ma Yacht Mastera i tam również świetnie lupka wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem Cię urazić po prostu ten model ma już najbardziej zabazgraną tarczę ze wszystkich ....koncepcja aby każdy model rolka był dostępny z i bez lupki jest warta milion dolarów...a jakby była jesCze wersja z datą ale bez lupki to może nawet dwa miliony

I jeszcze do wyboru niech zrobią bez daty, ale z lupką, to dopiero będzie Rolex nad Rolexy.

Powstało tyle firm zajmujących się modowaniem rolków, i to na naprawdę wysokim poziomie, że obecnie zrobić swoja własną wersję to żaden problem. I nie mówcie mi o utracie gwarancji, bo w tak zaawansowanych komplikacjach nie bardzo ma się co zepsuć przez te 2 czy 3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były Suby bez daty a teraz są z datą. To niby dlaczego nie mieli by dać Daytony z data?

Ewidentnie tego brakuje. Chrono z datą. Super pomysł.

Tudor ma. I Rolex też będzie miał. Brawo dla firmy.

Data mi nie przeszkadza , czasem się przydaje . Przeszkadza mi lupka która moim zdaniem szpeci zegarek. Niestety Rolex uczynił z tego paskudztwa drugie logo i wkleja to w prawie każdym modelu . Szczytem są lupki zajmujące 25% tarczy niektórych damskich modeli. Daytona ilością elementów na tarczy może już rywalizować z Chopardem MM ja wolę prostsze środki wyrazu.

A co do tuningu ....uważam że sprawdza się w motocyklach. W zegarku wybiorę raczej model który trafia w całości w moje gusta i potrzeby . I co zełego jest w tym że firma celująca w dużą grupę klientów zróżnicuje swą ofertę pod kątem różnych preferencji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos wczesniej wspomnal cos o dacie i szkielku (szkielko moim zdaniem bardzo szpeci zegarek)

ja kupilem model bez daty i szkielka bo moim zdaniem jest bardziej klasyczny i powraca w histori do pierwszych submarinow ktore byly bez daty.

pozdrowienia janusz

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos wczesniej wspomnal cos o dacie i szkielku (szkielko moim zdaniem bardzo szpeci zegarek)

ja kupilem model bez daty i szkielka ktore byly bez daty.

.

Masz chyba na myśli lupkę, bo bez szkiełka to raczej Rolex zegarków nie wypuszcza :)

Wrzuć nadgarstkowe zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszkadza Wam tak ta lupka, ale ja mam np słaby wzrok i z lupką mi jest "lepiej" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kocham tę bransoletę(prezydencka) szkoda,że juz nie produkują DJ na takiej..

Akis nie pomyliło Ci się coś? Na fotce Electiona jest Jubilee nie President. President wygląda tak:

post-49157-0-98753800-1367006628_thumb.jpg

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie pomyliłem nazwy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.