Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Mała tarcza (łącznie ze wskazówką) do poprawki, szczególnie te "kropki" wokół wyglądają kiepsko co widać na poniższym zdjęciu:

IMG_0820.jpg

Poza tym wszystko jest jak najbardziej OK ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel w wersji PVD zegarka również będzie w PVD B)

tzn. będą grawerować do stali czy inaczej? Nie potrafię sobie wyobrazić graweru w czarnym na czarnym ;) Chyba nawet nikt o tym wcześniej nie pomyślał?

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekundnik 3,4,5 jest ok. Generalnie, żeby pasowała do reszty wskazówek. Całość jest super, nie mogę się już doczekać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, że tak późno podaję swoje uwagi ale dopiero teraz mogłem nadrobić zaległości w temacie ;)

A więc po kolei:

1. MC lubi mieszać jak widzę ;) Najpierw po otrzymaniu projektu wymyślało swoje wersje tarczy by nam namieszać w temacie, teraz jest podobnie ze wskazówkami B) Dla mnie akceptowalna jest tylko sekunda w wersji 4(czarno-czerwona) lub cała czerwona bez lumy. I mam nadzieję, że taką dostanę w zegarku, który zamówiłem ;)

2. MC obawiało się o jakość skrzydełek na subtarczce a na próbnej tarczy spierniczyli indeksy a skrzydełka wyszły im w miarę ok :D Mam nadzieję, że na finalnych tarczach takich wpadek nie będzie bo te zacieki przy indeksach mocno kolą w oko :P

3. Indeksy rzymskie mogą sprawiać wrażenie, że są ciemniejsze niż szachownica, gdyż one są bezpośrednio nakładane na czarną tarczę a czerwony w szachownicy ma biały podkład. Można ewentualnie rozważyć dodanie białego podkładu pod indeksy ale tak by on nie wystawał spod czerwonego i nie tworzył dodatkowej obwódki. W takim wypadku może kolor indeksów zyskać na wyrazistości.

4. Pozostałe elementy tarczy są ok :P

To chyba tyle z mojej strony i oceny na szybko tarczy na zdjęciach :)

Podziękowania dla Jimiego i DJ za fotki :)

PS.

Trzymajmy się naszego projektu!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po sporej przerwie wreszcie uczta dla oczu!

Całość prezentuje się świetnie a po uwzględnieniu wszelkich poprawek, o których już wspomniano będzie rewelacja.Jak dla mnie sekund 4 lub 5 - dostosuje się.

Mam tylko jedno pytanie:

Podoba mi się ten pasek od MC z zapięciem motylkowym można to dobrać i za ile ? ;)

Podziękowania dla DJ Samery i Jimiego za wkład pracy oraz upór i konsekwencję w działaniu B)

PS.

Wersja w stali prezentuje się świetnie - mam nadzieję, że nie będę żałował zakupu PVD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tylko jedno pytanie:

Podoba mi się ten pasek od MC z zapięciem motylkowym można to dobrać i za ile ? ;)

+1 potencjalnie chętne, a wręcz może być wersja bez paska B). Dodatkowo czy na zapince będzie logo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można ale za dopłata ... i nie pamiętam ile ... 70-80 zł ? Było już gdzieś kiedyś w temacie, ale nie chcieliście tego paska :)

Zorientuje się raz jeszcze i Wam powiem, ale nie jestem pewien czy ta cena nie była dla ilości 55 szt.

Co do grawera na zapięciu dowim się :)

Pogadam z Moscow Classic że niektórzy mają parcie na pasek i co się da z tym fantem zrobić.

Co do sekundy to zostajemy przy projekcie, i nie będziemy kombinować.

Wszystko musi być na tarczy mocniej i grubiej nadrukowane, nie porozlewane.

Co do dekla i pvd postaram się odpowiedzieć na to pytanie najszybciej jak się da.

Pozdrawiam niezmiernie serdecznie, i szczerze Wszystkich zainteresowanych i obserwujących nasz temat ;)

Edit : Znalazłem info o Pasku, ale nie wiem czy cena nadal aktualna :

Cytuję :

Odnośnie paska z czerwoną nitką, możemy zaproponować taki model. Zdjęcie jest w załączniku.

Ponieważ pasek zawiera zapięcie bransoletowe, jest droższy . Cena wynosi 40PLN

Gdyby Państwo zdecydowaliście na ten model paska dopłata wynosiła by 40PLN/szt

Koniec cytatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna kwestia pozostała do wyjaśnienia. Ktoś wyżej o tym wspomniał ale w natłoku wiadomości chyba zostało to przegapione przez Witka.

Co wyszło z deklarowaną przez MC wodoszczelnością 10atm.? Jak ktoś słusznie zauważył na deklu jest informacja o 3 ATM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie jest to tak do końca przesądzone, będę próbował przekonać ekipę z MC żeby robili wszystko co się da żeby uszczelnić to przynajmniej do 50 m.

Jak tylko coś będę wiedział dam znać.

Teraz wracam do roboty. Za tydzień wyjazd służbowy więc muszę nadgonić robotę "na zapas" :)

Co do szkła ... bo też sobie przypomniałem że było pytanie

To na zdjęciach to zwykłe szkło mineralne, na naszym będzie szafir .

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna kwestia pozostała do wyjaśnienia. Ktoś wyżej o tym wspomniał ale w natłoku wiadomości chyba zostało to przegapione przez Witka.

Co wyszło z deklarowaną przez MC wodoszczelnością 10atm.? Jak ktoś słusznie zauważył na deklu jest informacja o 3 ATM.

Zgadza się. Ja poruszałem ten temat pytając:

Jeszcze jedno pytanie Jimi: Jak w końcu jest z wodoszczelnością? MC wspominało o 10 atm, a na dekielku jest nadal 3 atm. Trzeba to szybko wyjaśnić, żeby było zgodnie z rzeczywistością. Koronka już "nasza", czy dali zakrencaną do prototypu?

EDIT:

No właśnie nie jest to tak do końca przesądzone, będę próbował przekonać ekipę z MC żeby robili wszystko co się da żeby uszczelnić to przynajmniej do 50 m.

Teraz wracam do roboty. Za tydzień wyjazd służbowy więc muszę nadgonić robotę "na zapas" :)

Pozdro

To niech dekielki robią na końcu żeby informacja na nich zawarta była prawidłowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc im bliżej końca tym więcej pracy :unsure:

Przepraszam że to nie ostateczna wersja zegarka została przedstawiona, ale tak jak mówię, do Polski doszła sama tarcza i dekielek.

Dariusz Sawicki złożył zegarek już w Polsce z dostępnych części modelu bazowego- dlatego szkło jest seryjne, koronka zakręcana.

Lepsze to niż sama tarcza.

Musicie przyznać że sama tarcza prezentowała by się zdecydowanie inaczej solo niż zamontowana w zegarku.

"Zjebka" odnośnie kropek i nadrukowywania, to poszła już do MC od Pana Sawickiego zanim dostaliśmy cały zegarek więc nie mają wyboru muszą to poprawić :)

Ręka na pulsie jest cały czas trzymana i nie będzie to spartolone. Im też zależy by projekt był wykonany na wysokim poziomie.

Dodam jeszcze że te nieszczęsne kropki zauważyłem dopiero po zdjęciach makro.

Po noszeniu go cały dzień na ręce, stwierdzam że tego po prostu nie widać ;)

Ale sama myśl i świadomość sprawia że źle się z tym czuje. Ma to być poprawione i już.

Sekunda - można się przyzwyczaić do tej strzałki , ale zostajemy przy naszej wersji.

Ogólnie zegarek jest bardzo wygodny, fajnie i głośno tyka, dobrze się go nosi, koronka pomimo tego że jest zakręcana, nie jest upierdliwa w użytkowaniu, ale jednak lepsza będzie niezakręcana. Nie uwiera w nadgarstek.

Chód zegarka w normie, jak na świeży niedotarty mechanizm :)

Postaramy się zrobić jeszcze parę zdjęć detali zegarka w tym dekla w innym oświetleniu, mniej studyjnym żeby wyglądały bardziej naturalnie, a nie jak render jak zauważył kolega Suchotnik ! :) Zdjęcie chyba było za dobre .

Ogólnie jestem zadowolony z wersji przedprodukcyjnej. :)

To tyle jeśli chodzi o króciutka relację z 2 dniowego używania zegarka w warunkach biurowo - samochodowych .

Jak tylko dowiem się czegoś więcej na nurtujące Was pytania, dam znać.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie, miłego dnia/wieczoru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że to nie ostateczna wersja zegarka została przedstawiona

Absolutnie nie masz za co przepraszać ;) Wiedzieliśmy, że dotrze do nas tarcza próbna. Duży plus dla firmy, że razem z opakowaniem :)

Trzymamy kciuki za ostateczną wersję i dziękujemy za pilotowanie projektu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj "narobili nam smaka". Nurkował nikt w tym zegarku nie będzie ale skoro MC twierdziło, że prawdopodobnie zostanie zwiększone do 10 atm to miło byłoby gdyby tak się stało :)

"Zjebka" odnośnie kropek i nadrukowywania, to poszła już do MC od Pana Sawickiego zanim dostaliśmy cały zegarek więc nie mają wyboru muszą to poprawić :)

Ręka na pulsie jest cały czas trzymana i nie będzie to spartolone. Im też zależy by projekt był wykonany na wysokim poziomie.

No i gitara. Jak to dalej będzie wyglądało? Jak poprawią to wyślą jakieś zdjęcia do zatwierdzenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby opcja tego paska z modelu pokazowego wchodzila w gre, to ja chetnie bym wszedl na plus jeden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwoli tego dekla w pvd co się martwicie, ale imo to się najpiew graweruje w stali a później robi powłokę i wszystko jest czarne.

Coś czuję że jeszcze wam zejdzie z tym zegarem...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak,

Dekiel będzie czarny w PVD, i będzie czarny mat z błyszczącym czarnym. Czyli to co na zdjęciach dekla pokazanych wcześniej jeno będzie wszystko czarne.

Ze wskazówką to zostajemy przy naszej.

Co do WR to raczej zostaje 3 atm, mocowanie na śrubkach dekla jednak nie puszcza wyższej szczelności.

Nie ma się co obawiać kurzu i lekkich zachlapań.

Pływać w nim nie będziemy, a tez nikomu nie życzę zestrzelenia nad jakimś akwenem, ani wodowania z tym pilotem.

Szkło będzie takie samo jak na fotach tylko szafirzaste :lol:

Pasek, jak ktoś chce taki jak na zamieszczonych fotach to proszę napisać posta. Nie będzie nic na zapince niestety.

Od teraz zakładamy listę i wpisujcie się tu .

Musicie być świadomi że to może delikatnie przesunąć terminy. Zanim wszyscy przeczytają tego posta, zdecydują się, później wpłacą i potwierdzą , to może ciut minąć, ale mam nadzieje że się wszyscy zreflektują i nie będzie opóźnień. Do poniedziałku do 20 czekamy na chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to Wy jeszcze dalej męczycie ten zegarek? :D to już chyba dekada zleci wnet :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za miesiąc powinny już zegarki być pakowane i rozsyłane.

Fakt ciągnie się temat długo, ale coraz bliżej końca.

Ciągnie się przez to że długo schodziło ze zmianami na tarczy, ankietami itd.

Później szukanie chętnych,

Progres był w grudniu 2011 jak wpłacili wszyscy kasiorę, poszła zaliczka, Zaczęła się produkcja, a nie jak niektórzy niedoinformowani uważają - wpłaty miały niby mieć miejsce 2 lata temu. :lol:

I poważnie zastanówcie się czy chcecie ten pasek z wersji przedprodukcyjnej czy nie.

Jak dla mnie to wystarczy Pattini, ale nie mi decydować za Was w tej sprawie.

Informuję że tylko że jest taka możliwość.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn. zapinka może być w kolorze czarnym, czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli opcja dodatkowego paska mialaby opoznic caly proces to nie ma chyba sensu. Lecmy z produkcja, paskow jest duzo, mozna sobie pozniej wybierac, przebierac i dobierac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram, paski można domówić później

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn. zapinka może być w kolorze czarnym, czy nie?

Właśnie nie ma czarnej, pattini też nie, ale będziemy szukać później skąd takie kupić.

A dokupienie pasków później ? W sumie dobry pomysł.

Ciesze się że nie jest to aż taki priorytet :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Co do WR to raczej zostaje 3 atm, mocowanie na śrubkach dekla jednak nie puszcza wyższej szczelności.

(...)

wierzysz w to co piszesz ?

WR 20 atm

WR 200 atm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram, paski można domówić później

+1

Nie przekładajmy w nieskończoność realizacji, bo się komuś pasek spodobał :D

Zwłaszcza, że kwestia paska jest już u Pattiniego, poza tym zawsze komuś się spodoba coś innego,

a potem co? zapinka...

nitka ...

już i tak realizacja od czasu wpłaty się nieco wydłużyła :lol:

Dwa tygodnie temu miałem jeszcze nadzieję naiwnie, że uda się na Wielkanoc ... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to nitka, a to indeksy nie taki mają odcień na czarnym w ten sposób to jeszcze długo nic nie dostaniemy, realizować i tyle. Adaś Miałczyński w NIC ŚMIESZCZEGO powiedział" "i tak k..wa do zaje.ania", nie idźmy tą drogą. pozdrawiam wytrwałych optymistów.

EDOX C1 DIVER 70157 3 NIN, SEIKO SAMuRAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.