Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem ze pierwszy post z tego warku w 100% na ta chwile jest aktualny ? czyli wyglad zegarka (projekt) + ceny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie dopiszę się do tej listy, mam jedno pytanie tylko, gdzieś mi mignęła w tematach wizualizacja wersji całej czarnej, teraz nie mogę tego znaleść a zastanawiam sie czy cała czarna czy może ze standardową kopertą stalową. Gdzie znajdę tą czarną aby móc zakończyć proces decyzyjny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z czarną kopertą nie szalejmy ... zdobądźmy 50 chetnych a ja już się będę starał żeby parę sztuk czarnych zrobili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok - to sie dopisuje, w sumie czarna barwa nie jest dla mnie jakaś obligatoryjna bo i w stalowej wyglada bardzo dobrze - tak tylko chciałem sobie zobaczyć tą wizualizację dla porównania tylko nie mogę tego obrazka odnaleść w tym temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by była wersja z błękitnymi lub srebrzystymi wskazówkami z szachownicą, ale bez innych napisów i rysunków na tarczy, też bym kupił. Dla zachęty zdjęcia blizniaczego do subja JL AviA ClassiC na dekorowanym 3603 obok Steinhart Nav.B-uhr II Premium Russian Special Edition NoLogo

p1020358f.jpg

p1020363j.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero dzisiaj przeczytałem wątek dot. tego pilota. Projekt jak dla mnie prawie idealny. Kupiłbym bez wahania gdyby nie ten napis " Moscow..." i ta "gapa" na tarczy sekundnika. "Gapa" w ostateczności może być- orzeł to orzeł, natomiast "moscow coś tam..." jest dla mnie nie do przyjęcia w połączeniu z Polskimi barwami. Dla mnie jedynym powodem zakupu tego zegarka może być patriotyczny wydźwięk projektu. Czy jest szansa na zegarek bez tego napisu?

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest szansa na zegarek bez tego napisu?

Z tego, co pamiętam nie ma takiej możliwości, bo to w końcu nazwa producenta. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie, bo już ponad rok z tym działami i mogło mi coś ulecieć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest nazwa żadnej fabryki, tylko PLB (private label branding). Na pewno robią reklamówki dla różnych firm bez logotypu private label. Dla zegarków lotniczych w takiej stylistyce wersji bez logo - normalna praktyka. Steinhart, Tourby, Laco, Stowa i inni najciekawsze fliegery proponują na wybór z logo lub bez. N.p. pokazany zegarek z edycji specjalnej dla Rosji opisany Dial with logo and without logo, dla mnie zrobili indywidualnie z werkiem z linii Premium http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Uhr-Special-Edition-russian-Forum,325.html

med_gallery_31659_304_432645.jpg

http://zegarkiclub.pl/forum/uploads/1314826631/gallery_31659_304_432645.jpg

Z innymi lotnikami, od lewej: Steinhart 44 mm Nav.B-uhr II R.S.E. 6497 Premium, JL Avia Classic 43 mm 3603 Premium, Laco Nav.B-uhr B-typ 42 mm 2801.2, Stowa Flieger SE 40 mm 2801.2, Sewills 39 mm 2895 C.O.S.C. mod., Stowa Partitio LE 37 mm 2801.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może jak się da bez tej nazwy MC? W sumie sam napis "Edycja Limitowana" wpisywał się tu dużo czytelniej w charakter tego zegarka a i pewna kontrowersja dla jakiejś tam grupy chętnych została by usunięta. Dwie pieczenie - tylko czy je można upiec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Panowie ... Moscow Classic zostaje bo to nazwa producenta.

Na obecną wersję jest chętnych 42 forumowiczów i będzie więcej. Nie będziemy już nic kombinować. Oni zapisali się na taki projekt jaki jest. obecnie . Nie było chętnych na "gołą" wersję.

Chciałbym z całego serca by był to POLSKI ZEGAREK, ale Copernicus zrobiłby nam go za 4 tys ? Dacie Tyle ?

Z ankiety wynikło że koszt takiego zegarka ma być MAX 900 !

Oczywiście Parnis byłby tańszy ... ale chodzi chyba o renomę zegarka prawda ? Zaraz było by besztanie że chińszczyznę klecimy.

MC dało najwięcej w najniższej cenie, z gwarancją że będzie najlepiej wykonany jak tylko to możliwe.

Steinhart ładny ale za drogi, nie mieszajmy wątków :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że wtrącę swoje 3 grosze, ale dla mnie zegarek w tej formie to profanacja.

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to nazwa historyczna, tylko cepelia dla turystów. Bez tego UFO na sekundniku i napisów zegarek wyglądałby bardziej profesjonalnie. Co przeszkadza spytać się, czy nie zrobią część zamówionych zegarków bez tych napisów? Każdy uczestnik będzie mógł wybrać którą wersję woli. Na pewno przyśpieszy to nabranie quorum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Panowie ... Moscow Classic zostaje bo to nazwa producenta.

Na obecną wersję jest chętnych 42 forumowiczów i będzie więcej. Nie będziemy już nic kombinować. Oni zapisali się na taki projekt jaki jest. obecnie . Nie było chętnych na "gołą" wersję.

Chciałbym z całego serca by był to POLSKI ZEGAREK, ale Copernicus zrobiłby nam go za 4 tys ? Dacie Tyle ?

Z ankiety wynikło że koszt takiego zegarka ma być MAX 900 !

Oczywiście Parnis byłby tańszy ... ale chodzi chyba o renomę zegarka prawda ? Zaraz było by besztanie że chińszczyznę klecimy.

MC dało najwięcej w najniższej cenie, z gwarancją że będzie najlepiej wykonany jak tylko to możliwe.

Szkoda, odnoszę wrażenie, że to nieco blokuje projekt Nie chodzi przecież o to gdzie to jest produkowane tylko o ten napis - tylko tyle. Może to dziecinny patriotyzm ale przewija się w temacie, mnie to osobiście nie przeszkadza zbytnio ale widzę, ze często jest to problem dla wielu osób, które by może weszły w ten projekt a nie wejdą i ciężko zebrać pełną listę. Czy ten napis dla producenta naprawdę ma tak wielkie znaczenie - na 50 szt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, ze często jest to problem dla wielu osób, które by może weszły w ten projekt a nie wejdą i ciężko zebrać pełną listę. Czy ten napis dla producenta naprawdę ma tak wielkie znaczenie - na 50 szt?

Jimi - czy mógłbyś zapytać w firmie o ten nieszczęsny napis dla "świętego spokoju"? Może się zgodzą i wówczas powinniśmy znaleźć bez problemu brakujących chętnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jestem nowy na forum i nie mam zamiaru robić tu jakiejś zadymy, ale powiem krótko- jestem zszokowany że nikt wcześniej nie zastanowił się nad tym pomysłem na zegarek z Polskimi Barwami i napisem "moscow..." Ja jestem człowiek starej daty i może reszta z Was już nie "czuje" że rosja i Polska to nie to samo. To przykre...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze słowo wytłumaczenia- nie jestem jakimś rusofobem czy szowinistą- nosze takiego junkersa: http://www.longislandwatch.com/images/Junkers/6272-2.jpg .Gdyby ktoś na nim narysował niemiecki krzyż to by mi nie przeszkadzało, ale jakby narysował polską szachownicę to nie kupiłbym go nawet za złotówke- z tego samego powodu nie kupię zegarka "polskiego" z napisem "moscow...". Dla mnie to jakaś "szopka" i coś zupełnie kuriozalnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. To jest nazwa marki

2. Też nie jestem nastolatkiem, ale nie apeluję by na sprzęcie wojskowym wyprodokowanym na wschodzie zmieniać szachownice na gwiazdy

3. Możesz sobie dodać grawer 1610

4. Nie ma opcji zegarka zaprojektowanego i złożonego w Polsce i "pilota" nie mówiąc o cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zabieram glosu bo wole sluchac niz mowic ale ...

Na rosyjskich tupolewach, migach etc maluje sie polskie szachwnice i nie zmienia opisow manetek i zegarow z cyrylicy na nasze. Jest to element klimatu ktory sie czuje lub nie, ktos kto latal lub zetknal sie z lotnictwem ten wie o czym mowie. Klimat ten jest do tego stopnia ulotny i umowny ze podciaganie" polityki" jest nieporozumieniem. Szanuje zasade ze o gustach sie nie dyskutuje i ze kazdy ma prawo do wyrazania zdania, ale projekt juz jest zatwierdzony, lista chetnych dluga wiec zniechecanie kolejnych osob " bo ja bym nie kupil " jest dla mnie cokolwiek nie na miejscu. Ja nie kupilbym bez tego napisu

Zegarek lotnik jest rosyjski, z rosyjskim logo producenta i polska szachownica jak 80 % stanu naszego biednego lotnictwa na dzien dzisiejszy. Skonczmy z biciem piany bo przez takie pierdoly projekt pierdyknie jak nasz biedny tupolew. Byly ankiety, dziesiatki poprawek, zniecierpliwieni juz ludzie ktorzy zapisali sie na liste chca widac wlasnie taki

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze jest opcja napisać przy zamówieniu czy chcesz z logo, czy bez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli byłaby możliwość zamówienia bez nazwy producenta i z "czystą" tarczą sekundnika to jestem zainteresowany. Nie chcę nikogo zniechęcać.

Pozdrawiam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze słowo wytłumaczenia- nie jestem jakimś rusofobem czy szowinistą- nosze takiego junkersa: http://www.longislandwatch.com/images/Junkers/6272-2.jpg .Gdyby ktoś na nim narysował niemiecki krzyż to by mi nie przeszkadzało, ale jakby narysował polską szachownicę to nie kupiłbym go nawet za złotówke- z tego samego powodu nie kupię zegarka "polskiego" z napisem "moscow...". Dla mnie to jakaś "szopka" i coś zupełnie kuriozalnego.

Profanacja i szopka.... Skończcie już z tym. Jakoś nikomu nie przeszkadza samochód marki np.: VOLKSWAGEN, z napisem na rejestracji,czy z naklejką - PL. Rozumując w tych kryteriach, to przecież także jest jawna profanacja.

Prosta sprawa - kto uważa, że projekt mu nie odpowiada, poprostu niech nie kupuje. Niech sobie nosi np.:Junkersa z niemieckimi oznaczeniami...

Pozdrowienia dla tych którym projekt się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy!

Teraz trwa wielka dyskusja i roztrząsanie co kogo uwiera, gdzie swędzi, co by zrobił a czego nie zrobił.

A wystarczy kliknąć na pierwszą stronę tego tematu i przeczytać ze zrozumieniem co tam jest napisane.

Zapełniło się już siedem stron burzliwej dyskusji z której nic znaczącego się nie wykluło.

Słuchając malkontentów i ich szantażowania, skazani byli byśmy na wszystkie inne zegarki tylko nie na ten, bo to MC(rusek), szachownica, itp. i takie tam... wyliczać dalej?

Wielkie uznanie dla wszystkich którzy z zaangażowaniem realizują ten projekt, nie nie dla żadnych kokosów tylko dla wspaniałej pasji.

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądana to że udało się zebrać 50.

Teraz musimy zebrać pieniążki.

Na PW wszyscy którzy wpisali się na listę i potwierdzili chęć zakupu zegarka dostaną informację z numerem konta, na które wpłacamy pieniążki. W zamian oczekuję na info zwrotne z ADRESEM na który zegarek zostanie wysłany.

W tytule przelewu MOSCOW CLASSIC - i NICK z forum.

Ja postaram się dograć do końca z MC wszystko ... aby to były dobrze wydane pieniążki .

Na bieżąco będę informował co i jak.

Aha i oficjalnie będziemy przymierzać się do zapisów na poszczególne numery.

Wszystkie wcześniejsze zgłoszenia dot. numerów dogadamy , bo jest sporo numerów na które wielu poluje :)

Mam nadzieję że bez kłótni i wojen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.