Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

No to po ciężkim przedpołudniu miły prezent ujrzałem w domu.

Bardzo dziękuję organizatorom za zaangażowanie w projekt, zegarek jest piękny!

Póki co tyle ode mnie muszę się nacieszyć nową zabawką ;)

Wszystkim życzę, żeby się dobrze nosił

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ToruOgiwara - kurier szuka Cię i nie może znaleźć. Drugi raz już dzwoni do mnie, żeby się z Tobą skontaktować. Czekam na numer telefonu do Ciebie, ew jak ktoś z kolegów ma kontakt z kolegą to ratujcie:) Po co paczka ma do nas wracać??

Chwilę człowiek uciekł poza internet i takie niespodzianki :-)

Poinformowałem GLS jak mnie namierzyć. Pewnie jutro będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

U mnie niestety podobnie jak u Toru Ogiwary, muszę czekać, kurier pocałował klamkę, babcia nie zdążyła otworzyć drzwi (c'est la vie), zostawił awizo, już jestem z nim umówiony na jutro. Wytrzymam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odebrałem - pierwsze spostrzeżenia:

+ fajnie wykonany

+ na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach

+ fajnie tyka

+ dobrze leży na ręce

- oryginalny pasek wygląda na lepiej zrobiony niż Pattini, ale trochę alergizuje w rękę

- póki co wuja mi świecił, po całym dniu na słońcu

Czemu nie ma na tym modelu: zdiełano w CCCP? ;)

Czym boki na Pattinim są wykończone, bo wygląda jak mazut?

Z jakiego materiału i gdzie zdiełano paski Pattiniego?

Generalnie poza pewnymi elementami realizacji, o czym już pisałem Jimiemu, jestem póki co zadowolony ;)

Dekla nie będę otwierał, bo się boję, że na tych śrubkach PVD nie zostanie, jak zacznę grzebać śrubokrętem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski sa szyte u Pattiniego nad morzem. W Koszalinie. Czym wykończone pojecia nie mam, musialbys pytac Pana Grzegorza. Paski mc pierwsze slysze, nie spotkalem sie z opinia że uczulają. Ja akurat nie mam takich problemów z uczuleniem na cokolwiek wiec nie zwertfikuje tego.

Co do pewnych elementów to next time bedzie calkiem inaczej zorganizowane, wierz mi. ;) Ciesze sie ze sie polubiliacie z zegarkiem. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od paska MC strasznie mnie nadgarstek swędzi, a nie jest to pierwszy mój pasek do zegarka i dopiero z tym mam taki problem.

Pattini jest dziwnie z boku wykończony, ale w sumie wygodny. Chyba wziąłem je sobie zbyt krótkie (przedostatnia dziurka) :D

Co do polubienia, to w sumie jakościowo wyszedł lepiej niż Certina DS Podium, za którą dałem dwa razy więcej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wreszcie jest u mnie, mój zegarek z mołniją.

DjSamera i Jimi Jump - co tu dużo pisać, DZIĘKUJĘ BARDZO za cierpliwość, wytrwałość i zrozumienie

Pierwsze wrażenie: jest duży, ale to jest super.

Tykanie nieśpieszne, rzekłbym solidne takie...

Szachownica wykonana super, dekiel też. Indeksy na moim egzemplarzu, jak dla mnie, bardzo czytelne. Pasek Pattiniego pasuje kapitalnie, choć oryginalny jest też nie byle jaki.

Jedyne spostrzeżenie na minus (ale pewnie można się do tego przyzwyczaić): wskazówki są deczko za małe (wizualnie, przez zlewanie się czarnej krawędzi z cyferblatem).

Generalnie jestem bardzo zadowolony, tym bardziej ,że mam świadomość, że tylko 55 ludzi posiada ten zegarek.

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich , którzy dotrwali.

I kibiców też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski sa szyte u Pattiniego nad morzem. W Koszalinie. Czym wykończone pojecia nie mam...

Jesteś tego pewqien Jimi?

Co do boków są pewnie pociągnięte farbą, tą samą co wszyscy używają. Coś w stylu Orly.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy. Gratuluje Wam fajnego zegarka i ukonczenia projektu. Ale czemu nikt nie wrzucil fotki do tematu Jaki zegarek masz dzis na reku. ?? Przez to dopiero dzisiaj dowiedzialem sie ze zegarek juz jest.

Niech sie dobrze nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dotarł mój egzemplarz. Jestem bardzo zadowolony :) Jeszcze raz ślę podziękowania dla organizatorów - świetna robota!

W wolnej chwili pstryknę kilka fotek. Znalazłem niestety kilka niedoróbek, ale nie psuje to ogólnego dobrego wrażenia B)

Żadnego uczulania w moim przypadku nie zaobserwowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś kurier słaby, jeśli nr 26 został do mnie wysłany 16-tego , a do dzisiaj nnie dotarł.

A może nie zaplacilem ? Czekam też na Steinhart'a i może cos pokręciłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielkich nerwach, które zgotował jaśnie pan kurier, (wielkie podziękowania

dla p. Tomasza z Moscow Classic za okazana pomoc w tej sprawie) wreszcie zegarek na nadgarstku;

jest S U P E R;

Prowadzący projekt - jesteście WIELCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka fotek ode mnie...

P5222121.jpg

P5222128.jpg

P5222127.jpg

P5222130.jpg

Nie miałem jeszcze czasu na zabawę z wymianą pasków, ale i na to przyjdzie pora ;)

Mam jednak małe zastrzeżenie, co do mocowania dekla... Dwie śruby (ich główki) są lekko zwichrowane, jakby dokręcane na siłę. Poza tym niestety jest ta kwestia przekrzywionych skrzydełek sekundnika, którą już wyłapali koledzy.

To oczywiście drobne sprawy. Jestem bardzo zadowolony z całokształtu :D

P.S. Uwaga na przyszłość - musimy faktycznie pamiętać, że przy czarnej tarczy, czarna obramówka wskazówek zdecydowanie zmniejsza je optycznie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój doszedł wczoraj. Rewelacja!clap.gif Zegarek piękny, żadne zdjęcia nie oddają tego co daje obcowanie na żywo. I moja radość chłopczyka z prezentu pod choinką!rofl.gif Wciąż dotykam, oglądam z każdej strony, z lupką i bez, no czysty zachwyt Panie i Panowie!biggrin.gif

DjSamera i Jimi Jump - wielkie podziękowania za ogrom pracy i wytrwałość!

3708213.jpg

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój egzemplarz dotarł wczoraj. Zegarek "na żywo" przerasta oczekiwania. Gratulacje i podziękowania dla Jimiego Jump, DjSamer oraz dla Moscow Classic na rece p.Tomasza. Włożyliście w to serce. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czasu kiedy szedłem po paczkę minęło już co prawda kilka dni, ale w końcu mając chwilę chciałem przede wszystkim podziękować przede wszystkim forumowiczom DjSamera i Jimi Jump, ale również wszystkim, którzy w projekcie i wszelkich głosowaniach nad jego kształtem brali udział. I ja czułem się jakbym otwierał prezent pod choinką. Czas oczekiwania i budowania napięcia zrobił swoje.

Z uwag technicznych - pewnie bym nie zauważył tego sekundnika, gdyby nie koledzy;) Chyba wspomniane też było, że indeksy/wskazówki dość krótko świecą.

Tak czy inaczej - to wszystko są detale, a całość projektu wyszła świetnie! Raz jeszcze dzięki wielkie (poszczęściło mi się z tej listy rezerwowych! ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do reszty:

Jak Wam się luma spisuje?

Bo u mnie to tak trochę marnie. Może za słabo naświetlałem, jeszcze potestuję. Ale jakie macie odczucia?

A klamra u Pattiniego to aluminium? Bo takie wrażenie sprawia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie mam porównanie tylko do starych Amfibii i diverów z lat '80, z nowych maszyn to tylko Casio MarineGear ale chyba nie jest źle. Po półgodzinnym naświetleniu lampką nocną, po trzech godzinach w nocy sobie jeszcze świecił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do mnie doszedł. Jest piękny, intrygujący no i oczywiście można o nim powiedzieć, że już ma w sobie kawał historii hehe. Fotek nie wstawiam bo nie ma sensu. Chyba że kiedyś skusi mnie jakąś niestandardową sesją w dziwnych okolicznościach przyrody...

Jeszcze takie pytanie do osób którzy mają obydwa paski Pattiniego czyli mod 57 i mod 61 - który z tych wariantów w realu pasuje lepiej do naszego MC ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim,

zegarki wczoraj do mnie dotarły. Nie miałem jeszcze czasu się nimi nacieszyć ale chciałbym podziękować DjSamera i Jimi Jump za pomysł, zaangażowanie, koordynację i szczęśliwy finał.

Wszyscy wiedzą, że to niełatwe a na dodatek trzeba mieć grubą skórę i twardy tyłek bo "życzliwych" na świecie jest do cholery :)

Dziękuję też firmie Moscow Clasic. Ze podjęcie z nami współpracy, wywiązywanie się z obietnic i dobre podejście do Klienta.

A na koniec gratuluje sobie i wszystkim którzy brali udział w projekcie fajnego nowego zegarka :)

Robert

PS

Jimi Jump obiecałeś, że jak projekt dojdzie do finału zabieramy się za chrono :)

Działamy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nillu, jak dla mnie to jednostronne przeszycie jest bardziej git i tak go noszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii 3ATM, to mój testy prysznicowe przeszedł bez problemu :)

A jeżeli chodzi o rezerwę drugi raz wykazał się równymi 42h.

Sprawdzę jeszcze tylko dokładność.

Pytanie do reszty:

Jak Wam się luma spisuje?

Bo u mnie to tak trochę marnie. Może za słabo naświetlałem, jeszcze potestuję. Ale jakie macie odczucia?

..

Marnie, świeci dobrze, ale bardzo bardzo krótko ;) Nasłoneczniam się z nim już kilka dni i bez poprawy. Trochę mnie to zaskoczyło bo mój poprzedni MC chrono trzymał całą noc, rano można było bez problemu odczytać godzinę. Sądziłem że pójdzie ta sama luma.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i ja miałem przyjemność po raz pierwszy ujrzeć mojego Moscow w poniedziałek. Jest genialny B) Dołączam się do podziękowań Jimiemu i DJSamera. Moje najserdeczniejsze podziękowania i wyrazy uznania. Czekam na kolejny projekt w Waszym wydaniu B)

Maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarł ,pudło jak z zegarka za 10k,sam zegarek bardzo mi się podoba.Cosik mi się zdaje ,że jeszcze kilka "rusków" łyknę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimi Jump obiecałeś, że jak projekt dojdzie do finału zabieramy się za chrono :)

Działamy?

Na razie nic nie robimy. Zobaczymy jakie będzie stanowisko kmziz w sprawie zegarków i projektów powstających na forum.

Poza tym ja nic nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz ;):lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.