tarant 2979 #26 Napisano 13 Czerwca 2011 Zegarek jak zegarek . Ale zdjęcia !!! 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #27 Napisano 13 Czerwca 2011 jednakże do nurania wolę kupić porządny komputer a niżeli IWC.Taka smutna relacja pomiędzy bezpieczeństwem a szpanem Co to ma do rzeczy? Bo nie bardzo rozumiem... 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorka-5 62 #28 Napisano 13 Czerwca 2011 Co to ma do rzeczy? Bo nie bardzo rozumiem... No właśnie, o co chodzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #29 Napisano 13 Czerwca 2011 Tak, to prawda, aczkolwiek 2892 jest zmodyfikowana przez IWC do granic możliwosci. Czyich możliwości ?, IWC czy ETA ?. Bo jeżeli IWC, to straszne z nich cieniasy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUSKI 4 #30 Napisano 13 Czerwca 2011 Co to ma do rzeczy? Bo nie bardzo rozumiem... Zacznij puszczać bąble to zrozumiesz Zegarki tzw. przeznaczone dla nurków już dawno nie spełniają swojej roli. To tak jak auta przeznaczone do jazdy na bezdrożach brylują na bulwarach. Nurki są fajne i bardzo je lubię jednak do użytkowania praktycznego wolę komputer a nawet dwa komputery niż jeden, jakikolwiek zegarek. 0 Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #31 Napisano 13 Czerwca 2011 Coś mam wrażenie, że Rafał stara się być złośliwy 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #32 Napisano 13 Czerwca 2011 Czyich możliwości ?, IWC czy ETA ?. Bo jeżeli IWC, to straszne z nich cieniasy .Miałem na myśli ETE 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #33 Napisano 13 Czerwca 2011 Zegarki tzw. przeznaczone dla nurków już dawno nie spełniają swojej roli. To tak jak auta przeznaczone do jazdy na bezdrożach brylują na bulwarach. Nurki są fajne i bardzo je lubię jednak do użytkowania praktycznego wolę komputer a nawet dwa komputery niż jeden, jakikolwiek zegarek. 100% racji. Już dawno o tym pisałem, że zegarek "dla nurka" to ściema. A poza tym, już nie po raz pierwszy czytam na Forum o jakichś gruntownych zmianach w mechanizmie 30110. Znam ten kaliber, miałem nawet kilka zegarków w których pracował 30110 i jakoś nie mogłem się w nim dopatrzyć tych daleko idących zmian. To podrasowana ETA więc nie twórzmy na naszym forum jakiejś nowej rzeczywistości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #34 Napisano 13 Czerwca 2011 Miałem na myśli ETE Wiem Michał, że chodziło o ETĘ, ale napisałeś, że owa ETA jest modyfikowana (i tu cytat) do granic możliwości. Moim zdaniem, do granic możliwości jeszcze lata świetlne . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #35 Napisano 13 Czerwca 2011 Być może troche przesadziłem 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUSKI 4 #36 Napisano 13 Czerwca 2011 Coś mam wrażenie, że Rafał stara się być złośliwy Absolutnie NIE! Woziłem na nuranie różne tzw. divery i żaden tak naprawdę nie spełniał swojej roli użytkowej. Nie oszukujmy się. Do nurkowania świetnie spełniają swoją rolę komputery a do brylowania na łajbie lub na wieczornych spotkaniach w knajpach przyportowych rewelacyjnie spełniają swoją rolę zegarki typu diver. 0 Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #37 Napisano 13 Czerwca 2011 W takim razie przepraszam, moje wrażenia były błędne. Co do reszty, to oczywiście się z Tobą zgodze, do prawdziwego nurkowania są specjalne komputery (tylko i wyłącznie), a do plażowych zabaw w wodzie, czy pływania w basenie, diverki. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #38 Napisano 13 Czerwca 2011 Czy Panerai 285 puści bąbla 1500m pod wodą?Jak wypłynie pęcherzyk powietrza na powierzchnie ,to będzie to bąbel Pama, czy bąk nurka? Jak to jest? 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #39 Napisano 13 Czerwca 2011 i chronograf w złocie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUSKI 4 #40 Napisano 13 Czerwca 2011 Czy Panerai 285 puści bąbla 1500m pod wodą?Jak wypłynie pęcherzyk powietrza na powierzchnie ,to będzie to bąbel Pama, czy bąk nurka? Jak to jest? Darku, ano tak, że nawet w przypadku nurkowań saturacyjnych nurkowie używają komputerów a nie zegarków Z goła mówiąc zegarki nurkowe są dla...wszystkich, którzy lubią tego typu zegarki bo kto z Nas zejdzie na głębokość powyżej np. 100metrów? i będzie polegał na tabelach deko i zegarku? 0 Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #41 Napisano 13 Czerwca 2011 zgadzam się z Michałem i zupełnie też mi nie przeszkadza gdy taki diver do pluskania ma wodoszczelność 1000-2000m Przecież tu nie chodzi o nurkowanie sprawa ma się podobnie jak z wielkimi komplikacjami (zegarków mechanicznych) do praktyczności ich zastosowań itp. A czy to taki znowu szpan, to raczej pojęcie względne i tak 99% plaży powie co najwyżej że "fajny zegarek" A zdjęcia bardzo dobre, dużo pokazują (no może oprócz dekielka i zapięcia paska), także selekcja fotek bardzo OK. 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #42 Napisano 13 Czerwca 2011 Darku, ano tak, że nawet w przypadku nurkowań saturacyjnych nurkowie używają komputerów a nie zegarków Z goła mówiąc zegarki nurkowe są dla...wszystkich, którzy lubią tego typu zegarki bo kto z Nas zejdzie na głębokość powyżej np. 100metrów? i będzie polegał na tabelach deko i zegarku?Dzięki Rafał.Myślałem ,ze powyższa dyskusja miała udowodnić ,że np.1000 WR to jest chwyt marketingowy,a zegarek się rozszczelni po np.200-300 metrach pod wodą.Ale z tego co mi wiadomo,to profesjonalny nurek musi mieć ze względów bezpieczeństwa i komputer , i zapasowy zegarek mechaniczny.Myślisz ,że taki IWC Michała mógłby być zegarkiem zapasowym? 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #43 Napisano 13 Czerwca 2011 Piotrek, dekielek jest średnio ciekawy, natomiast klamerka bardzo fajna - postaram się uzupełnić galerie. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUSKI 4 #44 Napisano 13 Czerwca 2011 Hmm...nie chodzi mi o szpan w dosłownym tego tłumaczeniu. Zegarek jest na prawdę zajefajny i z miłą chęcią bym taki przygarnął. Co do roli użytkowej to niestety ale już dawno nie ma znaczenia jaką zegarek ma klasę wodoszczelności(1000czy 1500m) bo tak na prawdę kto i jaki nurek weźmie ze sobą dodatkowy balast na głębokość, na której będzie polegać na wskazaniach tylko i wyłącznie komputerów???Co nie zmienia faktu, że zegarki typu diver mają dużą popularność wśród nurków za nie tylko "użytkowość" ale i historię(Rolex, Omega, Blancpain itp.)Proszę nie odebrać mnie źle. Sam mam nurka w kolekcji i bardzo się cieszę z jego posiadania ale funkcja użytkowa już dawno poszła do lamusa 0 Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1702 #45 Napisano 14 Czerwca 2011 http://www.e-zegarki.com/PASEK_NYLONOWY_IWC_Aquatimer_IWA36516-1614.html Oto ten pasek. Sam nie wiem co o nim myśleć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #46 Napisano 14 Czerwca 2011 Co do roli użytkowej to niestety ale już dawno nie ma znaczenia jaką zegarek ma klasę wodoszczelności(1000czy 1500m) bo tak na prawdę kto i jaki nurek weźmie ze sobą dodatkowy balast na głębokość, na której będzie polegać na wskazaniach tylko i wyłącznie komputerów??? Rafał,ja zanurzałem się max kilkanaście metrów.Ale z czystej ciekawości pytam,czy zegarek Michała IWC może służyć jako awaryjny zegarek,w przypadku awarii komputera?Napisz krótko TAK lub NIE. Michał,jak będziesz dodawał zdjęcia to jedno z dwóch ,tych z koronką ,może lepiej zastąpić innym.No i WB 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #47 Napisano 14 Czerwca 2011 Michał, foty zacne! czujesz światło a o to właśnie w tym wszystkim chodzi zegarek, do którego miałem wiele podejść i za każdym razem przy bezpośrednim kontakcie mnie do siebie zniechęcał, choć na zdjęciach i w publikacjach prezentuje się wyśmienicie ps. tak mnie zmotywowałeś, że zaraz wywołam kilka rawów z czeluści służbowego twardziela i powieszę w galerii 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #48 Napisano 14 Czerwca 2011 Dziękuję Karol, choc przyznam szczerze, że jak ogladam foty takich użytkowników, jak np Tessio, Zetore, Spinner, Rip, Temption, Darek-zegarek, y60, itd itd... to widze jak wiele pracy jeszcze przede mna 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUSKI 4 #49 Napisano 14 Czerwca 2011 Rafał,ja zanurzałem się max kilkanaście metrów.Ale z czystej ciekawości pytam,czy zegarek Michała IWC może służyć jako awaryjny zegarek,w przypadku awarii komputera?Napisz krótko TAK lub NIE. Michał,jak będziesz dodawał zdjęcia to jedno z dwóch ,tych z koronką ,może lepiej zastąpić innym.No i WB Jasne, że może służyć i służy do odmierzania czasu. Czy to całego nurkowania czy też dekompresji. 0 Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #50 Napisano 14 Czerwca 2011 wiesz, siedzę w fotografii już ładnych kilkanaście lat, kiedyś nawet się z niej utrzymywałem - teraz tylko sporadycznie fotografuje dla kogoś - i podtrzymuje to co napisałem. Nie chodzi o kadzenie, ale nie masz się czego wstydzić 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach