Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzywy

Zakupy na mywatcheshub.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ale odpowiedź na to pytanie nie powie Ci, jak długo będziesz czekał, bo to zawsze jest loteria. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale odpowiedzą na pytanie, czy w ogóle dojdą :)

Seiiko SNKE57, Seiko SNK803, Orient Sparta (EV0N002W), Orient Curator (FFD0J004W0), SeaGull 1963, Orient Bambino (SER2400EW0), Parnis Power Reserve Automatic B2, Gerlach RWD-6, Gerlach CWS Sokół 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to by było tyle w temacie:

Zakup 5.05

Wysłanie przesyłki             2014-05-07 16:10             SINGAPORE

Nadejście przesyłki            2014-05-31 09:28             WER Warszawa

Zatrzymanie przez urząd celny       2014-05-31 17:30             WER Warszawa

przyjdzie mi pewnie zapłacić od zegarka vat. 

Na zakupach z Singapuru trzeba mieć trochę szczęścia, ja czekam już miesiąc i w najlepszym przypadku dostane vat. Są tu też tacy, którym zabierają zegarek na ekspertyzę czy nie jest podrabiany, a to kolejne 10 dni czekania. Wychodzi na to, ż jak chce się zaoszczędzić to trzeba być bardzo cierpliwym, a ja taki nie jestem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam...

Pomóżcie proszę pilnie.

Jak odesłać zegarek do naprawy / wymiany w Japonii ?

Zegarek, który sprowadziłem i od którego uiściłem słone opłaty w UC, po rozpakowaniu okazał się fabrycznie uszkodzony.

Sprzedający zgodził sie bez dwóch zdań wymienić na nowy.

Tutaj zaczynają sie schody.

Mogę wysłać listem lub pocztexem, ale nie wiem czy nie narobię sprzedającemu problemów.

Jak wróci zostanie oclony po raz drugi.

Skąd wtedy papiery do odprawy, których mieć nie będę.

Agencja celna przy poczcie śpiewa 130zł + wysyłka (pewnie jakaś procedura uszlachetniania). Warunek, sprzedający ma zamieścić fakturę proforma (nie wiem czy Japończyk skuma o co chodzi)

A jak agencja, źle to zrobi i przyjdzie mi ponieść podwójny koszt czyli ich prowizja z wysyłką + ponowne oclenie. Jakieś 200+300.

może lepiej, szybciej i pozornie taniej dać się oclić po raz drugi ?

Bylem pytać celników pocztowych, żadnych samodzielne pisma, zdjęcia ich nie interesują. Mimo, że i tak ma być rewizja przy wysyłce i kolejna przy powrocie czy zamiast zegarka za 2k nie wrócił wart 10k. Wszystko z formalnymi deklaracjami razem z agencją (rączka, rączkę myje :)? )

Może ktoś podpowie jakie dokumenty i jak je samodzielnie wyplenić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to by było tyle w temacie:

Zakup 5.05

Wysłanie przesyłki             2014-05-07 16:10             SINGAPORE

Nadejście przesyłki            2014-05-31 09:28             WER Warszawa

Zatrzymanie przez urząd celny       2014-05-31 17:30             WER Warszawa

przyjdzie mi pewnie zapłacić od zegarka vat. 

Na zakupach z Singapuru trzeba mieć trochę szczęścia, ja czekam już miesiąc i w najlepszym przypadku dostane vat. Są tu też tacy, którym zabierają zegarek na ekspertyzę czy nie jest podrabiany, a to kolejne 10 dni czekania. Wychodzi na to, ż jak chce się zaoszczędzić to trzeba być bardzo cierpliwym, a ja taki nie jestem :D

Lesiu, a jaka była wartość zegarka ? Ostatnio zamawiałem i udało się ominąć cło.

Seiiko SNKE57, Seiko SNK803, Orient Sparta (EV0N002W), Orient Curator (FFD0J004W0), SeaGull 1963, Orient Bambino (SER2400EW0), Parnis Power Reserve Automatic B2, Gerlach RWD-6, Gerlach CWS Sokół 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem już zawiadomienie z UC i wysłałem mailem potwierdzenie wpłat na kwotę 72$ (brałem seiko SNK605). Dzwoniłem do UC i celnik mi powiedział, że  przy zegarkach z Singapuru oryginalnych firm jak coś im się nie będzie zgadzało to wysyłają to na ekspertyzę :/ (generalnie dał mi między wierszami do zrozumienia żebym zastanowił się czy  w ogóle warto to odbierać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A brałeś z mywatcheshub ? Tam widzę cenę 60$. Jeśli wyślą to na ekspertyzę to chyba nic nie powinno się stać, bo zegarki są raczej oryginalne, przedłuży to tylko czas odbioru. Mam nadzieję, że mnie to ominie. Ostatnio przy SNKE57 udało mi się bez UC, dziś zamówiłem SNK803. Daj znać proszę jak zakończyła się sprawa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z  mywatcheshub, cena była chyba trochę wyższa. Wziąłem z pudełkiem i wyszło mi wtedy 71$ + 1$ za jakieś ubezpieczenie. Zegarki wg mojego mniemania są oryginalne.  Oryginalność potwierdza wg mnie to zdanie ze strony mywatcheshub: "Will not ship Grand Seiko, Astron, Velatura, Premier, Sportura, Anantato to EEA." Ceny Seiko są w całej UE takie same, ale już nie na całym świecie. Akurat w Singapurze są fabryki Seiko i dlatego tam cena jest dużo niższa + nie ma tylu podatków co w PL. Zdanie to koli mnie w oczy bo jak zapytał ktoś celnika to powie, że na podstawie nawet oryginalnego zegarka Seiko z mywatcheshub mogą kierować sprawę do kancelarii Seiko.  (bo za same takie zakupy jest paragraf :/ ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co udało mi się wyczytać na tym forum to chyba nikt nie miał jakiś prawnych problemów z powodu zakupów z SG czy HG. Co najwyżej musieli dopłacić cło. Jeśli się mylę to proszę mnie naprostować, zacząłem się teraz trochę martwić moim dzisiejszym zamówieniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przesyłka będzie już w Polsce to będzie ją widać na trackingu poczty polskiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

Będzie widać miejsce jej aktualnego pobytu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z mywatcheshub, cena była chyba trochę wyższa. Wziąłem z pudełkiem i wyszło mi wtedy 71$ + 1$ za jakieś ubezpieczenie. Zegarki wg mojego mniemania są oryginalne. Oryginalność potwierdza wg mnie to zdanie ze strony mywatcheshub: "Will not ship Grand Seiko, Astron, Velatura, Premier, Sportura, Anantato to EEA." Ceny Seiko są w całej UE takie same, ale już nie na całym świecie. Akurat w Singapurze są fabryki Seiko i dlatego tam cena jest dużo niższa + nie ma tylu podatków co w PL. Zdanie to koli mnie w oczy bo jak zapytał ktoś celnika to powie, że na podstawie nawet oryginalnego zegarka Seiko z mywatcheshub mogą kierować sprawę do kancelarii Seiko. (bo za same takie zakupy jest paragraf :/ ).

Po pierwsze primo na przyszłość musi Kolega uważniej czytać forum - jak zamówiłeś kurierem, to opłaty masz jak w banku. A po drugie primo, to co masz na myśli z tymi paragrafami i kancelariami Seiko? Po trzecie primo, WTF znaczy "koli"? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koli - to brzmi mi jak jakiś składnik lubianego przez wielu ciemnego, gazowanego napoju.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze primo na przyszłość musi Kolega uważniej czytać forum - jak zamówiłeś kurierem, to opłaty masz jak w banku. A po drugie primo, to co masz na myśli z tymi paragrafami i kancelariami Seiko? Po trzecie primo, WTF znaczy "koli"? :D

Seiko jest tak mocne ze nakazuje klientom kupowac tylko u oficjalnego importera ( dystrybutora ) w danym kraju :) dobre .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko jest tak mocne ze nakazuje klientom kupowac tylko u oficjalnego importera ( dystrybutora ) w danym kraju :) dobre .

Jakąś tam politykę firma może w tym zakresie prowadzić, ale z tymi paragrafami, to się uśmiałem.

Microburst, dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od pięciu dni standardowo processing, wczorajszy mail bez odpowiedzi.

Ja jestem cierpliwy, ale bez przesady ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od pięciu dni standardowo processing, wczorajszy mail bez odpowiedzi.

Ja jestem cierpliwy, ale bez przesady ... :)

Ja kupiłem 03.06, wysłany 04.06, Wczoraj już był w rozdzielni obok mojej pracy, ale czeka czy go przepuszczą przez cło czy nie :) Mam nadzieję, że obejdzie się bez dodatkowych wydatków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie dojrzałeś status, że wysłany i nr nadania ?

moja data zakupu 06/07/2014

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, to nie dostałeś maila ze sklepu z numerem trackingu? Ja zamówiłem 27.05, a 28 rano otrzymałem e-mail. Moja paczka już ponad dwie doby wisi na WER Warszawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem tam wisi trochę... Moja jedna wisiała prawie tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, to nie dostałeś maila ze sklepu z numerem trackingu? Ja zamówiłem 27.05, a 28 rano otrzymałem e-mail. Moja paczka już ponad dwie doby wisi na WER Warszawa.

Nic nie było poza potwierdzeniami z paypal.

Natomiast podczas rozmów z Wami, własnie przyszła odpowiedź na wczorajszego mojego maila z pytaniem nr przesyłki - standardowo trafiła do folderu spam :)

Zegarek od dwóch dni w drodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój niestety zatrzymany na cle, ale cło juz zapłacone i zegarek już u mnie i po południu trafi na rękę małżonki :) (Seiko SNK803)

Ogólnie od zakupu do doręczenia 9 dni czyli całkiem nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie właśnie dziś dotarł moj seiko SNN079P2:) Obyło się bez cła, zegarek cały i zdrowy:) Ja zamawiałem na skywatches.sg ale zegarek lecial ze szwecji. 13 dni to całkiem przyzwoity wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, Panowie, na trackingu PP mam status: Package sent from Poland, czyli tak, jakby paczka została odesłana :-( Czy mieliście kiedyś podobną sytuację i macie pomysł, czym to może być spowodowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.