Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

miromat

Łosoś na pasku - Pattini, ciekawy efekt rodzimego wytwórcy.

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny pasek z koszalińskiej firmy, którego stałem się posiadaczem parę tygodni temu. Przyznam że miałem wątpliwości co do materiału z którego został wykonany. Ale w końcu sprzedaje sie przecież inne wyroby ze skór łososia, typu damskie paski do ubrań i różne ozdoby. Więc czemu nie pasek do zegarka?

Pasek przyszedł naturalnie w ładnym firmowym pudełku, jak te poprzednie które kupowałem u tego wykonawcy. Pierwszy kontakt uwidacznia od razu różnicę w porównaniu do innych pasków zrobionych z typowej skóry. W dotyku wyczuwa sie wyraźnie fakturę łusek, których naturalnie nie ma, :D ale piękny wzór pozostał na powierzchni. W dużym zbliżeniu skóra jest jakby trójwymiarowa. Brzegi pojedyńczych komórek łuskowych leciutko odstają, co dość wyraźnie wyczuwa sie pod palcami. Oczywiście na spodniej stronie skóra jest gładka, więc po całodziennym noszeniu nie odczuwa się żadnego dyskomfortu.

Pasek nosiłem codziennie, przez kilkanaście dni, kiedy były dość wysokie temperatury i muszę przyznać że komfort noszenia jest wysoki. Oczywiście to za krótki okres aby cokolwiek powiedzieć o trwałości. Pasek nie jest ani za gruby ani za cienki, 3mm wydaje mi się w sam raz. Dobrze układa się na ręku a wsadzanie końca w szlufki nie jest utrudnione. ( w przeciwieństwie do wcześniejszych pasków 5mm, gdzie dopiero po jakimś czasie skóra stała sie bardziej elastyczna).

Jak przy poprzednich paskach tej firmy, które kupiłem, najsłabszą stroną jest klamra. Bardzo typowa 'masówka", widać że próbuje się szukać właśnie tutaj oszczędności.

Dobrze sie dzieje że jest krajowy producent który ma ofertę pasków i dla wielbicieli solidnych, dużych zegarków, ale też dla tych którzy nie potrzebują pół centymetra grubości i wystarczy im pasek który można założyć do każdego garniturowca a który nie rozpadnie się po pół roku.

Kilka fotek łososia. :)

patini-002.jpg

patini-003.jpg

patini-006.jpg

patini-007.jpg

patini-008.jpg

patini-009.jpg

patini-010.jpg

patini-011.jpg

patini-012.jpg

sk%C3%B3ra-001.jpg

sk%C3%B3ra-002.jpg

sk%C3%B3ra-003.jpg

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opis i fotki.

Przymierzałem się do tego paska a teraz wiem, ze kupię.

Jest dostępny także w czerwonym kolorze, też mi się podoba.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też o nim myślałem i Twoja recenzja, i świetne zdjęcia zbliżają mnie do zakupu :D Dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Ci za opis i zdjęcia tego paska.Wpadł mi w oko jakiś czas temu,

nie mogłem się jednak zdecydować czy go kupić.Teraz jestem na tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa faktura paska, wzbudza zainteresowanie. Podziękowania za opis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa faktura paska, wzbudza zainteresowanie. Podziękowania za opis.

To jeszcze łosoś w makro :)

oso%C5%9B-001.jpg

oso%C5%9B-003.jpg

oso%C5%9B-006.jpg

oso%C5%9B-011.jpg

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetny pasek, jakiś czas temu rzucił mi się w oczy na allegro, pięknie komponuje się z Twoją Omegą

piękna faktura paska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jaro19591

A czy aby rybą nie zalatuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy aby rybą nie zalatuje?

A czy pasek z bydlątka zalatuje obórką, albo ze świni czuć swinię? :)

Bez obaw, nowy pasek pachnie typową, wyprawioną skórą, bez żadnych obcych wtrąceń zapachowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jaro19591

Pytałem z lekką nutką ironii lecz na poważnie. Nie miałem w ręku rybiego paska, chociaż od dawna je widuję w necie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy pasek z bydlątka zalatuje obórką, albo ze świni czuć swinię? :)

:):):)

Pasek wygląda bardzo dobrze. W życiu bym się nie domyślił, że tak może wyglądać pasek zrobiony z rybiej skóry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie super pasior :D

Zdjęcia też super,szczególnie makro.

Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.

Uśmiechnijmy się :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super paski, zanabyłem wszystkie kolory łososia i co jeden do fajniejszy. Owszem - klamry są dość delikatne, a dziurki malutkiei de facto zastosowanie klamry z szerszym językiem nie jest za bardzo możliwe, niemniej nie wszystkie paski muszą mieć wielkie klamry PreV... Do eleganckiego zegarka delikatniejsza klamra też moim zdaniem lepiej pasuje.

Tak czy owak polecam, struktura paska jest fantastyczna - delikatna, ale ma swoją chropowatość.

BigPilotGrey04.jpg

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś napisać, jak paski z łososia zachowują się po dłuższej eksploatacji? Czy odstające elementy paska nie odrywają/wycierają się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogę tylko potwierdzić, że to świetnie wykonane, ładne i przede wszystkim ciekawe paski.

dłuższa eksploatacja im nie szkodzi.

... a co do wielkoście dziurek i klamry pre V to pattini ma w swojej ofercie grubsze paski z łososia z większymi otworami.

9096401_x.jpg

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczny, ale nie dla mnie. Cały czas by mnie kusiło, żeby go pożuć....zbyt apetycznie to wygląda B)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może się wypowiedziec czy do zwykłego cienkiego garniturowca Adriatici podpasuje ten grubszy rudy pasek od Pattiniego?

Widziałem na stronie że łososie są w dwóch grubościach: 4mm i ok 2,7mm.

Niestety te grubsze są w rudości którą chciałbym zamówić a mam wątpliwości czy nie będzie wyglądał za masywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski są zdecydowanie za grube do garniturowca i nie będzie dobrze to wyglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że za gruby jest ten 4mm? A ten cieńszy 2,7 mm da radę? Ciemny brąz też by mógł w ostateczności być, bo czerwony jednak zbyt ekstrawagancki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucę fotki zegarka i ponowię pytanie:

czy któryś z łososiowych pasków PATTINIEGO nada się do tego zegarka?

Bardzo podoba mi się czekolada (grubość 2,5-3mm) albo rudy (grubość 4mm).

Zegarek jest dosyć cienki ale to pamiątka i chciałbym nosić go regularnie.

W łososiowym pasku się zakochałem ;) i przynajmniej wizualnie to będzie dobry wybór do tego zegarka.

Pytanie czy ten pasek nie będzie za gruby?

post-53045-0-12340800-1350826375_thumb.jpg

post-53045-0-34390000-1350826375_thumb.jpg

post-53045-0-53534800-1350826375_thumb.jpg

post-53045-0-02938300-1350826376_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.