Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rekomendowane odpowiedzi

szkoda ze automatycznie nie zmniejsza jak na imageshack..probowalem z www.upl.co ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próba :

IMG95852.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze automatycznie nie zmniejsza jak na imageshack..probowalem z www.upl.co ..

Bezstratnie zmniejszysz zdjęcia programikiem paint.net . Po zmniejszeniu zdjęcia jak dasz zapisz to wyświetli Ci suwak gdzie możesz zapisac jpg w dowolnej kompresji, podaje Ci procenty jakości i od razu jaką wagę będzie miało zdjęcie.

Działa pięknie Michał :)...swoją drogą świetnie zdjęcie IWC Ci wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście Marcin fajna ta stronka - dzięki. Mógłby jakiś fachowiec od fotek zrobić rozeznanie czy zdjęcia z tej strony nie tracą na jakości? Jak to sprawdzić?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście Marcin fajna ta stronka - dzięki. Mógłby jakiś fachowiec od fotek zrobić rozeznanie czy zdjęcia z tej strony nie tracą na jakości? Jak to sprawdzić?

Pobierz plik z tej stronki i sprawdź rozmiar pliku - jak jest mniejszy niż to, co wysłałeś, to masz odpowiedź - zmniejszają jakość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skontaktowałem się z Adminem

spróbujemy coś z tym zrobić systemowo.

Przypominam iż mamy własny hosting i z poziomu pisania postu (zaawansowana edycja) można uploadować zdjęcia na nasz serwer

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam iż mamy własny hosting i z poziomu pisania postu (zaawansowana edycja) można uploadować zdjęcia na nasz serwer

Tak tylko nasz hosting masakruje zdjęcia. Jak go dopracujecie...do takich standardów jakie należą się zdjęciom zegarków to będziemy korzystać namiętnie :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swoją drogą świetnie zdjęcie IWC Ci wyszło.

Tutaj więcej :)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/60252-iwc-aquatimer/

Pobierz plik z tej stronki i sprawdź rozmiar pliku - jak jest mniejszy niż to, co wysłałeś, to masz odpowiedź - zmniejszają jakość.

Dziękuję.

Dobrze by było zniwelować ten problem, gdyż bardzo wielu użytkowników będzie wciąż miało problem z żabami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miejmy nadzieje, że zarząd coś wymyśli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze by było... szkoda tylu fajnych galerii :/ Ja korzystałem tylko z IS, nawet sobie chwaliłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do głównego tematu, czy jest jakiś kontakt z IS? Są jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2
Wracając do głównego tematu, czy jest jakiś kontakt z IS? Są jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?
O ile istnieje taka możliwość to można by napisać skrypt który nie bedzie odsyłał pewnych danych do IS i wmajstrować go w forum ,lecz moim zdaniem lepiej to załatwić formalnie z IS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile istnieje taka możliwość to można by napisać skrypt który nie bedzie odsyłał pewnych danych do IS i wmajstrować go w forum ,lecz moim zdaniem lepiej to załatwić formalnie z IS.

Czy są w tym kierunku czynione jakieś starania???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrypt nic nie da, to przeglądarka wysyła info o poprzedniej stronie. Jedyne co TEORETYCZNIE można by zrobić, to zrobić pośrednie odwołanie do obrazka na IS - coś w stylu anonimizera (np. tutaj http://a.myurl.in/).

link na stronie forum -> anonimizer (referrer wskazuje na forum) -> IS (referrer wskazuje na anonimizer) -> obrazek załadowany

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy są w tym kierunku czynione jakieś starania???

Myślę, że tu nie pomogą nawet starania na szczeblu Zarząd - IS, z mojego konta u nich poznikały zdjęcia i cześć, jakbym je miał tylko tam to katastrofa.

Nie mam do nich już zaufania i nawet jakby się poprawiło to i tak nie będę już korzystał z ich usług.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie można również utworzyć własną galerię (niepubliczną, niewidoczną) i zdjęcia z tejże galerii również można linkować w postach... Przez jakiś czas z tego korzystałem, ale w momencie kiedy zmienialiście silnik forum, to upload nagle zaczął masakrować zdjęcia i przestałem z tego korzystać. Zgłaszałem to w odpowiednim temacie. Pies z kulawą nogą się nie zainteresował :)

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie wk... są te żaby. zauważyłem, że jak się żabę raz kliknie, to przy następnym przeglądaniu tematu zdjęcie jest normalnie widoczne. Cóż, dobre i to...

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie wk... są te żaby. zauważyłem, że jak się żabę raz kliknie, to przy następnym przeglądaniu tematu zdjęcie jest normalnie widoczne. Cóż, dobre i to...

Bo siedzą w cache'u przeglądarki.

Nie ma co biadolić. Admini muszą doprowadzić forumowe załaczniki do używalności - tzn bez zmniejszania z pogorszeniem jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co biadolić. Admini muszą doprowadzić forumowe załaczniki do używalności - tzn bez zmniejszania z pogorszeniem jakości.

Właśnie to jest moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Ale trzeba tu pamiętać, żeby nie ładować na serwer forum zdjęć o wysokiej rozdzielczości gdy to nie jest potrzebne, szkoda zajmować miejsce. Normalnie do celów poglądowych zupełnie wystarczą takie o rozdzielczości ok. 800 na 600 pikseli, natomiast gdy w grę wchodzi stwierdzenie oryginalności, czy pokazanie jakiś istotnych szczegółów to niestety potrzebne są zdjęcia o dużo większej rozdzielczości i wtedy forum nie powinno tej rozdzielczości zmniejszać.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może po prostu zapis w regulaminie że foty np. 1200 pix po dłuższym boku i waga nieprzekraczająca 250/300 kb. Jak ktoś wstawi za duże to moderator po prostu edit i stosowne wyjaśnienie (forumowicze tez niech pilnują) i będzie ok. Fora fotograficzne tak sobie radzą ładując o wiele więcej zdjęć niż nasze forum i nie ma kłopotu. Zmniejszać zdjęcia a nie ładować bezmyślnie. IS prawdopodobnie po jakimś czasie nas odwiesi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaby atakuja!!! Tez widze prawie same zaby!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

problem z IS i nadmiernym używaniem ich zasobów jest stary jak świat.. niby hosting zdjęć, ale jak ktoś 'przegina' to go blokują.

Ja bym proponował agitację na rzecz używania systemu załączników. Można też wgrać taką modyfikację na forum, imitującą IS - oczywiście nie tak rozbudowaną, ale daje radę. Sam jej używam, siedzi na moim serwerze i nikt mi nic nie może usunąć ani zablokować.

Działająca aplikacja: http://forum.invisionize.pl/ihost

P.s. mod mojego autorstwa. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Każdy swój rozum ma i każdy używa przeglądarki jaka mu pasuje. Jeżeli komuś muli browser, to nie będzie go używał, wiadomo. Jeżeli komuś nie muli, to nie ma problemu...

Ja używam obydwu (i foxa i operę) i jak chcecie to mogę was pogodzić, przyznając połowicznie każdemu rację.

Albo uznając, że najlepsza przeglądarka to Safari :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.