Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wojciech1500

Ładny, ale szybko się wytrze - koperta Au1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 99 Procent w srodku jest 2356 a to bArdZo dobrze dla tego Zegareczka. Te werki sa trwAle i latwe. W ekSploAtaCji

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie proszę o opinię na temat zegareczka, jakość mechanizmu, czy wygląda wam na składaka?

Mi się podoba. Wasze indywidualne odczucia?

http://allegro.pl/show_item.php?item=3600607274

Na 99 Procent w srodku jest 2356 a to bArdZo dobrze dla tego Zegareczka. Te werki sa trwAle i latwe. W ekSploAtaCji

To moim skromnym zdaniem były jedne z najładniejszych radzieckich kwarcoków. Dodatkowo ten typ koperty bardzo dobrze leży na ręce. Sam regularnie noszę taki oto egzemplarz:

imag0232s.jpgUploaded with ImageShack.com

Pochodzi on co prawda z lat 90-tych ("zdiełano w Rosji"), ale ma jeszcze solidny werk 2356 na 7 kamykach (Slava chyba zresztą nie robiła "buksiaków" w przeciwieństwie do Łucza). Design jest ponadczasowy, bo parę osób już mnie pytało w którym salonie można kupić taki zegarek ;)

Co samego zegarka z aukcji - kolor tarczy lepiej pasowałby do koperty chromowanej a nie złoconej. Wspomniane cienkie złocenie też przemawia za ewentualną podmiana koperty po kupnie - wbrew pozorom zdobycie chromowanego odpowiednika nie jest takie trudne. Zaś co do awaryjności - nie wypada się nie zgodzić z Kolegą Groral35 - 2356 (a zwłaszcza starsze egzemplarze) są trwałe, solidne, łatwe w serwisowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie!  :)

Jeśli rozważasz zakup ruskiego kwarca, to weź pod uwagę jeszcze jakiegoś Poljota na werku 2456. Zegarki te występowały nieco rzadziej niż np. kwarcowe Slavy, ale wybór wzorów kopert i tarcz był dość duży (począwszy od małych, prawie damskich "kostek", skończywszy na typowych męskich garniturowcach). A sam werk uważam za b. dobry - być może nawet lepszy niż 2356 (na pewno jest łatwiejszy w serwisowaniu - to stwierdziłem na podstawie własnego doświadczenia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Mama poprosiła mnie abym sprawdziła w internecie, czy radziecki Łucz ma jakąś wartość. Proszę o info. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Zdjęcia w galerii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj nie wyceniamy zegarkow !!! Wystawcie. Sobie na allegro to zobacZysz ile jest wart

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie wartość eksploatacyjna tych zegarków:
http://allegro.pl/fabrycznie-nowa-elektronika-lucz-poljot-i3736318650.html

zbieram same mechaniczne, ale pomyślałem sobie że warto by mieć coś dokładniejszego z epoki na czym mógłbym się wzorować przy regulacji mechanicznych.

Proszę o opinię czy te elektroniki do czegokolwiek się nadają ??, czy to tylko bajer dla hipstera ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te elektroniki nie są z epoki. To współczesna produkcja z Białorusi. 

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś trafił mi się Łucz z metalową przkrywką chroniącą szkiełko.

p1140508.jpg
p1140507l.jpg
p1140509c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezły, pierwszy raz widzę

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadać zegarek ze skrótem Соединённые Шта́ты Аме́рики (США) – bezcenne ! :)

Do tego stan bdb., koronka na godz.4 i kształt głównej części koperty w formie dwunastokąta foremnego!

Wow! Ale to brzmi.

post-60300-0-09724800-1387485064_thumb.jpg

post-60300-0-31237800-1387485068_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurczę piękny ten kwarc ... szkoda ze w konkursie go nie wystawiłeś bo moim zdaniem  spokojnie i tym byś czajeczkę wysadził w konkurencji

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ale ten dwunastokąt foremny to już tak średnio widzę. Takich kopert naklepali do wszelkich kwarcowych Łuczy bez liku.

IMO z Czajką rezonatorem to żadnych szans by nie miał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ale ten dwunastokąt foremny to już tak średnio widzę. Takich kopert naklepali do wszelkich kwarcowych Łuczy bez liku.

No wiem przecież. Chodzi o to, że nazwa tej figury geometrycznej tak mi się spodobała, że musiałem przyszpanować samym określeniem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO z Czajką rezonatorem to żadnych szans by nie miał :)

W zasadzie to naklepali dużo korpusów do takich kopert, bo trafiały się też wersje bez dwunastokąta (z okrągłą ramką szkiełka). Były zarówno złocone, jak i chromowane :) I trzeba przyznać, że takie połączenie wyglądało atrakcyjnie - ramka szkiełka na połysk, korpus w szlifach + ładna tarcza: to tworzyło ciekawy wizualnie zegarek.

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepozory ale sympatyczny i klimatyczny kwarc mi się trafił. Na dodatek fotogeniczny - i śmiga aż miło.

Smaczkiem jest zintegrowany gumowy/plastikowy pasek/bransoleta i śruby na deklu.

A absolutnym hitem jest cena - kupiony na Allegro za 6,5 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o

Na dodatek w przeciwieństwie do cenowych "opowieści dziwnej treści" mam na to świadka.

(tylko szkiełko na rantach niestety poleciało/popękało)

post-60300-0-97570200-1389031967_thumb.jpg

post-60300-0-19286100-1389031970.jpg

post-60300-0-64861800-1389031971_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien trafić do działu "Nie przepłacajcie na allegro"

żart oczywiscie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 6,50 zł???

Zepsułeś mi wieczór. Gdzie ja byłem, że jej nie widziałem?

A może to lepiej - mamy fajny kwarc w super cenie a tak byłby tylko fajny kwarc  :D

2356 w środku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, te kwarce raczej rekordów cenowych nie biją, ale 6,50 to dobra cena :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby to był ten model, który ma kopertę skręcaną 4 śrubami? :) I podwójną uszczelkę  (tzn. oringi pod deklem i pod szkiełkiem)?

Podobna kwarcowa Rakieta, tylko, że w całości metalowa  wciąż chyba wisi na Allegro za niecałe 70 PLN w opcji "kup teraz" ;)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi