Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SIRLUKE1

STEINHART - DRUGI ZAKUP GRUPOWY

Rekomendowane odpowiedzi

W tym miejscu chcialbym podziekowac Łukaszowi za pomoc- następnego Stenka (bo nie wyobrażam sobie, żeby nie było następnego) też u Ciebie zanabęde!!!

Zapraszam :D

Mirku i jak w porównaniu z Archimede ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirku i jak w porównaniu z Archimede ?

Porównywalne :)

Cyferblat i wskazówki idealnie.

Koperta też w porządku, jedynie na bezelu nie ustrzegli się kilku na szczęście drobnych rysek. Do zaakceptowania.

W porównaniu z Archimede Chrono podoba mi się wypukłe szkiełko i brak antyrefleksu z zewnątrz, a także niebieskie obwódki wskazówek. Pasek też jest lepszy i dobrze, że szerszy. Rozmiar większy, ale nie za duży (kolejny plus, w końcu to pilot, nie może być mały). Nawiasem mówiąc teraz trochę obawiam się rozmiaru Aquariusa.

Na minus mniejsza klasa wodoszczelności, ale o tym wiedziałem dokonując wyboru.

Koronka - przy nakręcaniu zegarka lub przestawianiu wskazówek połowa pełnego obrotu daje większe, a druga połowa obrotu mniejsze opory. Zastanawiam się czy to uszczelka stawia nierówny opór, czy jakaś inna część nie jest dokładnie spasowana.

Mechanizm bez zastrzeżeń (chciałem żeby był ręcznie nakręcany), na sprawdzenie dokładności jest za wcześnie.

Dziękuję Łukaszu :D

P.s.

Mam pytanie, czy każdy egzemplarz ma indywidualny numer (między uszami na kopercie)? Bo nawet ładny mi się trafił: 1010 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirosuaw, wydaje mi się , że Archimede lepiej leżał na Twoim nadgarstku. Bardziej miał wyprofilowana kopertę - uszy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Łukasz! Ocean One dotarł. Pierwsze wrażenie - solidny, bardzo dobrze wykonany zegarek - spasowanie elementów, wykonanie tarczy znakomite. Jedynie bransoleta i zapiecie nieco słabsze (porównywalne z Seiko SNZG13J1). Ocean znakomicie leży na ręce - rozmiar w sam raz. Moim zdaniem lepiej wykonany niz nowy DS Action Diver.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zbyt późno znalazłem to forum i nie załapałem się na ten zakup grupowy (a Steinharty bardzo mi się podobają). Może w przyszłości..., bo mam nadzieję, że nie jest to ostatni organizowany zakup grupowy? Sławek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirosuaw, wydaje mi się , że Archimede lepiej leżał na Twoim nadgarstku. Bardziej miał wyprofilowana kopertę - uszy .

Archimede Chrono miał podobnie wyprofilowane uszy w stosunku do dekielka, lepsze lub gorsze dopasowanie do nadgarstka to raczej kwestia rozmiaru. 44mm vs. 42mm i odrobinkę grubości więcej. Ale ja po prostu chciałem dużego pilota z wszystkimi tego konsekwencjami. Jak znajdę czas to zrobię więcej zdjęć do Galerii :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ocean 1 na Nato wygląda zacnie - bardzo mi się podoba, choć lubię większy kaliber, teraz czas na Aviation'a - to przy kolejnym zakupie grupowym. Szkoda ze się spóźniłem na edycję limitowaną... :D - był by kolejny do kolekcji

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy mają Mambę- mam i ja!!! I jak zwykle się cieszę. Chociaż ze zdjęć ze strony sklepu spodziewałem sie tej innej koronki i innego koloru paska- jestem szczerze zachwycony. Fajny, rasowy pilot, bez zastrzerzeń do strony wykonawczej. Numer mam 664- jeszcze 2 i byłbym Nergalem :D. Dzięki Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo się cieszę, że zegarki się podobają :)

Mi pozostaje ogarnąć temat reklamacji Mikołaja :D Mam nadzieję, że w końcowym rozrachunku Mikołaj będzie w 100% zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo się cieszę, że zegarki się podobają :)

Mi pozostaje ogarnąć temat reklamacji Mikołaja :D Mam nadzieję, że w końcowym rozrachunku Mikołaj będzie w 100% zadowolony :)

Ehhh, zawsze musi paść na mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

melduję, że Apollon i Triton 100 dotarły, fantastyczne. Dzięki Łukasz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - ktoś z was sprawdzał dokładność waszych nowych czasomierzy? Mój na 18h robi 9 sek na + co radzicie ? (o 13 będzie 24 h to podam różnicę dobową) (porównuje z www.uhrzeit.org)

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj mu z 10 dni żeby się dotarł. Zazwyczaj dokładność się poprawia po jakimś czasie.

Mi pozostaje ogarnąć temat reklamacji Mikołaja

Łukaszu, jeszcze mój pasek nr 227, please :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michale, będziesz Pan zadowolony :) I pamiętaj, że wszystko co najlepsze rodzi się w bólach :)

Mirku jedzie :)

Julku pokaż zdjęcia z bezelami, były tak ładnie zapakowane, że nawet ich nie ruszałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha- nie napisałem- wczoraj paczuszka dotarła, wszystko oczywiście ok, także dzięki wielkie Łukasz :)

Mój na 18h robi 9 sek na + co radzicie ?

Jak radził Mirek- poczekać przynajmniej ze 2 tygodnie, niech się spokojnie "ułoży", choć 9s/18h to akurat nie jest taki zły wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówicie 1s na 2h to nie dużo (przez następne 2 h dołożył kolejną sek). osobiście liczyłem 1 s na 2 dni. To mój pierwszy zegarek tego typu i jestem trochę z rozczarowany i zniesmaczony.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1s na 2 dni to nawet te z certyfikatem chronometru nie są w stanie robić. No może niektóre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę ich skrzywdzić moimi zdjęciami, ponieważ nie bardzo potrafię, ale chętnie się pochwale :)

Zdjęcia z komórki. Zegarki są super! :)

stenek001.jpg

Uploaded with ImageShack.us

stenek002.jpg

stenek003.jpg

stenek004.jpg

stenek005.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę ich skrzywdzić moimi zdjęciami, ponieważ nie bardzo potrafię, ale chętnie się pochwale :)

Zdjęcia z komórki. Zegarki są super! :)

Gratulacje wyglądają super

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówicie 1s na 2h to nie dużo (przez następne 2 h dołożył kolejną sek). osobiście liczyłem 1 s na 2 dni. To mój pierwszy zegarek tego typu i jestem trochę z rozczarowany i zniesmaczony.

Mam Pama 359 z własnym mechanizmem i robi mi ok. +8s na dobę i ani myślę go wysyłać na regulację

Nie bądź aptekarzem :)

P.S. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale z certyfikatem chronometru dopuszczalne jest chyba między -3, a plus 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście liczyłem 1 s na 2 dni. To mój pierwszy zegarek tego typu i jestem trochę z rozczarowany i zniesmaczony.

Jak widać trzeba zastanowić się nad marzeniami, bo mogą się spełnić :) Omega PO o której w stopce piszesz że marzysz, też rzadko która ma taki wynik.

W zegarku mechanicznym trzeba się przyzwyczaić jeśli robi te kilka(czy nawet kilkanaście) sekund na dobę. Można korygować, ale aż taką dokładność

osiągnąć jest już naprawdę ciężko. Jeśli chcesz mieć gwarantowaną dokładność 1 s na 2 dni, to niestety pozostaje Ci tylko kwarc w jakiejś postaci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.