Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SIRLUKE1

STEINHART - DRUGI ZAKUP GRUPOWY

Rekomendowane odpowiedzi

Tu apropos chronometrów i certyfikatu C.O.S.C.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Chronometr

Średnia odchyłka dobowa, dopuszczalna pomiędzy -5 a +8 sek. dla mechanizmów o rozmiarze powyżej 20 mm

Tak więc w Twoim jest jak najbardziej ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu apropos chronometrów i certyfikatu C.O.S.C.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Chronometr

Średnia odchyłka dobowa, dopuszczalna pomiędzy -5 a +8 sek. dla mechanizmów o rozmiarze powyżej 20 mm

Tak więc w Twoim jest jak najbardziej ok :)

Mój robi +12s na dobę - może się dotrze i zwolni choć wątpię :) max 8 a 12 to jeszcze 50 proc więcej to nie wiem czy to jest ok nawet jak bez C.O.S.C.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie trochę zwolni, a gdy się już ustabilizuje, to zobacz czy każdej doby odchyłka jest jednakowa, bo w takim przypadku ewentualna regulacja będzie bułką z masłem.

Warto również przetestować odkładanie na noc w różnych pozycjach (np. koronką do dołu, koronką do góry). Ale to dopiero po tych kilku, kilkunastu dniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój robi +12s na dobę - może się dotrze i zwolni choć wątpię :) max 8 a 12 to jeszcze 50 proc więcej to nie wiem czy to jest ok nawet jak bez C.O.S.C.

Połóż go na noc "do góry kołami", czyli na szkiełku. Powinien zwolnić. Miałem kiedyś edoxa, który po pół roku się dotarł i robił +/-2s na 24h, a wcześniej nawet ok. +20. Jednak ja się tym nie przejmuje, bo można dostać nerwicy natręctw :) Ja zainwestowałem w protreka z czasem regulowanym radiowo i mam 0s/dobę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie trochę zwolni, a gdy się już ustabilizuje, to zobacz czy każdej doby odchyłka jest jednakowa, bo w takim przypadku ewentualna regulacja będzie bułką z masłem.

Warto również przetestować odkładanie na noc w różnych pozycjach (np. koronką do dołu, koronką do góry). Ale to dopiero po tych kilku, kilkunastu dniach.

Dzięki za radę - i dobre słowo - oczywiście przetestuje...

Jak dotąd czy leży czy noszony zawsze 2s/1h

pozdrawiam wszystkich

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze z bratem :)

stenek006.jpg

Uploaded with ImageShack.us

no i mamy wysyp dzuzgawek smile.gif

gratuluję

100ATM rewelacja

poprosimy o więcej, z góry, z boku i w ogóle z każdej strony bo wielu z nas czeka na aquariusa i już nie może się doczekać

wrażenie odnośnie indexów (malowania, dokładności podziałki), nałożenia luminowy na bezelu i pokrywania się wskazówek na godzinie 12 i 6 również mile widziane

jak myślisz, z jakiego materiału zrobiona jest koronka - stal czy aluminium ?

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burnsie kochany oryginalne Tritiony mają stal :)

Gunter pisał, że pierwszy raz dla nas zrobili aluminium, ale to nie ten wątek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIRLUKE1 - winien jestem Ci przeprosiny. Nie chcę żebyś myślał, że się czepiam, oczywiście tak nie jest.

Zegarek jest przecudny, a w połączeniu z Nato Strap'em (tak jak radziłeś) wygląda idealnie.

pozdrawiam.

ps. Jakby była taka możliwość chciałbym trafić na listę rezerwową wersji limitowanej.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby nie ten

ale tamten też niby nie tamten bo może zaśmiecać realizację projektu

a skoro zakup grupowy został już częściowo zrealizowany i piszecie o odchyłkach czasu no to fajnie będzie jak w którymś wątku pojawią się tak cenne spostrzeżenia

nowy temat ?

PS. z tym kochanym to milusio, ale wiesz nie znamy się na tyle, kto wie co sobie jeszcze inni pomyślą - żarcik wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzeju, ale nie masz za co przepraszać :) Ja się absolutnie nie gniewam, jako Klient masz prawo do uwag i pytań :)

Burns przepraszam, to się już więcej nie powtórzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co taka cisza nikt się nie cieszy z nowego nabytku...

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma co pytać, tylko trzeba poświecić przykładem :(:(

img2307y.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem ja się pochwalę nowym paskiem i klamerką (pochodzą z gratisów dołączonych do zegarka) :)

img2325l.jpg

img2326j.jpg

img2331ax.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna uwaga dotycząca klamerki Pre-V. Klamerka ma dosyć ostre brzegi w miejscu, gdzie przechodzi pod nią pasek. Powoduje to, że pasek trudniej jest zapiąć i rozpiąć, poza tym prawdopodobnie też szybsze zniszczenie paska. Również końcówka tego bolca, który przechodzi przez dziurki w pasku wydaje się zbyt kanciasta.

Rozwiązaniem jest delikatnie opiłować te ostre brzegi np. pilniczkiem do paznokci. Ja tak zrobiłem, problem rozwiązany, jest ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.