Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

Test - Omega Planet Ocean

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz wkleić jakieś zdjęcie tego zapięcia, szkic ect. ?

EDIT: dobra widzę juz, czyli zasada podobna jak w rolku

http://www.network54.com/Forum/246576/thread/1249601028/Pics+of+the+new+Omega+Ploprof+%28There+can+be+only+ONE!!%29

przy okazji pytanie czy grawerka laserowa na zapięciu bransolety jest "płaska" czy są wyczuwalne wyrażne wyżłobienia - jednym słowem czy jest wyczuwalne wybranie materiału. Powiem dlaczego pytam w nowych Rolkach zastosowana grawerka na bransolecie jest dosyć tandetna - powierzchowna nic ciekawego ...

EDIT2: wygląda to baaardzo solidnie wykonane(grawerka), nawet lepiej niż w rolku choć to wrażenie wizualne jedynie. Teraz pytanie czy to będzie powodem zmiany postrzegania i oceny Omegi wyżej lub na równi z Rolexem - moim zdaniem nie, potrzeba lat aby zmienić pozycjonowanie Rolexa względem Omegi o ile w ogóle jest to możliwe ...

Zapięcie jednak po porównaniu dużo bardziej masywne i chyba mniej dopracowane, a na pewno mniej subtelne niż w rolku.

Wojtku przyznasz że pomimo wszystkiego - wkład bezela Ploprofa to tragedia oczywiscie moim zdaniem.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni argument - nie do pobicia - jak dla mnie oczywiście :lol:

post-2678-0-05625400-1317552576_thumb.jpg

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni argument - nie do pobicia - jak dla mnie oczywiście :D

post-2678-0-05625400-1317552576_thumb.jpg

to znaczy, że z żony nie wiele masz pożytku :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy, że z żony nie wiele masz pożytku :)

Łukasz to nie dotyczy żon, natomiast zaczynam rozumieć powolutku konieczność zakupu Rolexa za... powiedzmy 5-10 lat. Koledzy twierdzą na forum , ze do Rolexa trzeba dorosnąć - coś w tym jest, jednak nie chodzi o dorastanie, od razu zaznaczam - niektorym nawet Rolex nie pomoże !!!

Teraz z innej beczki a do czego mi Omega ? :)

EDIT:

od razu zaznaczam - niektorym nawet Rolex nie pomoże !!!

Łukasz jesteś ? Przepraszam nie bierz tego do siebie - nie chciałem Cię urazić,pamiętaj nawet ślepej kurze trafia się ziarno ...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj miałem okazję przymierzyć nową Omegę Seamaster Planet Ocean. Co do jakości wykonania nie można mieć moim zdaniem najmniejszych zastrzeżeń - zegarek jest świetnie dopracowany. Szczególnie fajnie prezentuje się bezel; kolor ma bardzo ładny odcień.

Ten czasomierz to dobre rozwiązanie dla tych, którzy lubią design typu diver, ale równocześnie nie chcą tracić możności obserwowania mechanizmu.

Zaskoczyła mnie nieco masa zegarka, ale to pewnie dlatego, że stale noszę Hour Vision.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

al202_no-rolex-no-sex.jpg

Co kto lubi Piotrze, co kto lubi :):):)

Ps. Mnie ten argument nie przekonuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtku przyznasz że pomimo wszystkiego - wkład bezela Ploprofa to tragedia oczywiscie moim zdaniem.

Piotrek, nie wiem czemu. Oglądałem 4 różne PloProfy i każdy miał wkład idealny. Nie było niczego co by mi się nie spodobało. Równiutko nałożona luma, wystarczająco mocno świeciła. Jedyne co się może nie podobać to, że to szafir, ale to rzecz gustu.

3888494339_1cff1cfbef_o.jpg

3889286844_9810c9a5f8_o.jpg

3847350566_2c770f60bb_o.jpg

Co do kobiet, to:

PlanetOceanintheWild.jpg

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w końcu zaczęliśmy normalną dyskusję :)

filippapalmstiernahamil.jpg

irinashaykrolexmilgauss.jpg

sylviavandervaartrolexp.jpg

Wojtku - piękna :) , natomiast właśnie o szafirowy bezel chodziło, na szczęscie po krótkiej modzie szafirowe bezele ucichły ale sporo modeli je dostało choćby IWC

Krystek nie popisałeś sie :):)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odległość lug to lug jest identyczna jak w starej PO ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzis w Arkadii i... moglem pomacac nowosci Omegi!!! :)

Nowa PO w chrono i nie oraz Speedmaster robia wrazenie na zywo - przyznaje :)

Jednak PO jest MONSTEREM na lapie (szczegolnie chrono) i DeepSea przy nim jest o wiele mniejszy (przede wszystkim wizualnie ale i gabarytowo tez i to sie czuje).

Za to Speedi... - bardzo ladny ale wizualnie te dwa totalizatory... no nie moge sie przyzwyczaic... :)

Ale faktycznie - jak sie pyta o ceny, to troche jakby sie rozmawialo o JLC albo Rolku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz napisz coś o wykonaniu tych zegarków. Czy dużo gorzej są wykonane od Rolka, o ile w ogóle są?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - do wykonania nie moge sie przyczepic - szczerze!

Choc zwracam na to wielka uwage i jestem jak wiecie posiadaczem konkurencji :D

Na pierwszy rzut oka ewidentnie rzucily mi sie 2 rzeczy - bezel w PO, ktory przede wszytkim "pstryka" (jak sie nim kreci) w sposob, ktory sprawia wrazenie tandetnego (ale to moje subiektywne odczucie, choc dla mnie, tak przeskakiwały podróbki w Turcji, ktore ogladalem :) ). Moge to porownac - nie przesadzajac - do pokręteł wzmacniacza np. Radmor vs. Technics jesli wiecie o czym mowie :) Tutaj duzy minus dla PO. :)

I jeszcze druga rzecz - bransoleta. Bylo juz pisane o tym ale moge to potwierdzic - w porownaniu do suba ta w PO i Speedim po prostu lata w lewo i w prawo (chodzi mi o dopasowanie ogniw na boki). Pamietam jak 3 lata temu stalem przed wyborem zakupu Speediego i Taga Grand Carrery i to wlasnie wykonanie bransolet w tych 2 modelach tak bardzo sie roznilo, ze nie mialem watpliwosci, ktora firma solidniej przylozyla sie do tego badz co badz waznego elementu zegarka. Tag bil "rozklekotaną" bransolete Omegi na glowe i niestety w nowych modelach Omegi nic sie nie zmienilo... - a szkoda :)

Jednak cala reszta robi baaaardzo pozytywne wrazenie! A przeszklony dekiel przy tak pieknych mechanizmach jest miodem na moje oczy :) Brawo!

Co do ceramicznego matowego bezela, to powiem tak - mat dodaje szlachetnosci w wielu rzeczach. Np. matowy bezel w diverze JLC wyglada i komponuje sie z caloscia NIESAMOWICIE :) . Co do PO... moim zdaniem przy calej reszczie, ktora jednak sie blyszczy prezentuje sie on jak wyblakly - ale nie mowie, ze zle - choc jak obok stoja starsze modele z blyszczacym, to ta roznica razi a nie wyroznia :) Ale to tylko moja ocena i nie wplywa na jakosc wykonania, ktora jest na wysokim poziomie. Ot - takie wrazenia estetyczne.

Cokolwiek by nie mowic - zegarki piekne, ulepszenia uzasadnione ale jak juz nie raz sie to przewinelo... cena - miejmy nadzieje, ze za rok troszke spadnie a nie wzrosnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba nadzieja płonna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu tak sadzisz? Ceny nowych modeli zawsze sa zawyzone na poczatku. Ok - moze cena nie spadnie bezposrednio, ale jak reszta pojdzie jeszcze w gore, to moze te ceny nie wzrosna, co daje, ze spadna - o tym myslalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również miałem okazje ostatnio macać nową PO. Jak dla mnie super zegarek - w cenie do 3500 euro nie ma konkurencji. Pare słów napisałem też tutaj :

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/64504-przymierzalem-dzisiajostatnio/page__st__20

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich dyskutantów w temacie "Omega vs. Rolex" zrzut ze śmieszną pomyłką na stronie watchesplanet.com :D

post-39577-0-09709300-1318117323_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na 100% ta pozycja 6 na 9 zrobila :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na 100% ta pozycja 6 na 9 zrobila :D

O tak! Dobry trop ? podejrzewam, że watchesplanet.com postanowiło pogodzić wszystkich wykłócających się w tym wątku, mówiąc nam "W miłości siła!" :D

I pokazali, jak Rolex może zgrabnie koegzystować z PO...

PS

Takich wpadunków mają więcej (np. damskie Roleksy reprezentuje Chanel J12), ale ten jest naprawdę rozbrajający...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam,że obie strony dyskusji mają swoją rację.Miałem rolka GMT i powiem szczerze z początku nie wiedziałem za co zapłaciłem:)Dopiero z czasem doceniłem ten zegarek..Otóż istotną zaletą np submarinera(dla mnie odpowiednik PO) jest jego

wygoda użytkowania,naprawdę ten zegarek jest lekki,zapięcie pracuje miękko,bransoleta świetnie układa się na łapie..Owszem nie widać w nim pewnej finezji,nie ma pięknego dekla,ślicznego werku,ale reprezentuje czystą filozofię firmy-produkować zegarki niezawodne i użyteczne.Dlatego brak w ofercie wynalazków ,natomiast nie brak zegarków złotych ,czy z kamieniami szlachetnymi co ma podkreślać fakt,że jest to firma ,której wyroby mogą być lokatą kapitału..Dla dyskutujących proponuję założyć na rękę submarinera i PO,i wtedy wyrazić swoją opinię.Mnie omega b.się podoba i jak kosztowała 12tys zł reprezentowała naprawdę świetną relację jakość/cena ,do rolexa brakuje jej jednak troszkę ..Co do werku to wydaje mi się ,że rolex tłucze ten model tyle lat ponieważ wychodzi z założenia -po co zmieniać to co dobre i sprawdzone..Mechanizm 8500 omegi miałem w hour vision i nie przeczę robi wrażenie,ale istotą rzeczy jest fakt,że jeżeli chodzi o dokładnoś są to werki porównywalne choć ładniejszy z pewnością jest 8500...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

którą wersje nowej PO na bransolecie i z szarym bezelem byscie brali:

- ta z testu ze srebrnymi indksami

- czy to samo ale z pomaranczowymi?

Pytam bo juz mialem zamawiac ze srebrnymi, kiedy wczoraj na lotnisku w Zurichu (mamma mia - caly sklep pelen OMEG!) wpadla mi w lapy z pomaranczowymi. NO i mam powazny dylemat bo obie wyglądają genialnie....

Zegarek raczej na lata, uniwersalny do codziennego noszenia. Duzo czesciej casual niz garnitur, wiek 36 lat....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Srebrne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, ze srebrnymi - zdecydowanie bardziej uniwersalna.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzieliscie na zywo ten orange? (mowa tylko o indeksach, bezel pozostaje szary)

Wyglada genialnie - ma ciemny odcien. MOim zdaniem duzo ciekawiej i bardziej stowananie niz w starej PO wiec z uniwersalnoscia zegarka wg mnie niewiele ma to wspolnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, widziałem. Ale nie bierz tego co pisze na poważnie, gdyż ja mam starą PO z pomarańczowymi indeksami i troszke mi sie znudziła, dlatego brałbym ze srebrnymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.