egonax 2 #1626 Napisano 1 Czerwca 2014 Gdybym miał teraz decydować, miałbym nie lada kłopot. Na szczęście już nie muszę . Różnica ceny nie jest aż taka duża. Większa wodoszczelność, dodatkowe elementy bransolety, grubsze szkło, zawór helowy - powodują, że musi być drożej. Warto!!! Cena 36,3 k. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DRUH 5 #1627 Napisano 1 Czerwca 2014 Fantastyczny , ale bez lupy się nie liczy Mimo wielkiej krytyki , mimo opowieści jaki to badziew ,jak się dużo ROLEXA podrabia , ile to replik....itd. Każdy chce GO mieć..... p.s. no może prawie każdy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1663 #1628 Napisano 1 Czerwca 2014 Gdybym miał teraz decydować, miałbym nie lada kłopot. Na szczęście już nie muszę . Różnica ceny nie jest aż taka duża. Większa wodoszczelność, dodatkowe elementy bransolety, grubsze szkło, zawór helowy - powodują, że musi być drożej. Warto!!! Cena 36,3 k.Mi się jeszcze jedna rzecz bardziej podoba w Subie - ostrzejsze krawędzie, szersze uszy i osłona koronki, czyli te rzeczy które zostały wygładzone w SD Reszta ficzerów poza szkłem (które mi się bardzo podoba) ma dla mnie marginalne znaczenie bo i tak nigdy z nich nie skorzystam.Przez grubsze szkło pewnie odczyt daty jest lepszy bo okienko daty jest takie samo jak w Subie a te bez lupki do dużych nie należy (coś o tym wiem ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drm 4 #1629 Napisano 1 Czerwca 2014 Śmiesznie? Wg mnie niestety tak A szkoda bo zegarek na żywo wiele zyskuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84858 #1630 Napisano 1 Czerwca 2014 Po tym zdjęciu wygląda na za duży niestety. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drm 4 #1631 Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) No ja podobnie myślę. Za to moja żona upiera się, że jest ok. No nic, mam możliwość przymierzenia jeszcze AriWolfa, który jest trochę mniejszy. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez drm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84858 #1632 Napisano 1 Czerwca 2014 Chociaż czasami to wina fotki robionej z bliska. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egonax 2 #1633 Napisano 1 Czerwca 2014 (...) Reszta ficzerów poza szkłem (które mi się bardzo podoba) ma dla mnie marginalne znaczenie (...)No to jeszcze jedna fotka szkła . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1663 #1634 Napisano 1 Czerwca 2014 Fajne, fajne ale i ryzyko uszkodzeń większe. Jak to mówią - coś za coś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drm 4 #1635 Napisano 7 Czerwca 2014 A ja dzisiaj w Aparcie mierzyłem Breitlinga Airowalfa z białą tarczą.O podłogę mnie nie rzuciło jak go zobaczyłem. Ładny jak dla mnie, poprawny i tyle. Z czarna tarczą myślę, że wyglądałby dużo lepiej. Żałuję teraz, że nie zrobiłem zdjęcia nadgarstkowego.O tym że go nie kupiłem zdecydowała jeszcze jedna rzecz, myślę że nie do zaakceptowania w zegarku kwarcowym, którego cena na półce wynosi grubo powyżej 10.000zł. Mianowicie wskazówki sekundowa i minutowa nie trafiają w indeksy! Jeżeli tą pierwszą jeszcze bym przeżył tak ta druga bardzo by mnie irytowała. Sprzedawca próbował regulować i ustawiać, ale po kilku próbach sam przyznał mi rację. Może gdyby był czarny.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b4rt 8 #1636 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) W piatek w Galerii Mokotow mialem okazje pierwszy raz ogladac Zenitha Pilot GMT rozmiar 48... Jest piekny, zdecydowanie kolejny cel do mojej kolekcji. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez b4rt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1637 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Genialny zegar, też mi przypadł do gustu podczas przymiarki. Gdyby był w rozmiarze 44-45mm to poważnie bym go rozważał. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b4rt 8 #1638 Napisano 9 Czerwca 2014 To fakt, ale moja żona stwierdziła, że on wyglada na rece lepiej niz IWC Big Pilot 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #1639 Napisano 9 Czerwca 2014 Zenith Pilot Extra Special ma 45mm - ale bez GMT i in-housa. http://www.zenith-watches.com/en_en/collections/pilot/type-20-extra-special/pilot-type-20-extra-special.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1640 Napisano 9 Czerwca 2014 To już nie to samo. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1641 Napisano 9 Czerwca 2014 Zegarek przepiękny, na Twoim nadgarstku nie wygląda wcale tak źle, pomimo monstrualnych rozmiarów. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stowauhr 0 #1642 Napisano 9 Czerwca 2014 ma coś w sobie, jednak ten rozmiar hmm...oryginalny:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b4rt 8 #1643 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) to nie zdjęcie mojego nadgarstka Jest duzy to fakt i troche sie obawiam czy nie za duzy… Ale dla mnie meskie zegarki zaczynaja sie od 40mm wiec chyba nie jest zle Edytowane 9 Czerwca 2014 przez b4rt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1644 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Zdjęcie podejrzewam, że z ablogtowatch - poznaje tą charakterystyczną rękę Swoją drogą facet robi fajne zdjęcia. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1645 Napisano 9 Czerwca 2014 ...a masz może zdjęcie z Twojej przymiarki? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b4rt 8 #1646 Napisano 10 Czerwca 2014 Niestety nie zrobiłem :/ Ale spokojnie w najbliższym czasie myślę, że jeszcze się uda…. Jak ubierałem tego zenitha to mi sie przypomniało jak byłem w 1 klasie podstawowki i dostałem G-Shocka, który zapinał się na ostatnia dziure i dalej był luźny, tu było tak samo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carcas7 2 #1647 Napisano 11 Czerwca 2014 Dużo skromniej niż poprzednicy, w Gdańsku na Matarni przymierzyłem sobie Edoxa Class 1, z białą i czarną tarczą. Czarna tarcza ma na sobie wzór który mocno zmniejsza jego przejrzystość. Mi się spodobał model z białą tarczą, która była bardziej czytelna i ciekawsza. Zegarki były na bransolecie, i uważam to za ich minus, gdyż na firmowej gumce wyglądałyby atrakcyjniej. Opcja zmiany bransolety na pasek kauczukowy nie jest zbyt atrakcyjna cenowo, ponad 300 zł. za gumkę przy cenie zegara 3003 zł. Rozmiar 45 mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84858 #1648 Napisano 11 Czerwca 2014 Za te pieniądze IMO są dużo ładniejsze zegarki 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1649 Napisano 11 Czerwca 2014 Za te pieniądze IMO są dużo ładniejsze zegarki Chociaż to kwestia gustu to mam takie samo zdanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carcas7 2 #1650 Napisano 11 Czerwca 2014 jeśli masz na myśli Seiko, Citizen itd. to ja jednak wolę Edoxa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach