Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Parmigiani Fleurier rozbiło bank na W&W2026 - wszystkie modele pokazane przez nich były wybitnie dobre! Ale od początku..

PF robiło prezentacje grupowe gdzie każdy miał swoje stanowisko wyposażone w tackę jubilerską, rękawiczki i lupę. Fajnie, bo nie wszyscy producenci wystawiający się na targach zapewniali takie drobiazgi.

Co ciekawe, sama organizacja pokazu była zrobiona tak, że faktycznie panował porządek i spokój - można było obejrzeć zegarki bez pośpiechu nie czując na plechach oddechu następnych w kolejce, którzy tupią nogami czekając na swoją kolej.

Na początku krótka prezentacja w której wyjaśnili nam co mają nowego i na co zwrócić uwagę - moim zdaniem było to dobre bo nie zawsze jest czas zapoznać się ze wszystkimi szczegółami nowości.

Następnie w obieg poszły modele do przymiarki a w międzyczasie można było zadawać pytania.

Muszę przyznać, że nigdy nie jarałem się jakoś specjalnie linią Toric i Tonda ale szybko zmieniłem zdanie po tym co zobaczyłem na żywo. Te zegarki są wykonane w sposób fenomenalny i mimo, że nadal ich ceny są powyżej moich możliwości finansowych to jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że są bardzo atrakcyjne cenowo jak na to co się dostaje. Mechanizmy ze złota, wykończenia do poziomu HH, platynowe koperty i gwarancja którą można wydłużyć do 5 lat. Myślę, że w tym poziomie cenowym oferta PF wypada całkiem dobrze na tle konkurencji.

Poniżej modele które były do przymiarki - nie będę już ich opisywał bo w zasadzie wszystko o nich zostało już powiedziane w internecie - kto chce ten doczyta. Zwróćcie uwagę na poziom wykończenia mechanizmów.

W moich oczach PF zyskało baaardzo dużo. Wszystkie model przypadły mi do gustu i trudno jest mi wybrać jeden szczególny ale myślę, że mogę uznać, że któryś z platynowych modeli: Tonda Chronographe Mysterieux, GMT Rattrapante Platinum lub Minute Rattrapante wskoczy na moją listę "graali" do zdobycia na kiedyś. Tu czuć dopracowanie i jakość.

Świetne zegarki!

Świetna prezentacja!

Ogromny progres marki!

Osobiście chylę przed nimi czoła i czekam co dalej!

Przymierzane modele:

TONDA PF CHRONOGRAPHE Mystérieux

TORIC PETITE SECONDE

TONDA PF GMT RATTRAPANTE

TORIC CHRONOGRAPH RATTRAPANTE

TONDA PF MINUTE RATTRAPANTE

TONDA PF Sport Chronograph Silver Verzasca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi