Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym miał teraz decydować, miałbym nie lada kłopot. Na szczęście już nie muszę ;).

Różnica ceny nie jest aż taka duża. Większa wodoszczelność, dodatkowe elementy bransolety, grubsze szkło, zawór helowy - powodują, że musi być drożej. Warto!!!

Cena 36,3 k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczny , ale bez lupy się nie liczy :P

Mimo wielkiej krytyki , mimo opowieści jaki to badziew ,jak się dużo ROLEXA podrabia , ile to replik....itd.

Każdy chce GO mieć.....

p.s. no może prawie każdy  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał teraz decydować, miałbym nie lada kłopot. Na szczęście już nie muszę ;).

Różnica ceny nie jest aż taka duża. Większa wodoszczelność, dodatkowe elementy bransolety, grubsze szkło, zawór helowy - powodują, że musi być drożej. Warto!!!

Cena 36,3 k.

Mi się jeszcze jedna rzecz bardziej podoba w Subie - ostrzejsze krawędzie, szersze uszy i osłona koronki, czyli te rzeczy które zostały wygładzone w SD :)

Reszta ficzerów poza szkłem (które mi się bardzo podoba) ma dla mnie marginalne znaczenie bo i tak nigdy z nich nie skorzystam.

Przez grubsze szkło pewnie odczyt daty jest lepszy bo okienko daty jest takie samo jak w Subie a te bez lupki do dużych nie należy (coś o tym wiem ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiesznie? Wg mnie niestety tak :(

fe114c4086a3c73f.jpg

A szkoda bo zegarek na żywo wiele zyskuje.

1d11dae2285459bf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym zdjęciu wygląda na za duży niestety.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja podobnie myślę. Za to moja żona upiera się, że jest ok. No nic, mam możliwość przymierzenia jeszcze AriWolfa, który jest trochę mniejszy.

Edytowane przez drm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż czasami to wina fotki robionej z bliska.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Reszta ficzerów poza szkłem (które mi się bardzo podoba) ma dla mnie marginalne znaczenie (...)

No to jeszcze jedna fotka szkła ;).

5udu8e3e.jpg

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj w Aparcie mierzyłem Breitlinga Airowalfa z białą tarczą.

O podłogę mnie nie rzuciło jak go zobaczyłem. Ładny jak dla mnie, poprawny i tyle. Z czarna tarczą myślę, że wyglądałby dużo lepiej. Żałuję teraz, że nie zrobiłem zdjęcia nadgarstkowego.

O tym że go nie kupiłem zdecydowała jeszcze jedna rzecz, myślę że nie do zaakceptowania w zegarku kwarcowym, którego cena na półce wynosi grubo powyżej 10.000zł. Mianowicie wskazówki sekundowa i minutowa nie trafiają w indeksy! Jeżeli tą pierwszą jeszcze bym przeżył tak ta druga bardzo by mnie irytowała. Sprzedawca próbował regulować i ustawiać, ale po kilku próbach sam przyznał mi rację.

Może gdyby był czarny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piatek w Galerii Mokotow mialem okazje pierwszy raz ogladac Zenitha Pilot GMT rozmiar 48...

Jest piekny, zdecydowanie kolejny cel do mojej kolekcji.

Zenith-Pilot-Type-20-GMT-watch-1.jpg

Edytowane przez b4rt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genialny zegar, też mi przypadł do gustu podczas przymiarki. Gdyby był w rozmiarze 44-45mm to poważnie bym go rozważał.

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt, ale moja żona stwierdziła, że on wyglada na rece lepiej niz IWC Big Pilot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już nie to samo.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek przepiękny, na Twoim nadgarstku nie wygląda wcale tak źle, pomimo monstrualnych rozmiarów.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie zdjęcie mojego nadgarstka ;)

Jest duzy to fakt i troche sie obawiam czy nie za duzy… 

Ale dla mnie meskie zegarki zaczynaja sie od 40mm wiec chyba nie jest zle ;)

Edytowane przez b4rt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie podejrzewam, że z ablogtowatch - poznaje tą charakterystyczną rękę ;) Swoją drogą facet robi fajne zdjęcia.

Edytowane przez carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a masz może zdjęcie z Twojej przymiarki?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie zrobiłem :/ 

Ale spokojnie w najbliższym czasie myślę, że jeszcze się uda…. 

Jak ubierałem tego zenitha to mi sie przypomniało jak byłem w 1 klasie podstawowki i dostałem G-Shocka, który zapinał się na ostatnia dziure i dalej był luźny, tu było tak samo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo skromniej niż poprzednicy, w Gdańsku na Matarni przymierzyłem sobie Edoxa Class 1, z białą i czarną tarczą. Czarna tarcza ma na sobie wzór który mocno zmniejsza jego przejrzystość. Mi się spodobał model z białą tarczą, która była bardziej czytelna i ciekawsza. Zegarki były na bransolecie, i uważam to za ich minus, gdyż na firmowej gumce wyglądałyby atrakcyjniej. Opcja zmiany bransolety na pasek kauczukowy nie jest zbyt atrakcyjna cenowo, ponad 300 zł. za gumkę przy cenie zegara 3003 zł. Rozmiar 45 mm. 

post-59072-0-62385300-1402481125_thumb.jpg

post-59072-0-51996900-1402481435_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te pieniądze IMO są dużo ładniejsze zegarki :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Za te pieniądze IMO są dużo ładniejsze zegarki :)

Chociaż to kwestia gustu to mam takie samo zdanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz na myśli Seiko, Citizen itd. to ja jednak wolę Edoxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi