Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

clonbalt

Rolex Yacht Master- czy autentyczny?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kilkanascie dni temu nabylem zegarek Rolex Yacht Master. Ma z tylu hologram trojwymiarowa nalepke, na pokretle pod korona trzy kropki. Nie bardzo mam jak zrobic dokladne fotki, czy bez fotek jest szansa potwoerdzenia autentycznosci lub tez wykluczneia jej? Bardzo dziekuje za ewentualna a oczekiwana pomoc :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak ma 3 kropki to chyba oryginal :) . A na powaznie bez zdjec nikt Ci nie powie

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

druga opcja to powiedzieć za ile go nabyłeś - może dać do myślenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasciwie to kolega ma racje , jezeli nie zaplaciles za niego przynajmniej 20.000 zl to raczej masz podrobke

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Kupilem ten zegarek za niewielekie pieniadze, ale w kraju, gdzie wszystko jest mozliwe. W weekend postaram sie zrobic fotki i wkleic je. Wyglad ma bardzo dobry, wiec poki co zyje nadzieja :) Pozdrawiam

P.S. To na chwile obecna Rolex nie ma zadnych znakow , ktore by na 100% czynily jego produkty oryginalnymi? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem ten zegarek za niewielekie pieniadze, ale w kraju, gdzie wszystko jest mozliwe

Turcja, Egipt, Nigeria..? :)

Takie zdanie jest dla mnie jednoznacznym zdefiniowaniem oryginalności tego zegarka.

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic, rolek do kolekcji Ci się szykuje ! :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) :) :)

Swoją drogą, trzeba by kolekcję Taktica przykleić na stałe w dziale :)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli myślę, że można śmiało stwierdzić, że to podróba. możesz wkleić zdjęcia i okaże się, że jesteś jednym chyba z 3 osób, które pytały o podobne zegarki za grosze (lub znalezione) i okazały się one oryginalne. Tylko tak jak mówię - na forum jestem bodaj 2 lata i o ile dobrze pamiętam były takie 2 przypadki.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie :)

Damski rolek, i męski brajtek

Aaa.. Był jeszcze Patek, ale to inna para kaloszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie. Niestety nie sa zdjecia dobrej jakosci, ale tak jak mowilem nie mam dobrego sprzetu... :)

A kraj ten zowie sie....Etiopia, tam to czarni bracia na nogach nosza takie cuda :)

A powaznie, to bardzo prosze o weryfikacje, jesli to mozliwe. Pozdrawiam:)

post-42748-0-69018600-1317923234_thumb.jpg

post-42748-0-09725900-1317923261_thumb.jpg

post-42748-0-34236600-1317923276_thumb.jpg

post-42748-0-08348900-1317923376_thumb.jpg

post-42748-0-87386200-1317923400_thumb.jpg

post-42748-0-40519400-1317923449_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwiedź stronę Rolexa, poszukaj taki sam zegarek, to sam sobie zweryfikujesz.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tu możesz zobaczyć jak wygląda oryginał. Porównaj go ze swoim, jestem pewien, że sam dojdziesz do właściwych wniosków :)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie. Dzieki za oceny. Bylem na podanej stronie znacznie wczesniej i szczerze mowiac, to chyba zbyt pochopnie pochwalilem sie niska cena, poniewaz w tej chwili mam wrazenie, ze wnioski przyslonila ta informacja :)

Ja nie jestem fachowcem od zegarkow, ale wiem jedno, ze nawet najwyzszej klasy produkt sie zuzywa z czasem a ja nie kupilem tego zegarka(jak wolicie podroby) jako nowego....Poza tym z tego co czytalem zegarki nawet w danej serii z biegiem lat ewoluuja....dobra, wiec co, wszyscy jestescie przekonani o tym, ze to falsyfikat, tak? ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ordynarna podróba nadająca się do kosza ...

niestety , nie kupuje się oryginalnego Roleksa poniżej kilkunastu tysięcy , cudow nie ma

Moja ocena opiera się TYLKO na zdjęciu , nie ma nic wspólnego z wiekiem zegarka , ceną i miejscem i sposobem zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie jestem fachowcem od zegarkow, ale wiem jedno, ze nawet najwyzszej klasy produkt sie zuzywa z czasem

Zużycie zużyciem, ale jakość wykonania i materiały użyte przy produkcji raczej nie ulegają z czasem większym zmianom :)

Poza tym właśnie tym różnią się zegarki z najwyższej półki od tych tanich - nawet po wielu latach wyglądają dobrze.

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Ja nie jestem fachowcem od zegarkow, ale wiem jedno, ze nawet najwyzszej klasy produkt sie zuzywa z czasem a ja nie kupilem tego zegarka(jak wolicie podroby) jako nowego(...)

...Nie rozumiem.

Zegarek który kupiłeś był używany i w związku z tym widoczne są slady zużycia, czy może pomio używania na zegarku nie widać śladów zużycia i to ma świadczyć o najwyższej klasie produktu.

Niestety, zdjęcia które przedstawiłeś nie świadczą o kiepskim sprzęcie fotograficznym, tylko o Twoim stosunku do osób czytających to Forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic, rolek do kolekcji Ci się szykuje ! :)

No nie wiem, nie wiem...

Tutaj mamy do czynienia z podróbką, która pomimo słabego wykonania, jednak wszystkimi cechami stara się upodobnić do prawdziwego Rolexa (nawet te trzy kropy ma). Powiedzmy że człowiek słabo zorientowany, może dać się nabrać.. i nic w tym zabawnego nie ma! Z Autora tematu, który akurat dał się nabrać, nie zamierzam się naśmiewać, jedynie mogę Mu współczuć.

Natomiast w mojej kolekcji jest miejsce dla rolnixów, które przekroczyły pewną granicę absurdu.. są tak rozczulająco niepodobne do żadnego Rolexa, że aż budzą pewnego rodzaju sympatię... coś tak jak kiedyś pisałem, jakby próba przerobienia Trabanta na Mercedesa :)

Model z tego tematu chyba jednak nie budzi takiego rodzaju "sympatii"

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, Twój zbiór, to tylko "limitowane edycje" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, Twój zbiór, to tylko "limitowane edycje" :(

Zdecydowanie :( Dzisiaj się właśnie trafił prześliczny model z limitowanej edycji Goldtime

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/64846-czy-to-podrobka/

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Dzisiaj się właśnie trafił prześliczny model z limitowanej edycji Goldtime

(...)

Taktic , moim zdaniem ten się nie liczy.

Napis ROLEX jest, ale brakuje korony zwanej żabią łapką.

No i kryształ bez szlifu szanghajskiego...

Czy to wogóle jest ROLEX??? Nie liczy się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic , moim zdaniem ten się nie liczy.

Oj sie tam czepia szczegółów :( w limitce miejsca na tarczy zbrakło.

Chociaż mogli dać żabią łapkę

choćby taką ze złamanym palcem

relaxwatch_646.jpg

albo ślimaka mogli dać.. znaczy sie Rolmege

rcd2010004.jpg

.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj sie tam czepia szczegółów :( w limitce miejsca na tarczy zbrakło.

Chociaż mogli dać żabią łapkę

choćby taką ze złamanym palcem

UMARŁEM :(

Normalnie mi się do dzieciństwa wróciło :D :D :D

image.php.jpg

Chińczycy też znają wesołego diabła?

Ot, figlarze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.