Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, poduszki uszyte z weluru (kiedyś żona kupiła żeby wytapicerować zagłówek łóżka w sypialni ale realizacja nie doszła do skutku - na szczęście dla mnie :D), do środka dałem sztuczną watę (wygląda jak wata cukrowa) wyjętą z dwóch poduszek (jaśków, które też nie doczekały działania żony).

Dodaje zdjęcia zegarków w lożach ;)

post-52875-0-69883700-1425736311_thumb.jpg

Edytowane przez RLW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne mają gniazdka :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze że jest to LEROY MERLIN Haczyk ścienny nr 0 nr ref 41524833

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

Nie tak dawno ktoś poszukiwał haczyków do zawieszenia zegarków jak pamiętam to TAJTEK znalazłem coś takiego wg mnie bardzo fajne i nie drogie  długość człkowita 18 mm.

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/042/1336042/product/haczyk-scienny-nr-0,big.jpg

Dzięki za info :D  co prawda ja sam nie poszukiwałem haczyków, ale kilku kolegów tak. ;)

Znam te haczyki i raczej do gabloty się nie nadają bo potrzebuję dużo miejsca na gwóźdź . Można je poprzerabiać, ale to za dużo roboty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak napisał Tajtek. Kupiłem w Leroyu wszystkie rozmiary i pomijając to co napisał Tajtek to najmniejsze trzeba brać dwa bo z jednego haczyka się zegarek zsuwa a największe zajmują tak dużo miejsca że szkoda gablotki... Teraz czekam na haczyki do butów i zobaczę jak się sprawdzają.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak napisał Tajtek. Kupiłem w Leroyu wszystkie rozmiary i pomijając to co napisał Tajtek to najmniejsze trzeba brać dwa bo z jednego haczyka się zegarek zsuwa a największe zajmują tak dużo miejsca że szkoda gablotki... Teraz czekam na haczyki do butów i zobaczę jak się sprawdzają.

Szewc Dratewka, szewc Dratewka ... :D  jestem bardzo ciekaw jak je wykorzystasz i jak się sprawdzą :D  proszę nie zapomnij podzielić się tym doświadczeniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Pisałem u siebie tu też się podzielę:) Kolekcja zegarkowa powoli się powiększa i jakoś mnie zaczęło boleć że tak ba półce samotnie... Jako że w skórze dłubię to naturalnym dla mnie było wykorzystanie tego materiału. Panele w środku i obicie z tej samej skóry. Klamry zegarkowe 24 mm. Jak się znudzą zawsze można zmienić na inne. Poduszeczki w produkcji i będzie zestaw.

IMG_7362.JPG

IMG_7368.JPG

Pozdrawiam

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mateusz! PIERWSZA KLASA! Gratuluję.

Tylko jest jedno bardzo wielkie ALE.

Czemu tak mało przegródek??? :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie inne, oryginalne, Gratuluję.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:  :blink:  :blink:

Piękna walizka  :)

Wnętrze jak to się mówi-  du...y nie urywa, w realu okaże się pewnie za ciasne na inne niż vitage zegarki. Ale zamknięta jest świetna a To zamknięcie na paskach i klamrach to taki super smaczek że szok.

Doskonały pomysł -  gratuluję  :rolleyes:

Wnętrze na 6 i będzie   :wub:  :wub:  :wub:

Ed

Chociaż wnętrze na 6 niwiele zmieni niestety, sama skrzynka jest troszkę za wąska moim zdaniem.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Ja mam raczkującą kolekcję i mało miejsca więc na razie skromnie :) Komora ma 63x73 mm. Ten Orient ze zdjęcia ma 45mm koperty i na poduszce, pionowo się mieści wg mnie ok. Oczywiście różne są wymagania klientów a o tym zawsze lubię słuchać ;). Następna będzie też na 8 ale kolejna już na 6 :) Mam jeszcze parę pomysłów na połączenie skóry z drewnem.

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Jest napisane, że odstęp między półkami to 7,5cm, ekspozytory mają wysokość 7,2cm... więc jest szansa, ale za duże pieniędze wchodzą w grę aby ryzykować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jest napisane, że odstęp między półkami to 7,5cm, ekspozytory mają wysokość 7,2cm... więc jest szansa, ale za duże pieniędze wchodzą w grę aby ryzykować.

Wydaje mi się, że odstępy pomiędzy półkami są za małe :unsure:

Do wysokości ekspozytora należy doliczyć jeszcze grubość paska. Na rynku jest kilka rodzajów ekspozytorów, różniących się między sobą nie tylko kształtem, ale i gabarytami. Istotna jest też głębokość samej półki szklanej bo jeśli będzie za płytka to ekspozytory nie będą się mieścić ;)

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Co myślicie o takiej gablocie na zegarki?

Myślicie, że zmieszczą się między półkami ekspozytory?

http://allegro.pl/show_item.php?item=5299197296

ja mam podobną gablotkę ( pokazana w tym temacie - http://zegarkiclub.pl/forum/topic/6616-jak-przechowujecie-zegarki/?p=1102803 )

mam zamontowane tylko trzy polki ze względu na ekspozytory o dwóch wysokościach (9 cm i 11 cm) ustawione w dwóch rzędach

jakość wykonania gablotki - bardzo dobra

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Fajnie, tylko gdzie taką gablotkę dostać? :)

Już nigdzie jej nie ma ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna, klimatyczna skrzyneczka  :D  ciekawy i oryginalny pomysł na poduszki z pianki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi