Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

A mnie to w ogóle nie >rajcuje< , wygląda to na jakiś duży sklep z zegarkami.

Pozdrawiam

Jonasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę pocieszajace, że to trzeba raz na jakiś czas nakręcić :)

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I z kurzu przetrzeć :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

A mnie to w ogóle nie >rajcuje< , wygląda to na jakiś duży sklep z zegarkami.

Pozdrawiam

Jonasz

A jak ty byś wyeksponował w domu taką ilość zegarków? Masz jakiś pomysł żeby nie wyglądało to podobnie do sklepowej witrynki? Ja chciałem w domu powiesić zegarki bez pasków na haczykach na całej ścianie ale żonie pomysł nie przypadł do gustu. Teraz zastanawiam się nad podobną gablota... Ale może jest jakiś inny sposób na wyeksponowanie około 1000 zegarków?

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, przy tej skali to już musi być samofinansująca się kolekcja (mój cel).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, przy tej skali to już musi być samofinansująca się kolekcja (mój cel).

Hmmmm - moim zdaniem mission impossible, no chyba, że bedzie to działalność handlowa na dużą skalę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu czyli nie będę miał takiej witrynki :( W innych dziedzinach kolekcjonerskich udawała mi się taka sztuka. Perełki były finansowane dzięki średniakom, których nie musiałem mieć. Piszę o perspektywie kilku lat, przy rocznym wzroście cen 20-30%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KlaudiaL

A moze ktos chce sie pozbyć pudełeczka na zegarki? Chętnie kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Perełki były finansowane dzięki średniakom, których nie musiałem mieć. Piszę o perspektywie kilku lat, przy rocznym wzroście cen 20-30%.

To temat na inną dyskusję ale przy takiej koncepcji jest to teoretycznie możliwe. Tyle tylko, że dopływ perełek może być w takiej perspektywie czasowej ograniczony a ceny coraz wyższe. No sam nie wiem - przegadamy temat jeszcze w innym wątku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy kolekcjonowanie nie szlo w parze z zarabianiem(przynajmniej u mnie), może nieraz udaje się nie stracić i zamienić na coś innego, ale natychmiast wydajemy więcej bo tłumaczymy sobie, ze zaoszczędziliśmy na poprzedniej transakcji. Nie wspomnę już o profesjonalnej renowacji, która najczęściej przekracza realna wartość zegarka.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, patrząc na taką ilość zegarków zamarzył mi się gabinecik zegarkowy... Mały pokój, gdzie tylko zegarki się liczą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy kolekcjonowanie nie szlo w parze z zarabianiem(przynajmniej u mnie), może nieraz udaje się nie stracić i zamienić na coś innego, ale natychmiast wydajemy więcej bo tłumaczymy sobie, ze zaoszczędziliśmy na poprzedniej transakcji. Nie wspomnę już o profesjonalnej renowacji, która najczęściej przekracza realna wartość zegarka.

Zasadas w 100% się z Tobą zgadzam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ty byś wyeksponował w domu taką ilość zegarków? Masz jakiś pomysł żeby nie wyglądało to podobnie do sklepowej witrynki? Ja chciałem w domu powiesić zegarki bez pasków na haczykach na całej ścianie ale żonie pomysł nie przypadł do gustu. Teraz zastanawiam się nad podobną gablota... Ale może jest jakiś inny sposób na wyeksponowanie około 1000 zegarków?

Witam!!!

Myślę że przeprowadziłbym dokładną weryfikację zostawił najcenniejsze a mniej wartościowe upłynnił. Ale puki co to nie mam takiego dylematu. Mimo wszystko gratuluje  "yorki_man" tak pokaźnego zbioru.

Pozdrawiam

Jonasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że przeprowadziłbym dokładną weryfikację zostawił najcenniejsze a mniej wartościowe upłynnił.

No ale on już to zrobił  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yorki_man - piękna gablota i super zbiór. Może byś kiedys pokazał całość ;)

Jak szybko policzyłem to w gablocie zmieścisz ok. 1000 zegarków. A co z resztą ?

W w swojej gablocie zastosowałem trochę inny system. Umieściłem zegarki w drugim, trzecim i czwartym rzędzie pod kątem aby były lepiej widoczne.

Jeszcze raz gratuluję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yorki....nie wiem czy żyję....fantastycznie to wygląda  :wub:  Czy Ty jesteś aby na pewno żonaty???  :P

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yorki....nie wiem czy żyję....fantastycznie to wygląda  :wub:  Czy Ty jesteś aby na pewno żonaty???  :P

Nightdream tylko propozycji matrymonialnych nie składaj :D Chociaż wiano yorki by wniósł piękne :wub::D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nightdream tylko propozycji matrymonialnych nie składaj :D Chociaż wiano yorki by wniósł piękne :wub::D :D :D

Qrde....może przemyślę rozwód :P

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi