Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

T

To w celu wyeliminowania konieczności wstawienia przegródek. :D

To naprawdę bardzo ciekawy pomysł i jedyne zastrzeżenie to to, że paski mogą się ocierać i niszczyć nawzajem, ale gdyby tak w piance na styku poduszek  ;)  porobić delikatne nacięcia, wgłębienia na pasek to byłaby bajka :D

Nie wiem czemu sam o czymś takim piankowym nie pomyślałem wcześniej ;)  proste i funkcjonalne, a dla estetyki zawsze można okleić jakimś materiałem ;)

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To naprawdę bardzo ciekawy pomysł i jedyne zastrzeżenie to to, że paski mogą się ocierać i niszczyć nawzajem, ale gdyby tak w piance na styku poduszek  ;)  porobić delikatne nacięcia, wgłębienia na pasek to byłaby bajka :D

Nie wiem czemu sam o czymś takim piankowym nie pomyślałem wcześniej ;)  proste i funkcjonalne, a dla estetyki zawsze można okleić jakimś materiałem ;)

:D nacięcia są :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D nacięcia są :D

Ślepym cy jak :D a żeby zachować twarz :)  powiem - zrób większe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zegarkom wymyśliłem takie mieszkanko, nie jest ani nowatorskie, ani jakoś nadmiernie urodziwe, no i mieści tylko 32 zegarki.

Za to jak najbardziej pasuje do radzieckich zegarków. Nie czują się obco ;) .

post-73391-0-34667500-1431547793.jpg

post-73391-0-03973600-1431548180.jpg

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, doradzić możecie mi czy lepiej opłaca się kupić walizkę/torbe na zegarki bądź skrzynkę? Póki co mam 7 zegarków ale na pewno jeszcze kolekcja się powiększy.

Wysłane z mojego MEIZU MX4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walizki są fajne bo mogą pomieścić większa ilość sztuk jednak gdy sukcesywnie powiekszasz kolekcje jest kłopot z przetrzymywaniem z uwagi na rozmiary . Tak samo z pudelkami ... przybywa zegarków przybywa pudełek/boxów . Najlepszym rozwiazaniem moim zdaniem jest witryna/regał z uwagi na szybki i łatwy dostęp a do tego możemy się chlubnie chwalić gością nas odwiedzającym tym co posiadamy  :wub: 

Ale to tylko moje skromne zdanie 

Edytowane przez Songo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, doradzić możecie mi czy lepiej opłaca się kupić walizkę/torbe na zegarki bądź skrzynkę? Póki co mam 7 zegarków ale na pewno jeszcze kolekcja się powiększy.

Przy 7 zegarkach, trudno jest określić w jakim kierunku pójdzie Twoja kolekcja. Sam musisz się określić do jakich celów potrzebujesz opakowanie na zegarki. Dopóki nie wiesz czy  zegarki chcesz eksponować czy nie, to proponuję teczkę na zegarki. Rozwiązanie jest mobilne, praktyczne i przydatne na każdym etapie kolekcjonerskim. ;)

Przy większej ilości zegarków, szkatuła na kilka zegarków może okazać się  zbędnym wydatkiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tajtek i tym stwierdzeniem przekonałeś mnie co kupić :-) póki co zegarki są wyeksponowane na poduszkach domowej roboty. Staram się nosić je wszystkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka na najczęściej noszone.

48c191809e28585c94a77277c58a866a.jpg

a5058f5c1f119a0046af52e6154ae843.jpg

94b42b26b38953f5968444b5df49afc9.jpg

Swietny i zarazem prosty sposob z tymi gabkami.....mam oryginalna skrzynie po RPG-7 z 69 roku  i zastanawialem sie jak tu ja przerobic pod zegarki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dziewczyna postanowiła zrobić mi pudełko na 24 zegarki. Przegródki już gotowe, czekają tylko na obicie materiałem. Teraz maluje wieko pudełka. Nie wiem kiedy będzie gotowe, ale zapowiada się bardzo interesujące :D

di-1D25TX0X.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ach te dziewczyny.ona chyba to sobie robi. wiesz że wszystkie huragany,trąby powietrzne i wszystkie straszne żywioły mają żeńskie imiona?

a wiesz dla czego? bo pierwsze jest miło,cicho i spokojnie póżniej robi się wilgotnie potem mokro a na końcu zabiera cały majątek.takie one są.w zresztą jak można komuś takiemu ufać co krwawi prawie tydzień i nie zdycha my porządne chłopaki po jednym dniu krwawienia byśmy się wykrwawili  ;) a tak serio zapowiada się bardzo ładnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dziewczyna postanowiła zrobić mi pudełko na 24 zegarki. Przegródki już gotowe, czekają tylko na obicie materiałem. Teraz maluje wieko pudełka. Nie wiem kiedy będzie gotowe, ale zapowiada się bardzo interesujące :D

Zdolna... skubana :)

Naprawdę ssuper to wygląda. Pogratulować :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Kolega @daniels36 ma dzisiaj dzień :D

Co do pudła to bym się tak nie chwalił bo jak ładnie wyjdzie to chłopaki żyć Ci nie dadzą bo też takie będą chcieli ;)

A tak serio to bardzo fajnie się zapowiada i nieźle już wygląda i na pewno będzie cieszyć tym bardziej ze robi to ukochana osoba... to takie zielone światło do tego że możesz teraz już kupić duuuużo zegarków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapowiada się przepięknie.

Czy panna twoja kożysta z jakiś wzorów, czy to jej fantazja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dziewczyna jest rysownikiem-samoukiem i w tym projekcie inspiruje się zdjęciami znalezionymi w internecie. 

Pięknie dziękuje za miłe słowa i przesyła kolejne zdjęcie z postępu prac!

263TZ3FN.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy na finał.

Myśle, że bedzie imponujący. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Wygląda niesamowicie już teraz! Gratuluję tak utalentowanej Dziewczyny :) koniecznie pochwal się efektem końcowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysuje przepięknie bez dwóch zdań jest utalentowana do tego stopnia (i oby to nie zostało odebrane złośliwie) że perfekcyjnie odwzorowała współczesną replikę zegarka kieszonkowego  :)

Po zarysie widać że pudełeczko będzie cudne kto wie może i ja bym się do twojej dziewczyny uśmiechnął i by dla mnie oczywiście nie darmo takie pudełko przyozdobiła według mojego pomysłu   ;)

Takie piękne szkice czy rysunki można potem wylakierować co doda głębi - efekt nieziemski i jedyny w swoim rodzaju 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mawis - Cóż, nie chcem, ale muszem :D  muszę dołączyć do huru piejących z zachwytu nad zdolnościami plastycznymi Twej Pani :D  już wygląda ekstra, a co to będzie jak dziewczyna zakończy swe dzieło ;)  Tylko pozazdrościć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny i zarazem prosty sposob z tymi gabkami.....mam oryginalna skrzynie po RPG-7 z 69 roku i zastanawialem sie jak tu ja przerobic pod zegarki...

Trochę zmieniła się są zawartość mojej skrzynki na noszone najczęściej 8683b426552b38d7eebf5ec6cdc1f38a.jpg b167703bb1828c93442a490d508d19b4.jpg

A jak tam zakończyło się malowanie skrzynki ? Początek wyglądał ciekawie.

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malowanie trochę potrwa, pewnie jeszcze tak ze 2 tygodnie. Oprócz tego robi inne zlecenia i to głownie wieczorami. Ale wstawię zdjęcie pudełka jak tylko zakończy i zabezpieczy wieko lakierem :)

Wspomniała coś, że jak ktoś będzie miał fajny projekt i pudełko, to będzie można się do niej uśmiechnąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką gablotkę wyskrabałem., jeszcze nie skończona, brak zawiasów i wypełnienia. Ale już pierwsza przymiarka, z córcią ;)

ce2a166c599c8bb68afaba3b86ede46c.jpgfef70216bfb2f38b5ab9ed272fb0741a.jpg5532ed0871562dec3e450b260df24f41.jpg

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi