Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zajus

Cartier Pasha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie jestem nowym członkiem klubu nazywam sie Piotr.

Mam pytanie odnośnie jednego zegarka - Cartier Pasha Chronograph. - co sądzicie o tym zegarku, chciałbym poznać wasze opinię na ten temat. Od pewnego czasu chodzi mi po głowie zakup tego czasomierza. z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze....a zadałeś zobie w ogóle trud i przejrzałeś forum? Są odpowiednie działy do zadawania takich pytań. Dział do przywitania się także istnieje.

Cartier to zegarki biżuteryjno-modowe, nia mamy do nich wielkiego szacunku na forum...aczkolwiek to dobre zegarki....ale tylko dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no. no - Cartier - modowym zegarkiem ???? chyba Ci się pomyliło z Armanim ..

co prawda Pasha chrono nie ma mechanizmu in- house , ale oparty na solidnej Eta , ale już np modele z kolekcji Privee to prawdziwe zegarmistrzowskie cacka , a Calibre de Cartier to fajny zegar z własnym mechanizmem za bardzo rozsądne pieniądze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cartier to zegarki biżuteryjno-modowe, nia mamy do nich wielkiego szacunku na forum...aczkolwiek to dobre zegarki....ale tylko dobre.

:P

Ciekawych rzeczy się dowiaduje o sobie jako forumowiczu - nie mam szacunku do Cartiera, modowo-biżuteryjnej marki :)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcomartinie zapoznaj się z historią Cartiera zanim napiszesz kolejne posty na ten temat.

Filipie a czy ja mogę też coś dopowiedzieć na Twój temat ? :P

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cartier to uznana firma zegarkowa z tradycją, robią również a przedewszystkim biżuterię ale i też perfumy.

Najbardziej znany model to Santos.

Miałem w rękach Chrono 21, był fantastycznie wykonany choć to tylko kwarc był.

Koleżanka ma Tanka (też kwarc)

Który dokładnie model chodzi Ci po głowie?

Gdybym miał się decydować na Cartiera byłby to Roadster :P

Jest wersja chrono. W środku siedzi ETA - w wersji nie chrono,w chrono to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P

Ciekawych rzeczy się dowiaduje o sobie jako forumowiczu - nie mam szacunku do Cartiera, modowo-biżuteryjnej marki :)

A ile na tym forum powiedziano na temat marki Cartier?? Tyle co nic....tyle samo co o zegarkach Bvlgari. Zgadza się w topowych Cartierach są świetne mechanizmy...ale jak mamy okreslić prestiż producenta który posiada także w swojej ofercie kwarce....a wysoką cenę zegarka robią głównie zdobienia i marketing.

Marka jest biżuteryjna....bo firma produkuje przede wszystkim biżuterię ......tak czy nie ???

Czy Sinn produkuje kolczyki a Rolex pierścionki ??? Nie. Dlatego prestiż marki Cartier opiera się na trochę innych zasadach niż prestiż stricte zegarkowych firm.

Rzeczywiście może trochę neiszczęśliwie użyłem zwrotu ''modowe'' . Bo na forum utarło się że tak określamy najgorsze guano. Co innego chciałem przekazać i wyszło nie tak jak chciałem.....ale jaki szybki atak :P ....tak to jakoś nikt nie kwapił się pomóc koledze ;)

Ktoś mi zalecił doedukowanie....tak się składa że parę miesięcy temu wnikliwie wałkowałem sobie tą firmę bo strasznie mi się podoba ten model:

cartier-santos-100-rubber-2.jpg

I pewnie kiedyś sobie kupię...chodź ceny są w przypadku tego modelu mało zachęcające...będę polował na używkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cartier tym różni się od firm biżuteryjnych produkujących również zegarki ,że tradycje Cartier i korzenie są zegarmistrzowskie , produkuje on świetnie zegarki i ma w swojej ofercie świetnie własne mechanizmy i kultowe modele ( santos czy wspomniana pasha) a RÓWNIEŻ robi rewelacyją biżuterię i genialne wyroby jubilerskie... jak Rolex ( którego jestem zagorzałym zwolennikiem ) zacznie robić takie komplikacje i taką biżuterię równocześnie to czapki z głów ..

tak przy okazji - to Piaget wg Ciebie też nie robi dobrych zegarków tylko dlatego ,że robi świetną biżuterię ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile na tym forum powiedziano na temat marki Cartier?? Tyle co nic....tyle samo co o zegarkach Bvlgari. Zgadza się w topowych Cartierach są świetne mechanizmy...ale jak mamy okreslić prestiż producenta który posiada także w swojej ofercie kwarce....a wysoką cenę zegarka robią głównie zdobienia i marketing.

Marka jest biżuteryjna....bo firma produkuje przede wszystkim biżuterię ......tak czy nie ???

Czy Sinn produkuje kolczyki a Rolex pierścionki ??? Nie. Dlatego prestiż marki Cartier opiera się na trochę innych zasadach niż prestiż stricte zegarkowych firm.

Rzeczywiście może trochę neiszczęśliwie użyłem zwrotu ''modowe'' . Bo na forum utarło się że tak określamy najgorsze guano. Co innego chciałem przekazać i wyszło nie tak jak chciałem.....ale jaki szybki atak :P ....tak to jakoś nikt nie kwapił się pomóc koledze :)

To forum nie jest odnośnikiem jeśli chodzi o znajomość i klasyfikowanie marek na świecie, więc trochę niefortunny przykład z tym i Bvlgari. Jak mamy określić prestiż producenta który posiada w swej ofercie kwarce? Na takich samych zasadach jak określimy prestiż JLC i innych topowych firm które mają kwarce.. a "wysoką cenę robią głównie zdobienia i marketing".. - w kwarcowym Patku masz to samo.

Marka nie jest biżuteryjna, tylko biżuteryjno-zegarkowa, poczytaj trochę, popatrz na aukcje antiquorum - prestiżmarki Cartier opiera się na takich samych zasadach jak inych firm zegarkowych. Zegarki Cartier dobrze trzymają cenę na rynku wtórnym, bardzo łatwo je sprzedać, są cenione za granicą, w Polsce dominuje podejście takie jak Twoje, ale z braku wiedzy niż stanu (nie)rzeczywistego traktowania Cartiera jako marki modowej.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak przy okazji - to Piaget wg Ciebie też nie robi dobrych zegarków tylko dlatego ,że robi świetną biżuterię ?

Zacytuj proszę gdzie napisałem, że Cartier to nie dobre zegarki ??

Z mojej strony koniec. Cartier prócz jednego modelu serii Santos 100 nie jest przejawem mojego zainteresowania.

Pozdrawiam Cartierowców :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym modelu Cartiera jestem zakochany od dawien dawna ponieważ takiego właśnie ma mój wujek, odczuwam do tego zegarka wielki sentyment. na nadgarstku równie zacnie sie prezentuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMGP4511.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacytuj proszę gdzie napisałem, że Cartier to nie dobre zegarki ??

Z mojej strony koniec. Cartier prócz jednego modelu serii Santos 100 nie jest przejawem mojego zainteresowania.

Pozdrawiam Cartierowców :P

Nie zarzuciłem Ci ,że napisałeś ,że to niedobre zegarki tylko ,że napisałeś ,że to marka biżuteryjno modowa , tylko dobre zegarki etc - bez osiągnięć .. i że tylko Santos

a co powiesz na całą linię tourbillon w różnych modelach ( łącznie ze wspaniałym Astrotorbillon czy szkieletowym flying tourbillon) , perpetual calendar , calibre de cartier , central chronograph , tourbillon chronograph manual etc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMGP4511.jpg

Dokladnie - śliczny zegarek moje marzenie to chronograph na 3 przyciskach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.