Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

ZENITH Striking 10 th

Rekomendowane odpowiedzi

interesujący model - limited edition;) ciekaw jestem jak jego ciężar w porównaniu do innych chronografów. Sprawia wrażenie lżejszego niż konkurencja;).

A zdjęcia jak zwykle bezbłędne - tak dalej:) aż chce się takiego mieć:]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki chłopaki, przedewszystkim bardzo mnie cieszy, że zdjęcia się Wam podobają :)

Co do jego wagi, to w zasadzie nie czuć go na nadgarstku, jest bardzo wygodny. Zapięcie jedno z lepszych jakie miałem w zegarkach, powiedziałbym, że perfekcyjne, do tego super się układa.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie zegarek idealny, dopracowany w każdym aspekcie...

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam o tej limitacji do 1969 sztuk to ogromna radość, bo właśnie dzisiaj miałem okazję sobie go dokładnie obejrzeć na żywo z każdej strony, zawsze coś jak nie można sobie na takie cudo pozwolić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek oraz zdjęcia świetne

OT: Nie wiecie czy gdzieś w Warszawie można obejrzeć ten zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczny jest i tyle ... choć Stratos bardziej do mnie gada ale to przez sentyment do Rainbow. Taka tam dygresja.

OT: Nie wiecie czy gdzieś w Warszawie można obejrzeć ten zegarek?

W Apart Exclusive w ZT może być - swego czasu był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_1500-2_zps3b9208b4.jpg

IMG_1489-2_zps1826efea.jpg

IMG_1507-2_zps9c6a2e62.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michale, już wcześniej pisałem - ten model ZENITHa na pasku (gumowym?) świetnie się prezentuje - co potwierdzają zamieszczone fotki. Skupiłeś się na tarczy - i dobrze, bo jest elegancka - ale najciekawsze fotki wychodzą jak pokazuje się zegarek z jakieś dalszej perspektywy ;) Tak czy siak świetny czasomierz:]

Podoba mi się w nim ten porządek na tarczy, wszystko jest tam gdzie powinno być. ani za mało ani za dużo - po prostu w sam raz:]

Spytam się szczęśliwego posiadacza - jak się EL PRIMERO sprawuje w codziennym użytkowaniu? ;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne zdjęcia i cudowny zegarek (jedno z moich zegarkowych marzeń).

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michale, już wcześniej pisałem - ten model ZENITHa na pasku (gumowym?) świetnie się prezentuje - co potwierdzają zamieszczone fotki. Skupiłeś się na tarczy - i dobrze, bo jest elegancka - ale najciekawsze fotki wychodzą jak pokazuje się zegarek z jakieś dalszej perspektywy ;) Tak czy siak świetny czasomierz:]

Podoba mi się w nim ten porządek na tarczy, wszystko jest tam gdzie powinno być. ani za mało ani za dużo - po prostu w sam raz:]

Spytam się szczęśliwego posiadacza - jak się EL PRIMERO sprawuje w codziennym użytkowaniu? ;)

Tak, jest na gumowym pasku, mam też do niego oryginalną bransolete. Mechanizm sprawuje się super, jest bardo dokładny, a do tego piękny i kultowy zarazem.

Piękne zdjęcia i cudowny zegarek (jedno z moich zegarkowych marzeń).

Naprawdę polecam, na żywo wiele jeszcze zyskuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super zdjęcia!!! Jest to u mnie chronograf nr 1 smile.gif

a u mnie chrono... przepraszam, fotograf nr 1:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jest na gumowym pasku, mam też do niego oryginalną bransolete. Mechanizm sprawuje się super, jest bardo dokładny, a do tego piękny i kultowy zarazem.

Oki, poproszę zatem o kilka róznych fotek - na bronzolecie i tej gumie z różnej perspektywy - świetnie jak sądzę już teraz będzie się to prezentowało :] hm... a jak w użytkowaniu, zegarek - koperta nie rysuje się? Są z nim jakieś problemy, etc? Od kiedy go masz, jak często go uzytkujesz? :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszłości jak zmienię sobie na bransolete, to zrobię mu sesyjke. Co do gumy, to na poprzedniej stronie masz małą galerie - zobacz. Użytkuje się świetnie, jestem z niego bardzo zadowolony, moim zdaniem to najładniejszy Zenith. Nie, koperta się nie rysuje, zegarek wciąż wygląda jak nowy. Użytkuje go w zależności od wielu czynników, średnio przynajmniej raz w tygodniu wskakuje na nadgarstek i za każdym razem mnie tak samo cieszy :) Świetny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Michale - o takie info mi chodziło:] hm... to że na poprzednich stronkach jest sesyjka - wiem, ślicznie się prezentuje. chodziło mi raczej o porównanie Zenitha na gumie i branzolecie, przy okazji może byłoby kilka ciekawych, innych ujęć :] ... taaaa, ten model jest świetny:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh myślałem że moja wersja el primero jest fajna ale twoja extra przymierzałem ten zegarek również jest genialny fajny niech sie dobrze nosi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja wersja też jest super, niemniej jednak na żywo Striking mi się bardziej podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo mi się podobał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krótko, acz treściwie - cały Michał ;):] thx :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kajdan do tego zegarka, w zasadzie nieużywany, jeszcze w folijkach ;)

Świetna jakość.

IMG_5096_zpsa791aee7.jpg

IMG_5097-2_zps9f033389.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gardzisz bronsoletą od ZENITHA? hm... pewnie pasek bardziej odpowiada? Sama jakość wykonania robi wrażenie, choć pewnie na żywca prezentuje się znacznie lepiej :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w życiu, bransoleta jest świetna, ale guma do tego Zenitha jest tak kapitalnie dopasowana, że nie pozwala bransolecie dojść do głosu ;) Na gumie ten zegarek wydaje mi sie ciekawszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w życiu, bransoleta jest świetna, ale guma do tego Zenitha jest tak kapitalnie dopasowana, że nie pozwala bransolecie dojść do głosu ;) Na gumie ten zegarek wydaje mi sie ciekawszy.

taa, w rzeczy samej. Myślałem może, że chcesz na BAZARKU wystawić i chciałem Cię od tego odciągnąć;):]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jakiś czas mam "dzień oglądania El Primero" i znalazłem ten temat. Piękny zegarek, mimo pewnej dyskusyjności jeśli chodzi o praktyczność. Chociaż dodawanie czasu godzinowego nie sprawia chyba problemu - wystarczy zapamiętać, kiedy włączyło się stoper :) Tylko ten zakryty totalizator sekund bym udoskonalił (jak w większości El Primero - w innych przypadkach to minuty).

Ostatnio jednak Carlito jakbyś rzadziej go nosił/pokazywał. A obok AP to fundamet Twojej kolekcji moim zdaniem :)

Aha - i bardzo ładne zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.