rafi 12788 #3801 Napisano 24 Stycznia 2018 Jednak ja też potrzebuję czasem swobodniejszego obuwia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tbn #3802 Napisano 24 Stycznia 2018 Nie wiem jak wy, ale ja nie lubię butów bez podeszwy ;/ Zasadniczo tak. Jedyny wyjątek to mokasyny, które są idealne na lato. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3803 Napisano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Masz na mysli takie driving schoes typu Tod'sów ?One to specyficzny wyjątek Edytowane 24 Stycznia 2018 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tbn #3804 Napisano 24 Stycznia 2018 Tak. Odkąd kupiłem parę to moje ulubione obuwie na gorące dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3805 Napisano 24 Stycznia 2018 Tak. Odkąd kupiłem parę to moje ulubione obuwie na gorące dni. Ja też bardzo lubię i na przemian z boat'ami Sperry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b_easy 867 #3806 Napisano 25 Stycznia 2018 Nie wiem jak wy, ale ja nie lubię butów bez podeszwy ;/ To pierwsza rzecz po jakiej można poznać tanie buty. To i oczywiście czubki do góry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3807 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) To pierwsza rzecz po jakiej można poznać tanie buty. To i oczywiście czubki do góry. Dodać też trzeba czubki prostokątne Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 300 #3808 Napisano 25 Stycznia 2018 To pierwsza rzecz po jakiej można poznać tanie buty. To i oczywiście czubki do góry.Koszmarki to domena polskich sieciówek.Jak ktoś nie ma wiedzy to warto poszukać i popytać na np. forum but w butonierce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #3809 Napisano 25 Stycznia 2018 Forum but w butonierce jest zafiksowane na angielskie wzorce, że dziwię się że ktoś bez tytułu "sir" ma prawo tam konto założyć. Skutkiem tej fiksacji jest popularyzowanie modeli nie przystających w naszych czasach do niczego jak np. boat shoes czy monki. Niszowe, osadzone w tamtejszej tradycji buty w Polsce awansują do pozycji głównego nurtu i wyznacznika elegancji. Dwieście lat temu Julek pisał coś o "Pawiu narodów", sto lat temu Gombrowicz zgłębiał ten kompleks, dziesięć książek o tym napisał, wszystko na nic. Nic nas z tego nie wyleczyło i jak widzę nie wyleczy, z tego tonu wyższości wobec wszystkiego co poza (importowany z całym inwentarzem, dobry i gorszym) kanon elegancji wykracza, co z tego że to zaściankiem podszyty, znaczy podzelowany.Klik klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24279 #3810 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Boat shoes jak sama nazwa wskazuje są butami na łódkę i tam też się świetnie sprawdzają (jak żegluję zawszę korzystam z nich z przyjemnością), a jednocześnie są dla mnie wygodnym zamiennikiem tenisówek w mieście, zresztą tak też są traktowane na całym świecie. Monki z kolei nie są w żaden sposób oldskulowym modelem, szczególnie podwójne czy takie na dynamicznych kopytach. Kanon klasycznych butów nie zmienił się specjalnie od 100 lat i próby obalenia dobrych wzorców butów jakimiś wyimaginowanymi kompleksami świadczą raczej o nieznajomości tematu w którym się poruszasz - podobnie jak wyśmiewanie Rolexa czy droższych niż kilka tysiecy zegarków na platformach typu onet. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81286 #3811 Napisano 25 Stycznia 2018 Forum but w butonierce jest zafiksowane na angielskie wzorce, że dziwię się że ktoś bez tytułu "sir" ma prawo tam konto założyć. Skutkiem tej fiksacji jest popularyzowanie modeli nie przystających w naszych czasach do niczego jak np. boat shoes czy monki. Niszowe, osadzone w tamtejszej tradycji buty w Polsce awansują do pozycji głównego nurtu i wyznacznika elegancji. Dwieście lat temu Julek pisał coś o "Pawiu narodów", sto lat temu Gombrowicz zgłębiał ten kompleks, dziesięć książek o tym napisał, wszystko na nic. Nic nas z tego nie wyleczyło i jak widzę nie wyleczy, z tego tonu wyższości wobec wszystkiego co poza (importowany z całym inwentarzem, dobry i gorszym) kanon elegancji wykracza, co z tego że to zaściankiem podszyty, znaczy podzelowany. Klik klakTo jakie polecasz buty na dzisiejsze czasy? Do garnituru? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #3812 Napisano 25 Stycznia 2018 Boat shoes jak sama nazwa wskazuje są nutami na łódkęNic nie zrozumiałeś z mojego postu.Klasyczna elegancja nie musi być angielska, a sama elegancja nie musi być klasyczna.Boat shoes nadają się na łódkę... Cóż, to ja jakoś inaczej od 3 dekad doświadczam żeglarstwa. Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24279 #3813 Napisano 25 Stycznia 2018 Dziękuję za dobre słowo. Może za trzy dekady będę żeglował w gumiakach po pachy, na razie na amatorskie rejsy po jeziorach czy Chorwacji wystarczają mi klasyczne angielskie boat shoes Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #3814 Napisano 25 Stycznia 2018 To jakie polecasz buty na dzisiejsze czasy? Do garnituru?W szczególności żadnych :-) oprócz tego że nie widzę żadnej wartości w podążaniu co do milimetra za "kanonem". Klik Klak Chorwacji wystarczają mi klasyczne angielskie boat shoes A, no właśnie, z tej starości zapomniałem że rejs po Chorwacji to teraz jest żeglarstwo. Kiedyś to był yachting, Przepraszam, mój błąd. Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #3815 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Nie znam się na butach ni w ząb, ale..... czego bym nie zakupił to pochodzę z 3-6 miesięcy i najczęściej albo podeszwa się od spodu na pięcie przedziera, albo się odklejają z przodu lub się wyciera wyściółka na pięcie wewnątrz. Czy ktoś może polecić jakieś wygodne buty sportowe w stylu adidasów na wiosnę (więc nie muszą od razu przemakać ), w których pochodziłbym przynajmniej cała wiosnę i wczesną jesień bez przygód wcześniej opisanych? I oczywiście jakieś przystępne cenowo.A może ja mam takie nogi felerne Edytowane 25 Stycznia 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24279 #3816 Napisano 25 Stycznia 2018 W klimacie wspomnianej stetryczałej angielskiej klasyki, robiłem ostatnio zdjęcie na konkurs i główną obuwniczą rolę zagrały trzewiki Crockett and Jones Islay. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #3817 Napisano 25 Stycznia 2018 Nie znam się na butach ni w ząb, ale..... czego bym nie zakupił to pochodzę z 3-6 miesięcy i najczęściej albo podeszwa się od spodu na pięcie przedziera, albo się odklejają z przodu lub się wyciera wyściółka na pięcie wewnątrz. Czy ktoś może polecić jakieś wygodne buty sportowe w stylu adidasów na wiosnę (więc nie muszą od razu przemakać ), w których pochodziłbym przynajmniej cała wiosnę i wczesną jesień bez przygód wcześniej opisanych? I oczywiście jakieś przystępne cenowo.A może ja mam takie nogi felerne Po prostu potrzebujesz kilkunastu par noszonych na zmianę. Będzie po problemie. 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #3818 Napisano 25 Stycznia 2018 Czy ktoś może polecić jakieś wygodne buty sportowe w stylu adidasów na wiosnę (więc nie muszą od razu przemakać ), w których pochodziłbym przynajmniej cała wiosnę i wczesną jesień bez przygód wcześniej opisanych? I oczywiście jakieś przystępne cenowo.A może ja mam takie nogi felerne Kup coś w Decathlonie, najlepiej ich własnej marki, nie robią problemów z reklamacjami w razie rozklejenia, jak wybierzesz turystyczne to podeszwa też dłużej wytrzyma (na to nie ma za bardzo gwarancji). Kup dwie pary i zmieniaj codziennie to tez sprzyja trwałości, konserwacja np. nanoprotector też pomaga. Wycieranie wewnątrz może być spowodowane niedopasowaniem albo za słabym sznurowaniem buta, pięta ma luz i szybciej wyciera wyściółkę.Z marek bardziej "butowych" to wg mnie Wojas dba żeby ich buty wytrzymały więcej niż miesiąc. Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #3819 Napisano 25 Stycznia 2018 W klimacie wspomnianej stetryczałej angielskiej klasyki, robiłem ostatnio zdjęcie na konkurs ... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaFajny klimat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81286 #3820 Napisano 25 Stycznia 2018 W szczególności żadnych :-) oprócz tego że nie widzę żadnej wartości w podążaniu co do milimetra za "kanonem".Nic nie proponujesz a kanon ci nie w smak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #3821 Napisano 25 Stycznia 2018 Nic nie proponujesz a kanon ci nie w smak.Sorry, taki już ze mnie Piewca Pożogi w Internecie :-) Ja nie mam nic do kanonu, bardzo proszę, jest bezpieczny, sam mam całkiem kanoniczne ze 2 pary i kolejne w planach. Natomiast mam bardzo dużo przeciwko "kanonikom" odmawiającym inny fasonom prawa do bycia ładnymi, a nawet eleganckimi butami.Elegancja to ubranie się stosownie do czasu, miejsca i okoliczności.Ale nie but z podeszwą, płaski czy zaokrąglony czub czy boat shoes zabrane na tygodniowy rejs (po Bałtyku przy prognozie N-NW 7-9 w skali Boeuforta, Aye, aye sir!) bo to wszystko tylko techniczne, drugorzędne detale, właściwe dla danego modelu buta a zupełnie nieistotne przy innych. Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24279 #3822 Napisano 25 Stycznia 2018 Co racja to racja. Ma być elegancko, to nie ma co wchodzić w szczegóły Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #3823 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Co racja to racja. Ma być elegancko, to nie ma co wchodzić w szczegóły Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaGdzieś Ty taką szkaradę wytrzasnął? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Stycznia 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3824 Napisano 25 Stycznia 2018 Mam tylko jedną parę zimowych Ecco. Drugi sezon. Jak nowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3825 Napisano 25 Stycznia 2018 Boat shoes jak sama nazwa wskazuje są butami na łódkę i tam też się świetnie sprawdzają (jak żegluję zawszę korzystam z nich z przyjemnością), a jednocześnie są dla mnie wygodnym zamiennikiem tenisówek w mieście, zresztą tak też są traktowane na całym świecie. Monki z kolei nie są w żaden sposób oldskulowym modelem, szczególnie podwójne czy takie na dynamicznych kopytach. Kanon klasycznych butów nie zmienił się specjalnie od 100 lat i próby obalenia dobrych wzorców butów jakimiś wyimaginowanymi kompleksami świadczą raczej o nieznajomości tematu w którym się poruszasz - podobnie jak wyśmiewanie Rolexa czy droższych niż kilka tysiecy zegarków na platformach typu onet.Buty typu boat shoes do żeglowania ?? Chyba do siedzienia pod żaglem. To dwie różne rzeczy. W takich butach można ewentualnie skręcić kark albo wpaść do wachy. G6 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach