Gość Jash #1201 Napisano 20 Stycznia 2015 Trochę dziwne porównanie i ktoś kto to pisał, chyba nie wie o czym pisał. Nie wiem jak można porównać twada podeszwę Martensów z podeszwą NB, która ma system NCAP, lub CCAP w zależności od modelu plus wkładka. Pół życia biegałem w Martensach ale porównywanie do komfortu NB zabawne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #1202 Napisano 20 Stycznia 2015 No to już wątpliwości rozwiane, wybrałem model 1500. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #1203 Napisano 20 Stycznia 2015 po weekendowym przeglądzie obuwia zimowego, trzy pary odeszły w niebyt i zestaw zimowy/późno jesienny skurczył się do zaledwie dwóch par 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1204 Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Będziesz zadowolony. Jak kupowałem 670 to tak naprawdę chciałem 1500, ale we wrocławskim ich sklepie nie było koloru. Są mega wygodne i idealnie trzymają się stopy. Następne biorę właśnie 1500, chyba że skuszę się na coś Made in USA, jeśli będą w promo, bo standardowa cena trochę zabija. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #1205 Napisano 20 Stycznia 2015 Ja sobie kupiłem fajne buty zimowe w INTERSHOE. Skórzane, jakieś włoskie, mają świetny postarzany kolor ( przejścia od koloru tobacco do ciemnego brązu) ale właśnie nie wiem czym je konserwować. Skóra niestety to taki półmat, miękka i wygląda na bardzo delikatną. Na próbę górną część posmarowałem jakimś bezbarwnym tłuściwem do obuwia ale niestety mocno w tym miejscu ściemniały i pewnie jakbym całe je tym wyglancował to zupełnie straciłyby swój postarzany look i zamieniły się w jednobarwne kłapciuchy :-( .Nie ma problemu gdy but ma licowaną twardą skórę ale zauważyłem, że często właśnie włoskie buty są robione z takiej bardzo delikatnej ( jakby delikatnie patynowanej), która łatwo się rysuje.Jakieś rady ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 769 #1206 Napisano 20 Stycznia 2015 po weekendowym przeglądzie obuwia zimowego, trzy pary odeszły w niebyt i zestaw zimowy/późno jesienny skurczył się do zaledwie dwóch par Całkiem fajne, co to za firma(y) i modele? Aldeny, Wolveriny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1207 Napisano 20 Stycznia 2015 Ja sobie kupiłem fajne buty zimowe w INTERSHOE. Skórzane, jakieś włoskie, mają świetny postarzany kolor ( przejścia od koloru tobacco do ciemnego brązu) ale właśnie nie wiem czym je konserwować. Skóra niestety to taki półmat, miękka i wygląda na bardzo delikatną. Na próbę górną część posmarowałem jakimś bezbarwnym tłuściwem do obuwia ale niestety mocno w tym miejscu ściemniały i pewnie jakbym całe je tym wyglancował to zupełnie straciłyby swój postarzany look i zamieniły się w jednobarwne kłapciuchy :-( .Nie ma problemu gdy but ma licowaną twardą skórę ale zauważyłem, że często właśnie włoskie buty są robione z takiej bardzo delikatnej ( jakby delikatnie patynowanej), która łatwo się rysuje.Jakieś rady ? Zapytaj Filipa, albo na patine.plja tam kupuję tłuszcze i pasty do skór i czasem się ich radzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #1208 Napisano 21 Stycznia 2015 Ostatnio kupiłem NB 574 i jestem mega zadowolony. Teraz się zastanawiam gdzie były wyprodukowane. Bo jakość super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1209 Napisano 21 Stycznia 2015 Ostatnio kupiłem NB 574 i jestem mega zadowolony. Teraz się zastanawiam gdzie były wyprodukowane. Bo jakość super. To zależy. Zawsze masz wszystko na metce. Generalnie 574 są albo z Wietnamu (i ta wersja najczęSciej jest w PL sklepach) i jest też wersja Made in USA - tu cena wynosi 699zł, ale bryła zupełnie inna a jakość milion lat świetlnych do przodu Tu masz te tańsze a tu wersja amerykańska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #1210 Napisano 21 Stycznia 2015 Zgadza sie Wietnam. Jest mega rożnica. A Ty twoje 670 kupowałeś u nas? Bo miasakra z tą rozmiarówką co brałem inny model inny rozmiar. 1500 są już na mojej liście :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1211 Napisano 21 Stycznia 2015 Tak, kupowałem w Polsce. Z tego co pamiętam to moje 670 w moim rozmiarze są szersze wbrew pozorom niż np. 1500, 1300, 1400 i 574 usa które wtedy mierzyłem.Ogólnie trzeba je brać mniejsze niż się normalnie nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1212 Napisano 21 Stycznia 2015 Ja będę polowal na te 1500 Wysłano z RM-1045 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1213 Napisano 21 Stycznia 2015 Zamówione w marcu, odebrane w grudniu - hiszpanie mają swoją interpretację kilku miesięcy Yanko, wykonane z Horween Shell Cordovan w kolorze navy blue - wieczorem jest jak czarny, w słońcu granatowy. Buty powstały jako projekt forumowy Stow. But w butonierce oraz Patine.pl. Uprzedzam pytanie Cooka - będę w nich chodził na rauty z prezydentem. Dzięki za zaufanie w kwestii mody -ładne buty.A ja takie założyłem w sobotę,niestety Ciebie w pracy nie było -też z półwyspu.. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #1214 Napisano 21 Stycznia 2015 Ja będę polowal na te 1500 Wysłano z RM-1045To masz konkurencje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1372 #1215 Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Witam,skoro mowa o New Balance - IMO super wygodne buty, z doskonałą amortyzacją. Od kilkunastu lat, w domu przewinęło się kilkanaście par. Mam nawet jeszcze nowe, sprzed wielu lat > Pzdr. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #1216 Napisano 22 Stycznia 2015 Pokaż zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #1217 Napisano 18 Lutego 2015 A takie klasyki zanabylem sobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1218 Napisano 18 Lutego 2015 Fajne, ale będzie bolało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldakson1 0 #1219 Napisano 18 Lutego 2015 Ja buty bardzo lubię i dzisiaj miałem jesienno- wiosenną klasykę, czyli chukka. Te są od Bexleya. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #1220 Napisano 18 Lutego 2015 Chcialem kupic buty chukka nawet sobie wypatrzylem Wojasy model 2215-53 ale mi wykupili Tak wiec mam zamiar kupic zamszowe Roamersy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaktus22 50 #1221 Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Ja kupuje meindle, kłopot jest taki, że nosisz, nosisz i nosisz, końca nie widać pierwsze weteranki dają radę wszędzie, drugie czekają, aż dobije te trzecie Edytowane 18 Lutego 2015 przez kaktus22 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitzmaker 2 #1222 Napisano 18 Lutego 2015 Fajne, ale będzie bolało ja musialem zaaplikowac taka wkladke na piance w piecie, bo nie dalo sie chodzic. mam takie pytanie. otoz buty solovair przetarly mi sie w okolicach piety (od wewnatrz) po wewnetrznej stronie, i troche z tylu- wewnatrz. czy takie cos obejmuje gwarancja? szczerze przyznam ze wyglada to tak jakby moj chod byl niepoprawny i jakbym bardziej do wewnatrz jakos stawial stopy i to by sie wycieralo, ale w zadnych innych butach nie mam takiej przypadlosci, a i podeszwy nie sa wykrzywione do srodka, jak u osob, ktore krzywo chodza. hmmm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #1223 Napisano 18 Lutego 2015 Ja w kazdych butach mam wytarte piety od srodka/wewnatrz buta i zazwyczaj bardziej sciachany jest lewy but. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart33 2 #1224 Napisano 18 Lutego 2015 Piękna nogaweczka od spodni u kaktusa22. Butki też cudo. A te z pierwszego zdięcia poezja. Ludzie opamiętajcie sie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitzmaker 2 #1225 Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Ja w kazdych butach mam wytarte piety od srodka/wewnatrz buta i zazwyczaj bardziej sciachany jest lewy but.tylko czy nie wytra mi sie az sie zrobi dziura? Edytowane 18 Lutego 2015 przez pitzmaker 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach