Lestaf 451 #1 Napisano 6 Grudnia 2011 Miałem sen, a sen ten był nad wyraz sugestywny i wyrazisty. W marze tej dzień na forum był jak co dzień, pasjonaci toczyli merytoryczne dyskusje o zegarkach marki Adi i w sumie głównie o Adich rozmawiali, bo to przecież najzacniejsza marka ostatnimi czasy. Tym bardziej zdziwiło mnie jednak, że wśród tego morza przydatnych informacji, nagle dostrzegłem, że ktoś wystawił w bazarku na sprzedaż Orange Monstera. Pomyślałem sobie "Raz maty rodyla", choćbym miał stracić to kupię. Sen to był jak już wspomniałem, a sen rządzi się własnymi prawami, więc sekundę po tym jak napisałem BIORĘ, mostera miałem już na łapie. No i pojawił się problem, do czego go ubrać? Co założyć, żeby nie wyglądać z nim głupio, jako i ten stróż w Boże Ciało? A do czego Wy go zakładacie? Całemu na pomarańczowo chodzić by mi przyszło? A może ktoś się odważy i zdjęcie jakieś wstawi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 925 #2 Napisano 6 Grudnia 2011 Ja bym go ubrał na wycieczkę w góry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #3 Napisano 6 Grudnia 2011 acha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gourmet 2 #4 Napisano 6 Grudnia 2011 jesienią i zimą pomarańczka dobrze wygląda do zwykłego ubrania, które o tej porze roku jest najczęściej szaro-buro-nijakie. Sam często teraz zakładam pomarańczowego Zodiaca super smoka. Im częściej sprawdzam godzinę, tyle razy mi lepiej 0 Bez komercyjnych www Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
musicmannn 1 #5 Napisano 6 Grudnia 2011 haha to prawda, rzeczywiście poprawia humor. Ja najczęściej ubieram go do kąpielówek, doskonale sprawuje się na basenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #6 Napisano 6 Grudnia 2011 No ale jest grudzień, sam nie wiem czy wyszedłbym teraz w kąpielówkach na ulicę... Do czegoś innego niż do kąpielówek i do noszenia pod kurtką ten zegarek pasuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #7 Napisano 6 Grudnia 2011 Zakładaj Monstera do wszystkiego, co Ci się zamarzy...Jedynie przy garniturach trzeba zwrócić uwagę, by odcień dopasować do koloru tarczy... A tak serio - ja zakładam Monstera do różnych luźnych/nieformalnych strojów, doskonale się komponuje z dżinsami, koszulkami, bluzami, rozpinanymi sweterkami...itp. itd. Jedyne zastrzeżenie z mojej strony, to żeby nie przesadzić z kolorem pomarańczowym w stroju, bo w połączeniu z Monsterem efekt może być wesoły... Wbrew niektórym sterotypom nie traktuję Potwora wyłącznie jako zegarka urlopowo-wakacyjno-plażowego, można go śmiało nosić cały rok, a dodatkowo jesienią, czy zimą doskonale poprawia humor... Na pohybel szaroburej szarzyźnie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #8 Napisano 6 Grudnia 2011 Ale do czarnego to pewnie jak kij do rzyci pasuje co? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
musicmannn 1 #9 Napisano 6 Grudnia 2011 Zaznaczyłem, że kąpielówek używam na basenie. Oczywiście tak jak napisał kolega wyżej, pasuje do dżinsów itp. P.S. Ja nie chodzę w kąpielówkach po ulicy ani w zimie ani w lecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #10 Napisano 6 Grudnia 2011 Do dowolnego casualowego stroju jakie zwykliśmy nosić na codzień, czyli: 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #11 Napisano 6 Grudnia 2011 Z którego podstolika jest to zdjęcie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 24973 #12 Napisano 6 Grudnia 2011 Monster do wszystkiego pasi, oprócz marynarki P.s.W górach też z nim byłem, Tatry znaczy, chodziłem z kijkami tłukąc nimi o kamienie, nadgarstek zaliczał spore wstrząsy, na Monsterku nie zrobiło to żadnego wrażenia. Tylko przy wspinaczce ręcami po skałach, po łańcuchach, trzeba uważać żeby nie porysować zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #13 Napisano 6 Grudnia 2011 Ale do czarnego to pewnie jak kij do rzyci pasuje co? Ja się noszę obecnie głównie na czarno i uważam, że pasuje doskonale... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #14 Napisano 6 Grudnia 2011 To może założymy temat "Jakie ubranie mam dziś do Orange Monstera" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacek _b 6 #15 Napisano 6 Grudnia 2011 Lestaf , pamiętaj o konkretnym łańcuszku na szyje a tak na poważnie , bardzo mi sie ten zegarek podoba , ale tez bym miał dylemat jak się ubrać by cieszyć się monsterkiem nosząc go a nie wyglądać jak nowobogacki drech . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 24973 #16 Napisano 6 Grudnia 2011 To noś go w tornistrze. Taką mam koncepcję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacek _b 6 #17 Napisano 6 Grudnia 2011 To noś go w tornistrze. Taką mam koncepcję. noszenie tornistra zakończyłem w 92 roku więc się bardziej postaraj ... rozmawiamy na luzie więc po co te złośliwości ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 24973 #18 Napisano 6 Grudnia 2011 Ja również na luzie.Wiadomo przecież, że poważny facet dumnie nosi Monstera na nadgarstku, bez obaw o skojarzenia z dresem. Ok, jeśli uraziłem, przepraszam. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że działałem w obronie Monstera, a to słuszna sprawa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacek _b 6 #19 Napisano 6 Grudnia 2011 OK. nie ma problemu . Sam często zastanawiam się nad kupnem Monstera , bardzo podoba mi się na bransolecie , ale tak jak Lestaf , do czego go nosić by nie budzić dziwnych skojarzeń , trochę rzuca się w oczy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 24973 #20 Napisano 6 Grudnia 2011 Moim zdaniem Orange Monster nie wzbudza takich skojarzeń. Ja bym go określił jako zegarek wakacyjny. To co z niego bije w oczy to świeżość, radość, swobodny styl, ale z pewnością nie nowobogactwo.Jeśli masz obawy, to może zacznij od Black Monstera. W każdym razie spróbować warto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 102 #21 Napisano 6 Grudnia 2011 ... jak się ubrać by cieszyć się monsterkiem nosząc go a nie wyglądać jak nowobogacki drech .no proszę Cię Nowobogacki drech nie założy Seiko, bo komu miałby się popisać- jeśli już to zegarek marki uważanej za "drogą i poważaną"(a raczej jego podróbę), a Seiko do tej kategorii raczej się nie zalicza- na szczęście :) A pomarańczka pasuje prawie do wszystkiego(niespecjalnie eleganckiego)- jeśli nie mamy zielonego swetra, niebieskich spodni, fioletowych butów i do tego farbowanych na różowo włosów, to pomarańczowy Monster raczej będzie nam pasował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #22 Napisano 6 Grudnia 2011 .... jeśli nie mamy zielonego swetra, niebieskich spodni, fioletowych butów i do tego farbowanych na różowo włosów, to pomarańczowy Monster raczej będzie nam pasował Cholera, to u mnie ten sikor odpada, na co dzień noszę się właśnie tak jak napisałeś.... O tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinkowski 7 #23 Napisano 6 Grudnia 2011 to może wklejmy kilka fotek nadgarstkowych + orange monster + elementy garderoby? 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DUBHEAD 36 #24 Napisano 6 Grudnia 2011 Monster odnajdzie się w każdej sytuacji, chyba łatwiej napisać do czego go nie nosić 0 ile by nie było to i tak jest za mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 925 #25 Napisano 6 Grudnia 2011 Cholera, to u mnie ten sikor odpada, na co dzień noszę się właśnie tak jak napisałeś.... O tak A ja myślałem, że tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach