Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Qristo

ORIENT Classic Re-edition Rolex style

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym modelu link

nie za bardzo przypomina Rolex'a? chodź na dobrą sprawę one wszystkie są wzorowane na innych słynnych modelach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hhahaha no mozna i tak, ale 3 stars wszystkie bazowaly na wygladzie rolka, ale tu zdecydowanie jest wzor rolka upakowany w orienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo tani chwyt marketingowy. :rolleyes: Ciekawe tylko jak będzie wyglądać sprzedaż ww. modelu ? Obawiam się, że może być bardzo wysoka.

Kolaż Lawnowerman-a BEZCENNY !!! :unsure:

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbija Japończykom coraz bardziej.

Czyżby to przrz tą Fukushimę?

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to są zegarki za 165$

dla mnie wyglądają identycznie jak te na tureckich bazarach

gdyby nie to forum, widząc je w sklepie mocno bym się zastanawiał czy napis na tarczy Orient jest prawdziwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako posiadacz Orienta, oraz człowiek, który nabył już do tej marki pewnego sentymentu, proponuję podjąć próbę zorganizowania globalnej akcji, polegającej na zorganizowanie zbiórki na rzecz Orienta (165$ per head) w zamian za wycofanie się ze sprzedaży i produkcji tego... no, tego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako posiadacz Orienta, oraz człowiek, który nabył już do tej marki pewnego sentymentu, proponuję podjąć próbę zorganizowania globalnej akcji, polegającej na zorganizowanie zbiórki na rzecz Orienta (165$ per head) w zamian za wycofanie się ze sprzedaży i produkcji tego... no, tego:)

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient oprócz porządnych i w miarę ładnych zegarków zawsze wypuszczał takie koszmary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest popyt jest podaż. Ktoś musi te potwory kupować, jeśli są produkowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Ładny Rorientlex :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma obciachu dla Rolexa - dlaczego miałby być dla Orienta? Zegarki wyglądają na dość porządne. Szafirowe szkiełko, zakręcana koronka. A że estetyka nie odpowiada? Kogo to obchodzi? Mi osobiście diamenciki trochę nie pasują. No, ale wolę takiego Orienta niż tureckiego "Rolexa". Zapomnijcie o Rolexie. Wtedy zobaczycie, że ten zegarek nie jest taki zły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnijcie o Rolexie. Wtedy zobaczycie, że ten zegarek nie jest taki zły.

Teoretycznie masz rację, ale żyjemy w określonym miejscu i czasie, z choinki się nie urwaliśmy. Zegarki mechaniczne są w kręgu sztuki. Bliżej im do igrzysk niż do chleba. Wyobraź sobie, że jakiś pan zaśpiewał przebój The Beatles "yesterday", może nawet i ładnie zaśpiewał, może nawet ładniej zaśpiewał niż protoplaści. A i tak pozostaje zawsze nastrój wtórności. Nie pomoże stwierdzenie "zapomnijcie o Beatlesach". Oczywiście nikomu nie zabraniam śpiewania, czy słuchania coverów, ale JA tam płyty tego pana nie kupię. Wolę słuchać Beatles'ów, nawet jeśli śpiewają ze zdartej, szumiącej i trzaskającej płyty.

Natomiast bez problemu kupiłbym Mako. Bo Mako to Orient, a Orient to Mako. Nastrój, feeling, emocja, charakter... wszystko takie jak trzeba... po kiego mi imitacje luksusowych przedmiotów? :)

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to mówią na dalekiej północy są gusta i gustliki. :lol:

Myślę że celem tego Orienta jest rynek arabski.

Z drugiej strony na całokształt wizerunku danej marki składają się właśnie małe kawałki jej działalności. Co nie zmienia faktu że kocham swojego Orienta i nic tego nie zmieni. A forum o tematyce zegarkowej jest też po to co by takie rzeczy pokazywać.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie masz rację, ale żyjemy w określonym miejscu i czasie, z choinki się nie urwaliśmy. Zegarki mechaniczne są w kręgu sztuki. Bliżej im do igrzysk niż do chleba. Wyobraź sobie, że jakiś pan zaśpiewał przebój The Beatles "yesterday", może nawet i ładnie zaśpiewał, może nawet ładniej zaśpiewał niż protoplaści. A i tak pozostaje zawsze nastrój wtórności. Nie pomoże stwierdzenie "zapomnijcie o Beatlesach". Oczywiście nikomu nie zabraniam śpiewania, czy słuchania coverów, ale JA tam płyty tego pana nie kupię. Wolę słuchać Beatles'ów, nawet jeśli śpiewają ze zdartej, szumiącej i trzaskającej płyty.

Natomiast bez problemu kupiłbym Mako. Bo Mako to Orient, a Orient to Mako. Nastrój, feeling, emocja, charakter... wszystko takie jak trzeba... po kiego mi imitacje luksusowych przedmiotów? :)

.

Oczywiście, 100% się zgadzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by nie te diamenciki to zegarek fajny. Kiedyś usłyszałem takie stwierdzenie co z tego, że jakiś model samochodu upodabnia się do innego a czy to coś złego jeśli facet jest podobny do Brada Pitta (wtedy jest to niewątpliwe zaleta)? Tak samo jest tutaj Orient wzoruję się na bardziej znanej firmie i jeśli robi to przyzwoicie nie ma w tym nic złego.

Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koko koko eurospoko - nadawał by się na zegarek Euro 2012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o tym modelu link

nie za bardzo przypomina Rolex'a? chodź na dobrą sprawę one wszystkie są wzorowane na innych słynnych modelach :)

Wg. mnie Orient nie przypomina Rolexa dlatego ze na tarczy Orient ma napis Orient a Rolex ma na tarczy napis Rolex :D

Tak poważnie : nie idźcie ta droga Oriencie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.