Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303”

Rozmiar zegarka „Dywizjon 303”  

199 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jest potrzeba choć uważam ze jej nie ma, mogę obfocic mój mundur pilota PSP. Mundury mieli te same jak cały RAF- Anglicy, Czesi, Polacy etc.

Różnica to odznaki i naszywki naramienne tzw. POLANDY

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczelna koronka nie musi oznaczać koronki zakręcanej, to rozwiązanie jest zarezerwowane głównie dla zegarków nurkowych.

O coś ci chodzi konkretnie z moim tonem czy tylko szukasz okazji do kolejnej zadymy?

chyba napisałem, że ma spełniać normę a nie być zakręcana (podawałem za przykład Seiko 5 - czt tam jest zakręcana!!!)

zejdź już ze mnie bo zaczynasz mnie wk...

i czytaj ze zrozumieniem a nie to co Ci się uroiło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślał ktoś o przeszklonym deklu i malowidle na szkle zamiast graweru ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak trzymać. Fajnie gdyby była mozliwosc wykorzystania tej strzałki. Jest zastrzeżona ?

Cyt."Similarly to hallmarks, it is currently a criminal offence in the United Kingdom to reproduce the broad arrow without authority. Section 4 of the Public Stores Act 1875 makes it illegal to use the "broad arrow" on any goods without permission".

Cyt. 2 "Broad Arrow n. The pheon (a bearing representing the head of a Broad Arrow or javelin, with long barbs which are engrailed on the inner edge) was, like the modern mace, carried before royalty by a sergeant-at-arms. It became a royal mark, and was used in Great Britain to denote crown property, being termed the "Broad R,"or "Broad Arrow." One could suppose that the Broad Arrow is one of the oldest "trademarks" still in use for its original purpose. The Broad Arrow was chosen as the logo for the Military Watch Resource due to it's long standing use as the official mark designating British Government issued property. "

O tym czy będzie tam Polska, czy Made in Poland zadecyduje raczej wykonawca.

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Trochę sie pogubiłem . Ta strzałka to co i skąd?

Poza tym w takim układzie "DYWIZJON MYSLIWSKI" Imo trochę za mały, trzebaby mu lupkę dołozyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 :]

vintage-303.jpg

Dmn - fajnie to wygląda :)

Proponowałbym zamienić miejscami logotyp producenta i "303 ...." przy czym strzałka oraz napis w dwóch wierszach mogły by tworzyć trójkąt równoboczny

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki chłopcy, o to mi chodziło :)

Kolory są piękne i tak jak mówię, możemy, ale nie musimy ich dodawać do projektu...

Jeśli znajdę więcej czasu, to sama coś podrzucę swojego jak ja to widzę :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się dogadać i załatwić wszystko z tą strzałką:) co do Polska, Poland. Można pójść drogą polskie napisy jako całość, albo całość po angielsku. Skoro chcemy uhonorować dywizjon walczący w armi angielskiej, możemy pójść w angielskie napisy. Ale jak pamiętam, odeszliśmy od tego na początku. Nie mniej faktycznie, jakąś systematkę powinniśmy przyjąć :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba napisałem, że ma spełniać normę a nie być zakręcana (podawałem za przykład Seiko 5 - czt tam jest zakręcana!!!)

zejdź już ze mnie bo zaczynasz mnie wk...

i czytaj ze zrozumieniem a nie to co Ci się uroiło

Może spuść trochę z tonu, jak ciągle radzisz innym :).

Krótki risercz mówi, ze powszechnie stosuje się w tym typie zegarków WR 50m, a doświadczenie podpowiada, że jest to wartość zupełnie wystarczająca.

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn - fajnie to wygląda :)

Też jestem tego zdania, ładnie wyszło :(

Proponowałbym zamienić miejscami logotyp producenta i "303 ...." przy czym strzałka oraz napis w dwóch wierszach mogły by tworzyć trójkąt równoboczny

Jestem również zainteresowany taką wizualizacją.

Przy okazji pytanko, bo chyba mi umknęło. Już rozumiem i jestem pogodzony z tym, że "G.Gerlach" musi się znaleźć na tarczy, pytanie jednak brzmi: czy jest sztywno określone jakiej wielkości musi być to napis (chodzi mi o to, by nie dominował wielkością nad "303..."). Domyślam się, że czcionka jest możliwa tylko taka, bo jest związana ze znakiem towarowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla fanów ciemnej tarczy :]

w takim układzie logo producent zawsze umieszcza pod 12, nie chce tworzyć nowych standardów.

vintage-303dark.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwone napisy chyba zbyt mało czytelne na tej tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym bardzo fajny :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już idziemy w stronę polskich napisów na tarczy, to może jeszcze zamiast "made in Poland" napis po polsku "wyprodukowano w Polsce"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już sugerowałem, że albo całość w lewo, całość w prawo z napisami :)

Projekt białego bardziej za serce chwyta :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt białego bardziej za serce chwyta :)

To prawda, ale temu też dużo nie brakuje. :(

Moim zdaniem należy podciągnąć kontrast tej czerwieni, poza tym pomysł z "wyprodukowano w Polsce" bardzo mi się podoba. Dmn na pewno jeszcze dopracuje swój projekt. :D

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vintage-303.jpg

Wizualizacja naprawdę fajna :) Rozmieszczenie napisów mi się podoba. Jednak czcionka indeksów godzinowych bardziej podoba mi się z projektu MacAron'a

vintage-303dark.jpg

Mimo, że nie jestem fanem ciemnej tarczy w tym projekcie to ta wizualizacja z kolorem zbliżonym do munduru też mi się podoba, tylko trzeba by było zmienić kolor napisów bo są mało czytelne. Dmn a spróbuj dać napisy w kolorze indeksów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te czerwone napisy podobają mi się, podkręcę je trochę i się zobaczy, a na razie wersja generalska hahha :(

vintage-303gold.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różowe złoto, czy bardziej miedź? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a na razie wersja generalska hahha :D

Ochyda !!! :(

Rozumie złota koperta, ewentualnie złote indeksu lub wskazówki... ale wszystko na złoto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tarcza ma nawiązywać do koloru mundurów to jest zbyt ciemna, powinna być stalowoniebieska

8351mund.jpg

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja szaro-biało-czerwono-srebrna nijak do mnie nie gada.

Wygląda jak te paskudne nowe Komandirskie.

340002_gal.jpg

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różowe złoto, czy bardziej miedź? :)

No tak czerwono różowe złoto :( , jeszcze nic w tych barwach nie robiłem, nie mam shaderów porobionych, ale na szybko nie prezentuje się źle ;p jakby jeszcze jakieś kryształki w to powciskać haha :D

@ Tomtom

Boje się tego niebieskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.