Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303”

Rozmiar zegarka „Dywizjon 303”  

199 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

No tak czerwono różowe złoto :) , jeszcze nic w tych barwach nie robiłem, nie mam shaderów porobionych, ale na szybko nie prezentuje się źle ;p jakby jeszcze jakieś kryształki w to powciskać haha :(

i odpowiednią andotację na tarczy odnośnie rocznika, tak jak w Calvaneo- np. 1763, lub pełen profesjonalizm 1583 :D i mamy ful lymyted edyszyn.

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Tomtom

Boje się tego niebieskiego.

Dla mnie nie musisz robić tej wizualizacji, uparłem sie na biel/vintage :) , ale może spróbuj i bedzie OK? daj w deseń faktury stali z żółtymi/vintage indeksami ?

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różowe złoto nie jest złe, ale nie do tego projektu :)

Prędzej złocista koperta, wskazówki, indeksy i cała reszta B) Coś jak vintage :(

I tak jak TomTom mówi - spróbować zrobić tarczę w kolorze i fakturze munduru :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi się coraz większy freestyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie wersja Raperska :)

vintage-303z%25C5%2582oty2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak burza mózgów to burza mózgów :(

Przecież poeksperymentować można :)

Woow, ale fajna wersja raperska :D joke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre - czerwone, różowe złoto za 1000zł

wolę kupić 30letniego Łucz de Lux - przynajmniej wiem, że nie zejdzie

jeszcze jakieś cudowne pomysły ?

"freestyle" to synonim wieś tańczy i śpiewa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi się coraz większy freestyle :)

tiaaa.... ale trza robić swoje, jak mówią niektórzy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dla rozluźnienia atmosfery.. żebyście się tak nie spinali, więcej luzu i dystansu :) Chyba że to spowoduje że komuś pęknie żyłka, wtedy też będzie spokój i reszta będzie dzielnie i z uśmiechem na twarzy ze sobą współpracować, bo chyba o to tu chodzi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dla rozluźnienia atmosfery.. żebyście się tak nie spinali, więcej luzu i dystansu B) Chyba że to spowoduje że komuś pęknie żyłka, wtedy też będzie spokój i reszta będzie dzielnie i z uśmiechem na twarzy ze sobą współpracować, bo chyba o to tu chodzi :)

Święta prawda, czasem tak trzeba, bo się za sztywno robi :)

Towarzycho spięte jak cholera...

Dmn ten projekt z tymi kamieniami - jakby był srebrny to prawie jak klimaty 50 cent :D

Chyba, że w tym różowym złocie to Lady Gaga :( haha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vintage-303niebieski.jpg

Nawet fajny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem ładny, a jakby wskazówka od sekundy też była czerwona?

Hmm... Ciekawi mnie czy nie gryzłoby się jakby w tej stalowej kopercie były napisy typu vintage?

A sama wskazówka wtedy czerwona? Hmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa propozycja. Zwróćcie proszę uwagę, że delikatnie zmieniła się końcówka wskazówki sekundowej i troche bardziej wskazówka godzinowa. Tamta cały czas mi nie pasowała. Sądzę, że ta jest dużo lepsza, bo to „współczesna interpretacja” tamtego wzoru.

Napis 303... dałem bez kropki, bo już nie ma co nad tym dyskutować :) Co do wersji językowej, to widzę to tak, że dałbym mimo wszystko eng, z kilku względów:

a) „made in...” to już właściwie międzynarodowy standard

b.) gdyba w analogii do „wyprodukowano w Polsce” dać po polsku nazwę dywizjonu, to prosiłoby się o tę oficjalną, a to już przydługie jest (303 Dywizjon Myśliwski Warszawski im T. Kościuszki)

c) Nazwa angielska jest pełnoprawna

d. Wersję polską możemy dać na deklu wkolo, jeśli będziecie bardzo chcieli :(

No i zmieniłem czcionkę w nazwie dywizjonu na oryginalną RAF-owską, którą mam od dziś, dzięki uprzejmości mw75. Choć niestety trochę sie różni od tej z samolotów ad 1940, ale to jest do dopracowania. Tę samą czcionke zastosujemy do limitacji

post-45237-0-46664900-1328480581_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka wielka ma być ta koperta? Ankieta może znowu mówić co innego :(

Bo jeśli coś w okolicach 40mm to nie chce nic mówić, ale tarcza jest wtedy jeszcze mniejsza i jak mają być widoczne te napisy?

Chyba, że na szkiełku dacie lupkę :)

Obawiam się, że może to być nieczytelne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden dzień mnie nie było. Zaglądam i co widzę... Masakra... Godzinę zajęło mi wnikliwe przeczytanie postów (czasem myślałem że zawału dostanę albo że krew mnie zaleje) ale przetrwałem.

Widzę, że koniec końców nie odbiegliśmy daleko (no może chwilowo freestylowo :) ) od głównego wątku.

Widzę, że nie było odezwu na moją prośbę o poprawienie mojej wersji projektu i dorobienie wersji z czarną tarczą, ale trudno. Jakoś to przeboleję :( EDIT: Cofam co pisałem. Dzięki za uwzględnienie mojej propozycji MacAron. Proszę jeszcze o wersję czrną. :D

I na koniec mój mały apel do wszystkich. Jeśli się wypowiadacie to czytajcie najpierw wcześniejsze posty, bo jak widzę większość konfliktów wynika z niedoczytania wcześniejszych wątków.

3mam kciuki i śledzę dalej ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa propozycja. Zwróćcie proszę uwagę, że delikatnie zmieniła się końcówka wskazówki sekundowej i troche bardziej wskazówka godzinowa. Tamta cały czas mi nie pasowała. Sądzę, że ta jest dużo lepsza, bo to „współczesna interpretacja” tamtego wzoru.

Napis 303... dałem bez kropki, bo już nie ma co nad tym dyskutować :( Co do wersji językowej, to widzę to tak, że dałbym mimo wszystko eng, z kilku względów:

a) „made in...” to już właściwie międzynarodowy standard

b.) gdyba w analogii do „wyprodukowano w Polsce” dać po polsku nazwę dywizjonu, to prosiłoby się o tę oficjalną, a to już przydługie jest (303 Dywizjon Myśliwski Warszawski im T. Kościuszki)

c) Nazwa angielska jest pełnoprawna

d. Wersję polską możemy dać na deklu wkolo, jeśli będziecie bardzo chcieli :D

No i zmieniłem czcionkę w nazwie dywizjonu na oryginalną RAF-owską, którą mam od dziś, dzięki uprzejmości mw75. Choć niestety trochę sie różni od tej z samolotów ad 1940, ale to jest do dopracowania. Tę samą czcionke zastosujemy do limitacji

post-45237-0-46664900-1328480581_thumb.jpg

O - podoba mi się. B) Mam tylko małą uwagę. Może przesunąć odrobinę niżej nazwę wykonawcy (G.Gerlach)? Wydaje mi się, że optycznie będzie to ciekawiej wyglądać (tak z resztą celowo proponowałem w mojej wersji) jak napisy (górny i dolny) będą w różnych odległościach od krańców tarczy.

A jaka wielka ma być ta koperta? Ankieta może znowu mówić co innego :)

Bo jeśli coś w okolicach 40mm to nie chce nic mówić, ale tarcza jest wtedy jeszcze mniejsza i jak mają być widoczne te napisy?

Chyba, że na szkiełku dacie lupkę :)

Obawiam się, że może to być nieczytelne...

Dobrze, że o tym pomyślałaś. Myślę, że końcową wielkość czcionek (jak już będziemy pewni, co do wielkości tarczy) będzie trzeba "przeskalować" od nowa. Traktujmy to teraz jako wersję bardzo "roboczą", ale pamiętajmy o tym.

PS. Przepraszam że post jeden pod drugim, ale dotyczą różnych spraw i nie chciałem wszystkiego pakować do jednego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron nowa wersja wskazówek jak najbardziej OK. Mnie się podobają.

Tarcza z indeksami godzinowymi w dobranej przez Ciebie czcionce mnie osobiście bardzo pasuje i bardzo bym chciał aby właśnie ta czcionka indeksów pozostała :rolleyes:

Tak jak to wcześniej wspomniałem, jasna tarcza z takim rozmieszczeniem napisów jest moim faworytem w tym projekcie :lol:

Temat wielkości czcionek trzeba przemyśleć bo w wizualizacji napis "Made in Poland" jest już bardzo mały a na tarczy w okolicach 40mm może być prawie nie widoczny. Podobnie może wyglądać sprawa z czcionką napisu "Polish Fighter Squadron". Niestety powiększenie tej czcionki może skutkować tym, że napis w jednej linii nie będzie się mieścił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat wielkości czcionek trzeba przemyśleć bo w wizualizacji napis "Made in Poland" jest już bardzo mały a na tarczy w okolicach 40mm może być prawie nie widoczny. Podobnie może wyglądać sprawa z czcionką napisu "Polish Fighter Squadron". Niestety powiększenie tej czcionki może skutkować tym, że napis w jednej linii nie będzie się mieścił.

Jasna sprawa, tylko, że to zostawmy, jak sprecyzujemy wielkość koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwy dywizjonu nie musimy dac jako 303 Dywizjon Myśliwski Warszawski im T. Kościuszki

Wystarczy 303 dywizjon mysliwski, i wcale nie bedzie duzo dluzszy od angielskiego odpowiednika.

Wlozmy w ten zegarek jak najwiecej polskosci !

Dalej lobbuje polska nazwe dywizjonu :rolleyes:

Co do wielkosci napisu Made in Poland..zobaczcie jakie kiedys robiono male napisy.. toc nie musi byc widac z kilkunaasu mtrow co masz napisane na tarczy.

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasna sprawa, tylko, że to zostawmy, jak sprecyzujemy wielkość koperty.

Szanowni Forumowicze, po zalogowaniu wyświetla się opcja zaraz pod ankietą "usuń mój głos".

Mamy już dość mocno określony styl projektów wyglądu białych tarcz i czarnych (nawet raperskiej :rolleyes: ) dlatego proszę oddać ponowny głos (jeżeli ktoś zmienił zdanie oczywiście) to samo tyczy się rozmiaru koperty.

To moim zdaniem znacznie ułatwi dalsze prace.

Proponuję również naszemu forumowemu tandemowi Autorów o wyznaczenie terminu końcowego do oddania głosów (co do wielkości koperty i komplikacji, bo z ostatecznym wyglądem tarczy to nie tak szybko) żeby Forumowicze się nie ociągali z oddawaniem/ zmianą głosów.

P.S. A na temat tego dlaczego jest tak, że ankieta pokazuje dużą kopertę i czarną tarczą, a dyskusja w temacie jest całkiem o czym innym to zadanie dla socjologa. :lol:

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuję się pod apelem Jose Antonio Moralesa aczkolwiek i tak ta ankieta nie będzie w 100% wiarygodna i temat będziemy jeszcze wałkować postami

Dodam, że przez „białą” rozumiem naprawdę bialą, a taka kremowa to w moim rozumieniu „jasna, lecz nie biała”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowałem: 38-41mm (większy rozmiar przeboleję), jasna lecz nie biała, z centralnym sekundnikiem.

W ankiecie głosy oddało ponad 100 osób, w wątku wypowiada się zdecydowanie mniej.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może napiszę, że głosowałem, temat na razie tylko obserwuję, rozwija się w interesującym kierunku :rolleyes: I ja najpierw głosowałem za czarnym chrono, po czym po obejrzeniu projektów zmieniłem zdanie na jasny nie-chrono :lol:

Dodam, że wolałbym wszystkie napisy w języku polskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam ze trzeba rozdzielić i uregulować

- Biała to biała

- vintage czyli kremowo-zółta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja proponuję wypowiadać się do niedzieli. Wtedy wyłonimy gusta, na których oprzemy dalsze projekty :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.