Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303”

Rozmiar zegarka „Dywizjon 303”  

199 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Projekt śledzę od początku i pomimo początkowo bardzo sceptycznego nastawienia okazało się że jego wizja zmierzała w moim zdaniem bardzo dobrą stronę. Uważam projekt "minimalistyczny" oparty na białej tarczy, bez nadmiaru napisów, rysunków, kolorów na tarczy, jedynie z logo producenta, tradycyjnym "Made in..." oraz wpisem "No 303..." za najbardziej udany i zakładając że budżet zmieściłby się w 1k zł na taki projekt chyba bym się pisał. Dotychczas nie zabierałem głosu, ale jak widzę ostatnie projekty - dla mnie załamka. I żeby nie było urazy osobistej proszę nie odbierać tego osobiście, mam na myśli jedynie projekty i już piszę dlaczego mi się nie podobają:

- strasznie to kolorowe, chyba z 5-6 kolorów - dla mnie zalatuje cepelią

- myślałem że indeks na "12" w formie trójkąta odpadł definitywnie i myślę żę wyjaśniliśmy sobie na początku dlaczego

- zastosowanie na 3,6,9 indeksów w formie kresek - wtórne, nudne, dla mnie to gorsze naśladownictwo niż tarcza oparta na oficjalnej RAF'owskiej Omedze

- białe/niebieskie oznaczenia co 5minut - koszmarnie to wygląda

Dla mnie (i proszę, nie odbierz tego osobiście) te projekty kojarzą się z avatarem autorki :rolleyes:

Marek

Drugie hobby - oo SUZUKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostańmy nad tym co wypracowaliśmy. Pół roku będziemy sie kręcić w kółko a i tak wrócimy do pierwszych konceptów. Szkoda czasu i zdrowia :rolleyes:

Popieram. Projekt omegopodobny bardzo mi się podoba i chciałbym mieć taki zegar w swoich zasobach :)

edit: Może warto zacząć rozmawiać na temat wyglądu pozostałych elementów: dekla, koperty paska, klamry, koronki ......

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie tak samo projekt klasyczny, biala tarcza, niebieskie wskazówki, logo producenta, napis 303 w wersji ang, made in poland. Na taki zegarek moj portfel sie otworzy, inne jakos mi sie nie widzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit: Może warto zacząć rozmawiać na temat wyglądu pozostałych elementów: dekla, koperty paska, klamry, koronki ......

prace trwają :rolleyes: Ale nie są jeszcze na tym etapie, żeby je Wam zaprezentować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie, ale wydaje mi się, że nie będzie on oryginalny...

Tak już wspomniałam: "Po co projekt ma udawać coś czym nie jest?" W

On niczego nie udaje, granice jego oryginalności zostaly dawno określone, a pewne podobienstwo do konkretnego modelu jest wpisane w ideę projektu - wszystko zostało napisane w tym wątku

ps. forumowych purystów przepraszam za dwa wpisy pod rząd :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prace trwają :rolleyes: Ale nie są jeszcze na tym etapie, żeby je Wam zaprezentować

No to czekamy i trzymamy kciuki :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie żeby projekt być oryginalny i wyróżniający się, skoro - tak jak już wspomniałam - będzie udawał coś czym nie jest?

W tym wypadku chodzi tu o Omege...

Oklepany będzie i tyle (różnica polegać będzie na innym logo producenta i napisem 303 w wersji angielskiej lub polskiej).

Też mi oryginalny zegarek :rolleyes:

Jak już wiadomo, o gustach się nie dyskutuje...

Pomijając fakt, że przeważnie większość projektowanych zegarków przez pomysłodawców, nawiązują do czegoś co już było lub jest...

W najgorszym wypadku projekty niczym na pierwszy rzut oka się nie wyróżniają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo, ostatnie projekty :rolleyes:

Z tego co czytam i widzę bardzo prestiżowe, limitka dla 2 osób :)

Cepelia, to za mało powiedziane, o wyjątkowości zegarka nie decyduje liczba kolorów na tarczy, brakuje tam jeszcze szachownicy i będzie komplet.

Minimalistyczny projekt, inspirowany historią, tak, wielkanocna pisanka, nie.

'' Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało '' T.T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On niczego nie udaje, granice jego oryginalności zostaly dawno określone, a pewne podobienstwo do konkretnego modelu jest wpisane w ideę projektu - wszystko zostało napisane w tym wątku

Jak nie udaje, skoro Twoje projekty oparte są na tarczy z Omegi? Nawet wskazówki są te same, indeksy?

Przecież jest tylko inne logo producenta i napis 303 + reszta.

Jeszcze raz pytam: To ma być oryginalne? Jedyne w swoim rodzaju?

Nikt nie ma odwagi ukazać swoje pomysły?

Najwyraźniej prościej jest przerobić to w taki sposób, aby projekt miał tylko inne napisy i tyle :rolleyes:

EDIT:

Mam wrażenie, że chcecie zrobić u innego producenta "biedniejszą" Omegę, bo nie stać Was na oryginalną Omegę :)

Niestety tak to wygląda! Cały ten temat i Wasze podejście do niego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT:

Mam wrażenie, że chcecie zrobić u innego producenta "biedniejszą" Omegę, bo nie stać Was na oryginalną Omegę :rolleyes:

Niestety tak to wygląda! Cały ten temat i Wasze podejście do niego...

Takiej Omegi to raczej nie da się kupić. Ponadto sam projekt Omegi nie był zabardzo oryginalny wystarczy popatrzeć na inne marki z tego okresu. Ktoś nawet zamieścił takie zdjęcie w tym wątku, na którym są zegarki trzech różnych marek, ale różnic zbyt wielu to nie można się dopatrzeć.

Mi osobiście projekt oparty na tej Omedze z epoki się podoba bo nawiązuje do tych zegarków jakie nosili piloci biorący udział w bitwie o Anglię. Z lektury wątku można wywnioskować, że paru innym osobom też.

Po za tym niema przymusu angażowania się w ten projekt

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Jak nie udaje, skoro Twoje projekty oparte są na tarczy z Omegi? Nawet wskazówki są te same, indeksy?

Przecież jest tylko inne logo producenta i napis 303 + reszta.”

...patrząc, nie widzą, a słuchając, nie słyszą ani nie pojmują. Spełnia się na nich to, co mówi proroctwo Izajasza: "Słuchem słuchać będziecie, a nie pojmiecie; i patrząc patrzeć będziecie, a nie zobaczycie....

Ewangelia św. Mt 13,10-17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze raz pytam: To ma być oryginalne? Jedyne w swoim rodzaju?

Oryginalny nie znaczy jarmarczny :)

Jakoś ten ''omegopodobny'' odpowiada większości, i to pewnie nie dlatego że '' nas nie stać '' na Omegę.

@DjSamerA, masz może jakiś ukryty cel w torpedowaniu tego projektu ?

Zaczęłaś od wykrycia ''układu'' i że nas ''wrobiono'', że temat ''śmierdzi'', a teraz bierzesz w nim aktywny udział :rolleyes:

'' Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało '' T.T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty mogą się nam podobać lub nie, to jasne. Proponujmy zmiany, podrzucajmy pomysły ale ...

mam prośbę, nie obrażajcie ludzi którzy poświęcają czas i dla nas projektują. Z mojej strony dla wszystkich wielkie dzięki.

Ja tak nie potrafię :rolleyes:

Czy jest szansa żeby popracować również nad wersjami chrono i małą sekundą?

PS

Rozumiem, że na końcu będziemy głosowali nad projektami i wygra najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dmn

Fajnie to wygląda, tylko ta korona jakaś taka....... no nie wiem :rolleyes: . Poprzednia była fajniejsza :)

Tą naszywkę to chyba lepiej sobie darować i zostać przy Made im Poland u dołu tarczy

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest szansa żeby popracować również nad wersjami chrono i małą sekundą?

teoretycznie jest szansa, ale większość chce z dużą sekundą...

PS

Rozumiem, że na końcu będziemy głosowali nad projektami i wygra najlepszy.

no nie wiem, co Ci odpowiedzieć. Zacząłem temat, więc dla mnie jest oczywiste, że chcialbym go też zakonczyć, ale jeśli DjSamer przygotuje coś, co się Wam bardziej spodoba niż jej dotychczasowe propozycje, to będzie sens nad tym głosować. Dla przypomnienia, daliśmy sobie czas z nową ankietą do niedzieli

Bert, Dmn, to są pierwsze „koty” :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teoretycznie jest szansa, ale większość chce z dużą sekundą...

no nie wiem, co Ci odpowiedzieć. Zacząłem temat, więc dla mnie jest oczywiste, że chcialbym go też zakonczyć, ale jeśli DjSamer przygotuje coś, co się Wam bardziej spodoba niż jej dotychczasowe propozycje, to będzie sens nad tym głosować. Dla przypomnienia, daliśmy sobie czas z nową ankietą do niedzieli

Mam trochę wrażenie, że większość chce z dużą sekundą bo tylko nad tym pracujemy :rolleyes:

Jeżeli chodzi o głosowanie nad projektami to chodzi mi raczej o głosowanie nad kilkoma wariacjami a czy będą to projekty jednej, dwóch czy trzech osób to bez różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MacAron

Mam nadzieję, że będziecie go z Hendrixem89 kontynuować, bo zmierza on w dobrym kierunku :rolleyes:

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poróbcie różne warianty kolorystyczne, z różnymi mechanizmami ( chrono, mała sekunda, centralna sekunda ) wtedy ankieta z której wyłoni się z każdej grupy po jednym projekcie, a na końcu zdecyduje się co wygląda najlepiej i wyłoni się ostateczna wersja. Nie lepiej tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam trochę wrażenie, że większość chce z dużą sekundą bo tylko nad tym pracujemy :rolleyes:

Jeżeli chodzi o głosowanie nad projektami to chodzi mi raczej o głosowanie nad kilkoma wariacjami a czy będą to projekty jednej, dwóch czy trzech osób to bez różnicy.

Pracowaliśmy i nad malą sekundą i nad chrono... Właśnie w trakcie tych prac wygrała koncepcja dużej sekundy. Nie wiem, jak długo śledzisz temat, ale na początku najwięcej głosów miała bodajże wersja chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie trudno, szkoda było mojego czasu!

Wyraźnie napisałam, że moje projekty nie zostały zrobione na sztywno!

Projekty są po to, aby je modernizować, prawda? Ale lepiej jest powiedzieć, że coś nie pasuje niż podać jakieś pomysły, aby coś zmienić.

Teraz już wiem, że nie warto. Nadal zostajecie przy Omedze. OK, wasz wybór. Dla mnie taki zegarek nie będzie miał jakiegokolwiek znaczenia. Szkoda...

A to, że zrobiłam zadymę w tym temacie to przejaw podejrzeń, bo nie wiadomo skąd - bierze się osoba, która od pierwszych postów zaczyna projekt?

Jak kogoś interesuje o co mi chodzi to PW. Nie będę tutaj tego pisać (żeby znowu nie robić wojny). Zwyczajnie pewna osoba bała mi się odpowiedzieć na dane pytanie i do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi - stąd też moje podejrzenia.

Poza tym osoba ta do wielu się przyznała co daje jednoznaczne wnioski :rolleyes:

Tym bardziej szkoda dla Dywizjonu 303 i jego historii...

Dziękuję za uwagę. Tyle z mojej strony...

Życzę powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat śledzę od pierwszego wpisu jeszcze w temacie rosyjskim i głosowałem pewnie jako jedna z pierwszych osób :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie trudno, szkoda było mojego czasu!

Wyraźnie napisałam, że moje projekty nie zostały zrobione na sztywno!

Projekty są po to, aby je modernizować, prawda? Ale lepiej jest powiedzieć, że coś nie pasuje niż podać jakieś pomysły, aby coś zmienić.

Teraz już wiem, że nie warto. Nadal zostajecie przy Omedze. OK, wasz wybór. Dla mnie taki zegarek nie będzie miał jakiegokolwiek znaczenia. Szkoda...

A to, że zrobiłam zadymę w tym temacie to przejaw podejrzeń, bo nie wiadomo skąd - bierze się osoba, która od pierwszych postów zaczyna projekt?

Jak kogoś interesuje o co mi chodzi to PW. Nie będę tutaj tego pisać (żeby znowu nie robić wojny). Zwyczajnie pewna osoba bała mi się odpowiedzieć na dane pytanie i do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi - stąd też moje podejrzenia.

Poza tym osoba ta do wielu się przyznała co daje jednoznaczne wnioski :rolleyes:

Tym bardziej szkoda dla Dywizjonu 303 i jego historii...

Dziękuję za uwagę. Tyle z mojej strony...

Życzę powodzenia!

Jako, że ja zacząłem temat, to zakładam, że pijesz do mnie. Napisz jasno co masz na myśli, niech sie wszyscy dowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.