TeJot 116 #276 Posted November 24, 2012 Napisałem poważnie. FC dodaje modele samochodów i łodzi do wybranych zegarków poświęconych konkretnym sportom. Co do modelu to prędzej Warszawa (jak doczytałem poniewczasie). 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4212 #277 Posted November 24, 2012 Szary jest naprawdę fajny ...Mój ojciec stwierdził że chętnie by nabył...w zasadzie nie powiedziałem mu że to na cześć Warszawy ale pokazalem mu fotkę i od razu się uśmiechnął . generalnie widzę tutaj klientów właśnie w wieku 50+ ...z sentymentem do tego przecież bardzo wygodnego auta jakim była Warszawa. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Glili 8 #278 Posted November 25, 2012 Z Facezbuka można wywnioskować, że zestaw będzie sprzedawany w metalowej kasecie imitującą PRL-owską apteczkę samochodową, z drugim dodatkowym czarnym kauczukowym paskiem. Modelu Warszawy więc raczej nie będzie . Całość po oglądnięciu relacji z TVN ma wiele punktów nawiązujących do kultowej Warszawy. Poza oczywistymi jak kształt i kolor tarczy i wskazówek np. napis na deklu "warszawową czcionką" czy tez datownik z rokiem rozpoczęcia wypustu M20 oraz oponkową koronką.Z ciekawostki pierwowzór czyli zegar z Warszawy (posiadam taki oryginalny wymontowany z samochodu) nakręca się za pomocą korby z tyłu koperty, tak więc użytkując Warszawę należało pamiętać o co kilkudniowym nakręcaniu, ale za to na postoju jakie tykanie było słychać jak z powiększonego 10-krotnie Unitasa . 0 Lubię zegarki jak konie owies. Share this post Link to post Share on other sites
Glili 8 #279 Posted November 25, 2012 Do poczytania i ogladania:http://www.motofakty.pl/artykul/xicorr-m20-zegarek-inspirowany-warszawa.html?m20-4&zdjecie=5#galeria 0 Lubię zegarki jak konie owies. Share this post Link to post Share on other sites
EwaMilewski 2 #280 Posted November 25, 2012 Robi wrażenie i jest bardzo ładny. Gratuluję wytwórcy świetnego pomysłu, wytrwałości i efektu końcowego.Życzę udanej sprzedaży. 0 Share this post Link to post Share on other sites
bEEf 3 #281 Posted November 25, 2012 Bardzo fajny Co do koronki, to moim zdaniem przydała by się jej jakaś delikatna osłonka po bokach - teraz trochę tak odstaje od profilu koperty, jakby dołożona nieo przypadkowo. Ale całość na plus. 0 Share this post Link to post Share on other sites
senator 6 #282 Posted November 25, 2012 Ciekawe ile będzie kosztować? Chętnie bym nabył szarego Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 0 Share this post Link to post Share on other sites
gwynbleidd 0 #283 Posted November 25, 2012 A ja czekam i czekam na cenę i rozpoczęcie sprzedaży Gardy... ale coś doczekać się nie mogę :-( Wysłane za pomocą tapatalk 2 0 Share this post Link to post Share on other sites
Rawicz 2 #284 Posted November 25, 2012 (edited) Podłączam się do pytania przedmówcy. Edited November 25, 2012 by stfraw 0 Share this post Link to post Share on other sites
Salomon 3 #285 Posted November 25, 2012 Witam serdecznie wszystkich wielbicieli zegarków mechanicznych, a wszczególności polskich.Z tego co sie dowiedziałem od włascicela Xicorra - Garda będzie oferowana w przedziale 1400-1600 z dwoma paskami w komplecie - jeden skórzany z białymi przeszyciami a drugi nato granatowy, nie będzie zatem gumowego ani bransolety (na razie, ma byc dedykowana do Circle'a w przyszłym rodku). Taka info otrzymałem, nie znamy jeszcze zatem dokładnej ceny, Moge zgadywac jedynie, że będzie to 1499 zł.Co do koloru tarczy Gardy - ciemniejszy niebieski ale nie granat, a jezioro ma byc przetłoczone bez pokrycia innym ciemniejszym odcieniem koloru niebieskiego.Koronki niestety bez tych fajnych fal...A kiedy ma być? Pewnie do Świąt się wyrobią.Wiecie cos więcej na temat Gardy?pozdr 0 Share this post Link to post Share on other sites
Salomon 3 #286 Posted November 27, 2012 Jest już na stronie Xicorra realfoto wersji przedprodukcyjnej Circle GARDY, faktycznie jest jezioro wytłoczone bez wypełnienia.Oceńcie z resztą sami.Pozdr 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jaas 16 #287 Posted November 27, 2012 Kilka słów o Circle Garda http://oceanictime.blogspot.tw/2012/11/xicorr-circle-garda-diver-le.html 0 JanuszLongines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio, Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka. Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #288 Posted November 27, 2012 O fotkach już wiecie. Do ceny brakuje mi jeszcze 1 elementu. Nie wiem ile wypełnienie pudełka będzie mnie kosztowało. Jutro/pojutrze powinienem podać szczegóły. 0 Share this post Link to post Share on other sites
EwaMilewski 2 #289 Posted November 27, 2012 Fotki są rewelacyjne, zegarek super, 0 Share this post Link to post Share on other sites
Treevill 29 #290 Posted November 27, 2012 do czego służy ta druga koronka? 0 Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i Rakieta 24h Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jash #291 Posted November 27, 2012 do czego służy ta druga koronka?zawór helowy 0 Share this post Link to post Share on other sites
Salomon 3 #292 Posted November 27, 2012 to zawór Helowy do ręcznego "odgazowania" 0 Share this post Link to post Share on other sites
Salomon 3 #293 Posted November 27, 2012 wygląda na małego mocarnego nurka, super grawer na odwrocie- od razu widać ze to limitka; koronki dobre, jedyne czego mi brakuje to stalowa bransoleta 0 Share this post Link to post Share on other sites
jslanina 71 #294 Posted November 27, 2012 Szare M20 na prawdę warte zainteresowania. Z niecierpliwością czekam na cenę. Zegar coś w sobie ma bo chętnie wracam do jego zdjęć. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mswilk 111 #295 Posted November 27, 2012 Szare M20 na prawdę warte zainteresowania. Z niecierpliwością czekam na cenę. (...) Było już podawane kilkukrotnie - 1399 zł 0 Share this post Link to post Share on other sites
EwaMilewski 2 #296 Posted November 27, 2012 (edited) do czego służy ta druga koronka? Zdjęcie zaworu a do czego służy to należy zapytać nurków ale fajnie wygląda. Ogólnie zegarek jest suuuuper tylko ta cena zwaliła mnie z nóg. Starasznie wysoka cena. Czy dla forumowiczów będzie zniżka? . Edited November 27, 2012 by EwaMilewski 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jaas 16 #297 Posted November 27, 2012 Garda fajnie wygląda z paskiem Pattini. Też uważam że cena trochę za wysoka. Mam nurka na 1000m z Miyotą 9015, a dokładniej to Deep Blue Juggernaut II i cena po zniżce dla forumowicza była porównywalna.http://www.atomictime.pl/product_info.php?products_id=157 0 JanuszLongines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio, Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka. Share this post Link to post Share on other sites
Salomon 3 #298 Posted November 27, 2012 No właśnie, Deep Blue czy Steinhart to przykłady diverów za ok. 1500 zł z werkami albo japońskimi albo ETA, są jeszcze automaty Seiko i Orienta, ale ale:1. to są produkty masowe, Gerda - limitka, w dodatku dedykowana wydarzeniu sportowemu2. niewygodne bo duze i ciężkie - średnica bez koronki Deep Blue 46mm, wysokość 18mm!!!, wysokośc Gerdy ok 12mm czyli znacznie subtelniejszy no i lżejszy3. produkty chińskie nie zawsze są złe, bo Seagulle akurat te w Gardzie należą do jednych z najlepszych w klasie.coś pominąłem?? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jaas 16 #299 Posted November 27, 2012 Nikt nie podważa jakości Seagulla. Sam mam 2 werki na nim. Jugg nie jest niewygodny. Dobrze leży i przy codziennym użytkowaniu daje radę nawet do koszuli. Widzę że Kolega Salomon troszkę się wzburzył. Nie ma o co. Mi się Garda podoba. Ale aż tak żebym ją kupił to nie. Co innego Syrena. Jeśli wyrób finalny będzie w 90% taki wizualizacja i cena nie przekroczy 2x Circle to kupie. 0 JanuszLongines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio, Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka. Share this post Link to post Share on other sites
vcore 19 #300 Posted November 27, 2012 Niestety ale temu zegarkowi brakuje chyba najbardziej charakterystycznego dla nurków elementu... i niewątpliwie podstawowego przy tego typu zegarkach. Zawór helowy jest, a brakuje ruchomego bezela i podziałki? Istna niekonsekwencja z logicznego punktu widzenia - po co nurkować z zegarkiem który wskazuje tylko godzinę? 0 Lubię małe zegarki… Share this post Link to post Share on other sites