Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Początki bywają różne hehe

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Ja miałem taki

No to u mnie luksus bo drewniana rączka

Wydeptane mi5s

Edytowane przez Sebolski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to u mnie luksus bo drewniana rączka

Wydeptane mi5s

Tak mi było lepiej hehe a w drewnie miałem czyszczak z cieniutkiej igły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne są efekty i chęci , u mnie oliwiarka kupiona oliwiaki zrobione .

post-93905-0-61937900-1521995466_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie to. A teraz taki konkurs. Kto z was ma ochotę merę reanimować merę że zdjęć, proszę pisać na priv.

post-92622-0-42767300-1522000315_thumb.jpg

post-92622-0-61862200-1522000333_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Witam wszystkich ,,pozytywnie nakręconych ,, w ten piekny poranek. :-) Co prawda to nie rusek ale zagadnienie można chyba podpiąć pod ten dział. Chciałbym przerobić pokazany zegarek na pasówkę. Mechanicznie sprawny, nawet fajnie trzyma czas ale koperta do doopy. Czy dobiorę do niego koperte? Może mój post wywoła u Was uśmiech , ale czy jak odkręce  wskazana wykałaczką ( hahahaha) śrubkę to wyjmę wałek naciągu?. NIe chce niczego spieprzyć więc wolę najpierw tu zapytać :-). Ja wiem posypią się zaraz głosy, oddaj to do zegarmistrza, on ci to zrobi, ale może czegoś się nauczę, a jak moje śrubokręty i zdolności manualne zdadzą się na nic to wtedy pomyślę. Bardzo prosze o wszelkie rady, podpowiedzi, itp. A może ktoś ma taką kopertę to byłbym wdzięczny. 

post-102561-0-87059400-1522053054_thumb.jpg

post-102561-0-67983500-1522053066_thumb.jpg

post-102561-0-41238100-1522053081_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pamiętaj przy szukaniu koperty, ze jeśli chcesz zostawić tą tarczę to musisz szukać takiej koperty - chodzi o umiejscowienie wałka naciągu. (zdjęcie z sieci)

post-27093-0-77945400-1522057903_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Koledzy

Proszę o pomoc w wyjęciu mechanizmu 2209 z zegarka Łucz (foto w załączeniu). Koronkę wyjąłem bez problemu oraz odkręciłem dwa mocowania wskazane strzałkami. Aktualnie cały mechanizm się porusza ale nie chce wyjść. Nie wiem jak do tego podejść :( Czy trzeba go jakoś przekręcać? Czy może podwadzić w jakimś określonym miejscu? Może kilku miejscach?

post-103376-0-76720100-1522081238_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Koledzy

Proszę o pomoc w wyjęciu mechanizmu 2209 z zegarka Łucz (foto w załączeniu). Koronkę wyjąłem bez problemu oraz odkręciłem dwa mocowania wskazane strzałkami. Aktualnie cały mechanizm się porusza ale nie chce wyjść. Nie wiem jak do tego podejść :( Czy trzeba go jakoś przekręcać? Czy może podwadzić w jakimś określonym miejscu? Może kilku miejscach?

Od syrony szkła zdaje się wychodzi.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba najpierw szkło wyjąć?

pokaż zdjęcie, ale zapewne tak. trzeba podważyć lunetę, czyli taką metalową ramkę szkła.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy takie foto jest wystarczające? Tarcza jest krzywo bo na szybko chciałem wstawić.

post-103376-0-43826700-1522082208_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze byłoby z boku, bo nie mam żadnego podobnego pod ręką. Ale spróbuj nożykiem do dekli albo innym ostrym podważyć lunetę. W jednym miejscu chyba będzie wgłębienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze werther wyjmuje się od strony tarczy. podważasz lunetę czyli obramówkę szkła. W jednym miejscu będzie miała delikatne wycięcie do podważenia na ogół po drugiej stronie niż koronka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podważ ramkę ze szkłem i mechanizm z tarczą wyjdzie górą.

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę to już! Wgłębienie po drugiej stronie - dokładnie! :) HURAAA! Chwilowo nie mam odpowiedniego narzędzia ale zapewne to o to chodziło - Bardzo WAM dziękuję! Jesteście super! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Wystarczy scyzoryk. Delikatnie i się da. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lub taki nożyk introligatorski, w dzisiejszych czasach nie każdy ma odpowiedni scyzoryk

post-102926-0-91050500-1522084707.jpg

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takim to może niech nie próbuje, on się nadaje do cięcia, ale do podważania w ogóle

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi