Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kleo205

Podróbka czy nie Rolex?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

z powodu iż kompletnie nie znam się na zegarkach a chciałam sprawić fajny prezent chłopakowi bardzo proszę o pomoc w sprawie czy ten oto rolex jest podróbką czy może jednak nie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Karolina

post-47104-0-77758900-1329384511_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 zł, ponieważ jakiejś dziewczynie bardzo się śpieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem że takie są ceny rolexów,ale skąd Pan wie, że to podróbka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do chłopaka waćpanny będzie pasować zegarek za 30 000 PLN? Jeżeli tak, to propopnuję stargować cenę na 40 zł i brać tego Rolka. Do środka nikt nie będzie przecież zaglądał, a Chińczycy też chcą z czegoś żyć.

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem naprawdę odrobina zdrowego rozsądku powinna wystarczyć za odpowiedź-

jeśli wiesz ile kosztuje oryginał czemu ktokolwiek miałby być na tyle głupi, żeby coś oddawać praktycznie za darmo?

Gdyby nawet zegarek był w stanie rozkładu- przejechałby go tramwaj, spadłby z 10 piętra na beton itp itd

to wciąż złom złoty byłby wielokrotnie droższy niż kwota którą ten ktoś sobie życzy.

Odpowiedz chyba sama się nasuwa, że to musi był nic nie warty shit i ktoś chce Cię przekręcić na 2 stówy.

P.S.

Pamiętam czasy jak była "moda", że Cyganie na drodze stawali i kłamali, że niby zabrakło im paliwa,

do domu jeszcze mają daleko i potrzebują na szybko pieniędzy i za pół darmo sprzedają

złoty sygnet/łańcuch/obrączkę, bo trzeba za coś paliwo kupić by jakoś dojechać.

A później po gazetach trąbili ile to osób dało się nabrać na "złotko" :)

A jakiś czas temu gdy złoto poszło solidnie w górę słyszałem o boomie na "złote" monety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do chłopaka waćpanny będzie pasować zegarek za 30 000 PLN? Jeżeli tak, to propopnuję stargować cenę na 40 zł i brać tego Rolka. Do środka nikt nie będzie przecież zaglądał, a Chińczycy też chcą z czegoś żyć.

To chyba jakaś kpina, ja laik w dziedzinie zegarków proszę o fachową pomoc, a ktoś bez powodu dokłada dużą dozę złośliwości. Taki sarkazm wskazany był w podstawówce. Nie muszę opisywać swojego chłopaka bo nie jest to temat owej dyskusji, mogę tylko zaznaczyć, że nawet Rolex o wartości 30 000 PLN blednie przy osobie mojego chłopaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla rozwiania wątpliwości wystarczy JEDNO porządne zdjęcie en face

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba jakaś kpina, ja laik w dziedzinie zegarków proszę o fachową pomoc, a ktoś bez powodu dokłada dużą dozę złośliwości. Taki sarkazm wskazany był w podstawówce. Nie muszę opisywać swojego chłopaka bo nie jest to temat owej dyskusji, mogę tylko zaznaczyć, że nawet Rolex o wartości 30 000 PLN blednie przy osobie mojego chłopaka.

Szanowna Pani, w mojej wypowiedzi nie było cienia sarkazmu. Prosze zrozumieć - przesadzony gadżet może po prostu zepsuć wspaniały wizerunek Pani chłopaka, zamiast go poprawić. Tego typu zegarek jest jednak, z całym szacunkiem dla wielbicieli tej marki, przedmiotem dość pretensjonalnym. Zamiast pójścia w kierunku dyskrecji i dobrego gustu można przypadkiem uzyskać efekt typu "pimp my ride". Epatowanie drożyzną bywa po prostu śmieszne, ale jeżeli złoty Rolex pasuje do wizerunku Pani chłopaka, to wspaniale, tylko wtedy tym bardziej nie powinien nosić podróbki, czeka więc Panią grubszy wydatek.

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL, ten watek zasluguje na przyklejenie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie muszę opisywać swojego chłopaka bo nie jest to temat owej dyskusji, mogę tylko zaznaczyć, że nawet Rolex o wartości 30 000 PLN blednie przy osobie mojego chłopaka.

Co do tego nikt nie miał wątpliwości :)

dla rozwiania wątpliwości wystarczy JEDNO porządne zdjęcie en face

Tego chłopaka? :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 zł, ponieważ jakiejś dziewczynie bardzo się śpieszy.

W oryginale sprzączka do paska jest droższa.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny temat sprzed paru dni dotyczący Omegi z Iraku, czy Afganistanu.

Karolino, jeżeli Sprzedającej naprawdę by się spieszyło wystarczy wizyta u pierwszego lepszego jubilera, lub w komisie, lombardzie. Tam za ten zegarek (oczywiście mówimy o oryginalnym) dostałaby od ręki oczywiście dużo mniej niż realną wartość rynkową, ale na pewno byłaby to wielokrotność 200zł. (i to znaczna).

P.S. A chłopak przy którym blednie Rolex to skarb. :)

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie ladnie sie nasmiewac :) wszyscy przeciez mowia ze wiekszosc ludzi nie zna sie na zegarkach wogole, wiec czego wymagac po takich zapytaniach. To juz lepiej byscie polecili zamiennik w tej cenie. Jak sie podoba ten styl droga kolezanko, to sa ladne zegarki nie bedace podrobami, a wygladajace podobnie :) NP:

17225_3.jpg

17228_1.jpg

800_800_productGfx_09cf1d7b46fd0236b986deabee8aec96.jpg

Do tego "Swiss Made" :)

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie ladnie sie nasmiewac :) wszyscy przeciez mowia ze wiekszosc ludzi nie zna sie na zegarkach wogole, wiec czego wymagac po takich zapytaniach. To juz lepiej byscie polecili zamiennik w tej cenie. Jak sie podoba ten styl droga kolezanko, to sa ladne zegarki nie bedace podrobami, a wygladajace podobnie :) NP:17225_3.jpg17228_1.jpg800_800_productGfx_09cf1d7b46fd0236b986deabee8aec96.jpgDo tego "Swiss Made" :)

Ale nie ma napisu "rolex".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety :)

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I chwała im za to B)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest mi potrzebny napis Rolex!!

"Oj nie ladnie sie nasmiewac wszyscy przeciez mowia ze wiekszosc ludzi nie zna sie na zegarkach wogole, wiec czego wymagac po takich zapytaniach. To juz lepiej byscie polecili zamiennik w tej cenie. Jak sie podoba ten styl droga kolezanko, to sa ladne zegarki nie bedace podrobami, a wygladajace podobnie."

Dziękuję za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście ,ze nie jest ładnie się nasmiewać, ale tak na serio , to po pierwsze ustrzeglismy przed wyrzuceniem w błoto 200. Złotych ,a po drugie przed (mam nadzieje) naiwnoscia ,ze za te kwotę można kupić Daytone

Może na przyszlosc się ta lekcja przyda..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

No prosze gdzie się nasz domniemany Rolnix znalazł i za ile.

http://allegro.pl/zl...2156531036.html

Jest troche więcej zdjęć, więc mozna zweryfikować to co było pisane w wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie zloty rolex nie pasowal.do wizerunku chlopaka, ktory to po otrzymaniu prezentu postanowil go sprzedac. Gorzej bo nie pasuja mu jeszcze bardziej eleganckie patki, cartiery i inne ekskluzywne marki, ktore rowniez sprzedaje na innych aukcjach. Ciekawa historia. A moze jednak to byl Rolex?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.