Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

75626e2613191ddb768a1265bf3d49a4.jpg3c0bd3e7b62b53edc105d1545980f179.jpg1440eaa0da0e24569e343a643d705740.jpg3a7e068300a9af16567b74f76434c837.jpg8ba6f01c7643f0900a0b283901020655.jpg

Moja "nowiutka" Slava, dotarła dziś prosto z Ukrainy. Nawet znaczek mi dali w gratisie Muszę tylko pomyśleć nad lepszym paskiem.

Sent from my Letv x600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś coś zupełnie innego w moich zakupach. 

Poljot automatic de luxe 29 jewels

Cena niska, ale zaryzykowałem:

http://allegro.pl/zegarek-meski-poljot-i5613748164.html

I mam :) Chyba oryginał, ale to sami oceńcie. Tarcza idealna, mechanizm ładnie chodzi, tylko szkło do wymiany bo ma małe pęknięcia, no i koperta troszkę zmęczona. Po domowym Spa wygląda tak:

To jest mój pierwszy automat. Jakieś wskazówki jak go użytkować/nakręcać? W pracy mało się poruszam....

#Mavis, Spóźnione ale szczere gratulacje!!  Ten PdL jest naprawdę ładniutki.  :wub:

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki @Łyski! Zegarek sprawdzam w praktyce i od dwóch dni nie schodzi z ręki :) I jakoś nie bolą mnie jego mankamenty w złoceniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna Sława z fajną dziurą w tarczy :) miałem kiedyś taką (z brązową tarczą)  ale w złoconej kopercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Najnowsze :) jutro powinien być jeszcze jeden :D

Ta 24h coś chyba ring zewnętrzny ma krzywo... Widziałam w innym wątku, że poprawiałeś. Ale chyba nadal krzywo. Chyba, że tak ma być...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pochwale sie, niby nowy ale są zonki :(
-koronka się nie dokręca do końca
-wskazówka godzinowa nie ustawiona symetrycznie do minutowe

DSCF4903.jpg

DSCF4904.jpg

Edytowane przez ptaku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne te Slavy z tymi datownikami. Gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Ten ring jest obracany, za pomocą dolnej koronki, jak w multikalendarzu :)

Obracany tak po prostu czy w jakimś konretnym celu? Sorryza głupie pytania, ale nigdy się im nie przyglądałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obracany tak po prostu czy w jakimś konretnym celu? Sorryza głupie pytania, ale nigdy się im nie przyglądałam.

Nie mam pojęcia po co, to tak jak z bezelem w komandirze, można to jakoś wykożystać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki z 24 godzinnym podziałem miały zastosowanie tam gdzie trudno było odróżnić dzień od nocy - wskazanie na typowym zegarku np godziny 7.15 niewiele mówiło bo użytkownik takiego zegarka po dwóch tygodniach w łodzi podwodnej czy za kołem podbiegunowym gdzie przez 3 miesiące jest dzień lub noc w końcu się gubił,przestawał odróżniać porę dnia a tak patrzył i od razu wiedział że to wieczór 19.15 

Dodatkowy bezelek z podziałką miał tylko ułatwić odliczanie upływającego czasu (8 godzinnej zmiany w pracy , jakiejś warty , służby itp...) 

Np. była godzina 22.30 i tam ustawiał sobie na zewnętrznym bezelku cyfrę 1 i od razu wiedział o której schodzi czy wychodzi z pracy, zasada działania jak w zegarkach z podziałem na 4 godzinne wachty 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W konkretnym celu,.Jest to Second Setting Watch czyli zegarek na którym można ustawić dwie strefy czasowe,.Zegarek takiego typu opracował Commander US Navy P.V.H.Weems.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta 24h coś chyba ring zewnętrzny ma krzywo... Widziałam w innym wątku, że poprawiałeś. Ale chyba nadal krzywo. Chyba, że tak ma być...

Ten ring jest obracamy więc chyba tak ma być :) bo nic nie poprawiałam w zegarku poza kreceniem koronką :) jedna lub droga. Chyba że dopatrzyłas się czegoś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W konkretnym celu,.Jest to Second Setting Watch czyli zegarek na którym można ustawić dwie strefy czasowe,.Zegarek takiego typu opracował Commander US Navy P.V.H.Weems.,

Z kolei to co ja napisałem powiedział mi emerytowany żołnierz armii radzieckiej aktualnie mieszkający 2 km od mnie - moja żona pracuje u jego córki  :D

Z tego co mi mówił niektórzy  tak wykorzystywali tą funkcję - mówił też że ta funkcja nieraz zawodziła bo luźna koronka lubiła przestawić godzinę - ogólnie to bajer z którego niewiele się korzystało a najczęściej używanym zegarkiem były komandiry wszelkiej maści 

Często gęsto jak nie wiem to właśnie jego córka tłumaczy mi zawiłe radzieckie zwroty 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

No proszę, teraz to ma jakiś sens :) dzięki Panowie za wyedukowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pochwale sie, niby nowy ale są zonki :(

-koronka się nie dokręca do końca

-wskazówka godzinowa nie ustawiona symetrycznie do minutowe

Było wielokrotnie w tym dziale - Amfibie noworusy jakością mocno odbiegają od tych z czasów ZSRR ale żeby Cię pocieszyć 

to koronka w amfibiach nie zawsze dokręca się do końca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Nabyte od forumowych Kolegów - dzięki Panowie :)

Jeszcze przed wizytą u majstra...

post-67549-1441272532,3018_thumb.jpg

post-67549-1441272537,1572_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi