Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wyczytałem ,jesli koperta jest pozłacana to powinna być ocechowana znakiem Au

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta w tym Poljocie nie jest oznakowana z zewnątrz cechą Au , czy to możliwe ze oznakowanie od wewnątrz koperty ?

Napiszcie mi proszę jak zrobić ,aby zdjęcia które wstawiam na forum były większe. Jestem nowy na forum i wczesniej nie wstawiałem zdjęć .

Dzięki za porady dotyczące zdjęc i pisania postów.Na przyszłość bede się stosował do waszych porad.

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta powinna byc sygnowana AU miedzy uszkami od paska, z jednej albo drugiej strony. Te zdjecia maja mala rozdzielczosc, na forum wkleiles miniaturke, lepiej jest wkleic bezposredni link o zdjecia,

A i taka uwaga na przyszlosc, nie pisz postu pod postem tylko korzystaj z opcji edytuj, bo sie syf bedzie robil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna sztuka. Model uznany za koloekcjonerski również na międzynarodowyxh forach. Ale najpiękniejszy jest dzwięk wahnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te nakrywki miały kasować luzy,przynajmniej tak w uczonej książce pisze.A tych Radug jest za dużo żeby to był przypadek,pewno na jakiś rynek wypuszczali zamiast Wołny-Radugę.

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio nic nie pokazywałem więc teraz pokażę.

SLAVA CHORĄGIEWKA

dsc0227x.jpg

dsc0229qz.jpg

POLIOT DE LUXE W STALI

dsc0230ru.jpg

KIROWSKIJE

dsc0229gd.jpg

BAŁTYK

dsc0239ap.jpg

MOŁNIA PRECYZYJNA

dsc0233vv.jpg

dsc0234jy.jpg

SLAVA BUDZIK

dsc0225nd.jpg

dsc0226i.jpg

POLJOT BUDZIK

dsc0374fr.jpg

UNITRA WAREL

dsc0373u.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż ciężko zdecydować się na czym oko zawiesić...

nieźle tu obrodziło

Karolus i klamocikpiękne nowości Panowie

serdecznie gratuluję!

Edytowane przez mapeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie wysoko zawiesiliście poprzeczkę. Bardzo godne te nowe nabytki! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te moje to nabytki z Alledrogo . A może ktoś mi powiedzieć coś więcej o tym Buranie bo kurcze szukam info i nie mogę nic znaleźć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym jak dwa Komandiry mi zwiały... szukałem takiego by nie wstydzić się idać gdzieś w miejsca gdzie trzeba lepiej wyglądać - znalazłem i nabyłem taki: http://allegro.pl/zegarek-wostok-i2686729411.html nr 341248 przyszedł - wygląda lepiej jak na zdjęciach :)

Mój nadgarstek jest rozmiarów tak niewielkich, że w zasadzie pasek rozmiarów dziecięco - kobiecych by pasował na najmniejszym rozmiarze ;) stąd ten codziennego użytku się mu szkiełko zużyło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dsc093971600x1200.jpg

Witam to moje wczorajsze zdobycze .

Wymieniłem szkiełka bo były bardzo zniszczone.

Kopery są w stanie bdb :)

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klamocik

Pierwyj sort nabytki. Szczere gratki ! Piękne stany aż miło popatrzeć.

Pozdrawiam,

Robcyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka Slava (albo bardzo bardzo podobna) - bo o ile pamiętam "z budzikiem" była odkąd pamiętam u nas w domu, u rodziców. Nie dam sobie głowy uciąć czy jeszcze się gdzieś nie pałęta. Z racji "nie bywania" o żadnego fachury przez lata pracy i budzenia - należałoby się jej to, ale jeszcze kilka lat wstecz była na chodzie i normalnie dzwoniła co rano...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja sie pochwale dwoma dzisiejszymi nabytkami. Taki bazarek niedzielny jest i jest na nim wszystko jak to mowia "szwarc mydlo i powidlo". Mysle ze udalo mi sie trafic calkiem ciekawe zegareczki za jeszcze ciekawsza cene.

Od razu zaznaczam ze nie potrafie robic jeszcze takich zdjec jak koledzy wyzej. "Nowych" czeka kąpiel i czyszczenie kopert oraz szkielek.

Mozna powiedziec ze to pierwsze nabytki, chcialbym sie dowiedziec czy nie przeplacilem - za parke zaplacilem 100zl. W moim mniemani warto bylo.

To zaczynamy:

Wostok - beczka zlocona - stan po mojemu NOS, ale na pewno nie noszony.

Zastanawiaja mnie te paseczki na srodku tarczy, szczerze powiem ze bardzo przypadl mi do gustu i nie zastanawialem sie dlugo nad nim:

1.

dsc3788i.jpg

2.

dsc3787w.jpg

3.

dsc3780.jpg

Drugi cukierek jak dla mnie to Poljocik Automat. Przypadl mi do gustu bo duza ma koperte 37mm.

1.

dsc3782.jpg

2.

dsc3783s.jpg

3.

dsc3784g.jpg

Oczywiscie ubiore je w nowe paseczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaaaa! Ale kapitalny7 stan tego Wostoka! Do gablotki i nie niszczyć - takich już jak na lekarstwo :) !!!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok znakomity i w jakim stanie!

gratuluję obu egzemplarzy

ogólnie bahuone zrobiłeś świetny interes, bo cena jak za dwa takie zegarki - kapitalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok znakomity i w jakim stanie!

gratuluję obu egzemplarzy

ogólnie bahuone zrobiłeś świetny interes, bo cena jak za dwa takie zegarki - kapitalna

bahuone przychylam się do wypowiedzi Mapetha, zrobiłeś świetny interes. Za samego Wostoka byś tyle zapłacił.

Pmwas ma rację takich stanów już bardzo mało a Wostok to porządny zegarek.

Gratulacje i więcej takich pięknych zdobyczy.

Pozdrawiam,

Robcyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzieki za mile slowa. Na razie leza koło mnie na biurku i pieknie cykaja. Odwiedze jeszcze tego Pana, umowilem sie z nim na nastepny raz bo wspominal cos o Komandirach. Mial jeszcze ladna Mołnie i kilka innych zegareczkow ale niestety na chwile obecna ciezko mi wygospodarowac srodki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką ,,Mołnię" zanabyłem drogą kupnasmile.gif.

4942347.jpg

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ładnie się Koledzy okupili.. no no... a Bahuone to naprawdę po promocji zanabył świecidełka. Taki poljocik z rzymskimi indeksami też bym przygarnął... jak i takiego jak Karolus w stali automata również. Może się kiedyś trafią... Gratuluję nabytków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten poljot kosztował mnie 35 złociszy z przesyłką :rolleyes: a takiego widziałem na alledrogo ale chyba 120 wołali za niego

Edytowane przez Karolus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nabyłem miernik szybkości "skorostjemjer tipa C-1-2a" wyprodukowany w 1967 r. przez Złotoustowskij Czasowyj Zawod stoper sześciosekundowy z tarczą wyskalowaną do pomiaru prędkości obiektów poruszających się na odcinkach 50 m i 100 m. Prawdopodobnie w czasach gdy drogówka nie posiadała jeszcze laserowych mierników prędkości, wideorejestratorów i rotoradarów urządzenie to w połączeniu z dalmierzem lub prze określeniu właściwego odcinka drogi służyło milicjantom do łapania piratów drogowych.

post-42128-0-40035100-1350287011_thumb.jpg

post-42128-0-16763900-1350287043_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest też teoria, że to stoper altyleryjski:

http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=1264

W przypadku poruszających się celów należy zmierzyć ich prędkość, która jest niezbędna do wprowadzenia odpowiedniej korekty odległości w momencie strzału.

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi