Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Russian diver;)

post-77725-0-24332700-1472190538_thumb.jpg

Edytowane przez As82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, z tym, że były dwa rodzaje kopert - mniejsza i większa.

Tak więc tarczę trzeba dobrać do koperty.

https://get.google.com/albumarchive/113098239036073221216/album/AF1QipMfCITet-GihdOehoVbw4FPy7mA01u_PTYM4Ub3/AF1QipOHOAHHx9MPC_gFCSH_dHpoyeJ0vUd3JgvzepQG

Dzięki za informację, na Ciebie zawsze można liczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem fanem rosyjskich zegarkow ale ten 55g mnie zainteresowal.

Czy ring na tarczy nie powinien byc niebieski?

post-29996-0-20883300-1472193930_thumb.jpg

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jest zdecydowanie fioletowy dlatego dobrałem taki pasek bo niebieski w ogóle nie pasował

może ring się przebarwił?

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest przebarwiony od słońca

czyli co??? niewskazane jest wystawianie 55g spod mankietu??? a już zbrodnią będzie zabranie go na wakacje nad Adriatykiem??? :)

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje się cieszyć ze przebarwił się na fioletowo. Ja mam jeden przebarwiony na ...hmmm brązowy? :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co??? niewskazane jest wystawianie 55g spod mankietu??? a już zbrodnią będzie zabranie go na wakacje nad Adriatykiem??? :)

zegarek opala się tak samo jak Ty,to coś złego? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Może pokazywana już kiedyś tutaj albo na blogu... ale  wobecnym wydaniu po małym spa z pewnością nie :)

5945969_IMG_8845.JPG

5945970_IMG_8854.JPG

5945967_IMG_8857.JPG

5945968_IMG_8850.JPG

5945966_IMG_8853.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,
naszła mnie chęć na posiadanie nakręcanego zegarka. Zacząłem trochę przeglądać Internet i wybór padł na radzieckie. Jakiś czas temu nabyłem takiego oto Wostoka. Do zakupu zachęciło mnie to, że nie był nigdy używany (i najprawdopodobniej otwierany) oraz to iż posiada koronkę na godzinie drugiej, czego w innych Wostokach nie widziałem. Czy to jest Komandirski? Z racji tego że zegarek ma już około 30 lat chyba wypadało by go oddać na przegląd, prawda?
Zdjęcie zrobiłem w chwili gdy zakupiłem do niego pasek. Obecnie szkiełko jest w kilku miejscach zarysowane z mojej winy. Czy można ewentualnie je dokupić?
Pozdrawiam

post-92684-0-04417900-1472200912_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

naszła mnie chęć na posiadanie nakręcanego zegarka. Zacząłem trochę przeglądać Internet i wybór padł na radzieckie. Jakiś czas temu nabyłem takiego oto Wostoka. Do zakupu zachęciło mnie to, że nie był nigdy używany (i najprawdopodobniej otwierany) oraz to iż posiada koronkę na godzinie drugiej, czego w innych Wostokach nie widziałem. Czy to jest Komandirski? Z racji tego że zegarek ma już około 30 lat chyba wypadało by go oddać na przegląd, prawda?

Zdjęcie zrobiłem w chwili gdy zakupiłem do niego pasek. Obecnie szkiełko jest w kilku miejscach zarysowane z mojej winy. Czy można ewentualnie je dokupić?

Pozdrawiam

Witamy :)

Ten Wostok to mniejsza odmiana Komandirów/Amfibii. Z uwagi na budowę (chromowana koperta i brak osłony antymagnetycznej) bliżej mu jest do Komadirów. Niekiedy jest określany jako młodzieżowy lub damski (taka była grupa docelowa wg producenta), chociaż osobiście uważam, że to trochę przesadzone - na małym męskim nadgarstku też wygląda dobrze. Sam przez jakiś czas nosiłem identyczny egzemplarz, aż do momentu jak kupiłem sobie pełnowymiarową Amfibię :)

Co do przeglądu - słusznie podejrzewasz, ze trzeba go przeprowadzić, bo oliwy w łożyskach już się na pewno zeschły. Natomiast szkiełko nie wymaga wymiany, o ile nie posiada pęknięć. Zarysowania da się łatwo wypolerować, bo te szkiełka były wykonywane z plexi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy :)

Ten Wostok to mniejsza odmiana Komandirów/Amfibii. Z uwagi na budowę (chromowana koperta i brak osłony antymagnetycznej) bliżej mu jest do Komadirów. Niekiedy jest określany jako młodzieżowy lub damski (taka była grupa docelowa wg producenta), chociaż osobiście uważam, że to trochę przesadzone - na małym męskim nadgarstku też wygląda dobrze. Sam przez jakiś czas nosiłem identyczny egzemplarz, aż do momentu jak kupiłem sobie pełnowymiarową Amfibię :)

Co do przeglądu - słusznie podejrzewasz, ze trzeba go przeprowadzić, bo oliwy w łożyskach już się na pewno zeschły. Natomiast szkiełko nie wymaga wymiany, o ile nie posiada pęknięć. Zarysowania da się łatwo wypolerować, bo te szkiełka były wykonywane z plexi.

Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, na początku odniosłem wrażenie, że jest trochę dziecinny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, na początku odniosłem wrażenie, że jest trochę dziecinny.

Pozdrawiam

Najważniejsze, że Tobie się podoba. Wygląda bardzo dobrze, jak spolerujesz szkiełko będzie jeszcze lepiej. Zegarek ma swój styl, jest mechaniczny i powinien cieszyć przez kawał czasu. Co do rozmiaru, to na forum znajdą się i tacy, którzy mają z tym problem, więc dla nich męskie jest noszenie kopert o średnicy 50mm, a tak naprawdę, to o ile dobrze pamiętam, to jeszcze chyba do lat 20. XX wieku zegarki naręczne były uważane za niemęskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje się cieszyć ze przebarwił się na fioletowo. Ja mam jeden przebarwiony na ...hmmm brązowy? :)

I ja mam taki sam brązowy, może to nie przebarwienie? :) W katalogach brązowych nie było - ale nie wszystko było w katalogach... A tak na poważnie to na innych forach i na sieci nie spotkałem brązu w 55g więc jesteśmy z Romkiem nielicznymi posiadaczami brązowych :D

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi