Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe. Przypomniałem sobie że taką czarodziejkę oddałem w podstawówce złomiarzom za montanę. :) I jeszcze się dziwiłem że Matka była zła...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zobaczyłem że jest wystawiona to już był dopisek - realizacja. Poszła w dobre ręce więc jest super :)

Gratuluję Krzysztof :)

Mimo że damka to jednak arcyciekawy zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie :)   Pudełko było czy tez jest plastikowe.

To jeszcze parę sztuk

Zacznę od takiego obdartusa.  Koperta straszna ale dla mnie najwazniejsze oryginalne papiery i zgodne numery.  Przy okazji jakby kto miał taka kopertę w stanie NOS lub szufladowym to kupię :)

post-26962-0-47146300-1518885823_thumb.jpg  post-26962-0-50662500-1518885838_thumb.jpg

Taka Rakietka na 21 kamieniach. Stan też nie powala ale nie widziałem tej Rakiety z rzymskimi indeksami. Wszystkie które do tej pory spotkałem miały indeksy arabskie.

post-26962-0-07520600-1518885949_thumb.jpg

I jeszcze dwa ostatnie. Nie wiem od którego zacząc.  Może od Majaka.

Bardzo rzadki Majak z ..... rubinkami. Nieczęsto widywany na aukcjach.  Niestety ale nie potrafię mu zrobić dobrego zdjęcia więc podeprę się zdjęciem z galerii.

To mój:

post-26962-0-12511500-1518886097_thumb.jpg

A to od Dashiell-a

post-26962-0-83044300-1518886225.jpg

I ostatnia perełka.  Jak go kupowałem na Ukrainie to przypuszczałem że to Męski zegarek tylko z podmienionymi wskazówkami.  Po rozpakowaniu paczki okazało się że to rzadko spotykana wersja damska tego Wostoka. Ot taka perełka :)   Teraz musze polować na wersję męską

post-26962-0-83994300-1518886384_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kchrapek dzięki za info bo jak piszesz "grubas" był w zasięgu. Pozdrawiam

Dlaczego "grubas" koperty mają takie same ale może się mylę wiec czekam na oświecenie :-)

Zaciekawiłeś mnie Panie tematem i trzeba było pogmerać w internetach :)

Najbardziej zbliżona koperta do 2015 to ta na zdjęciu poniżej. Właściwie od góry wygląda identycznie (nie znam niestety dokładnie średnicy). Natomiast kompletnie inny jest dekiel. W 2015 jest mały, tak na 2/3 średnicy koperty, w tej ze zdjęcia jak widać jest znacznie większy.

Chyba, że mówisz o innej zarii

post-88672-0-26546800-1518886711.jpg

post-88672-0-66451500-1518886723.jpg

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ostatnia perełka.  Jak go kupowałem na Ukrainie to przypuszczałem że to Męski zegarek tylko z podmienionymi wskazówkami.  Po rozpakowaniu paczki okazało się że to rzadko spotykana wersja damska tego Wostoka. Ot taka perełka :)   Teraz musze polować na wersję męską

Trzeci raz jaram się tym, co pokazujesz. Ten Wostok jest wspaniały i swoją drogą jeden z niewielu radzieckich modeli, w wersjach dedykowanych obu płciom. Męskiego gdzieś widziałem, chyba u Slavnego Hansa.

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od przybytku głowa nie boli. Idzie druga 2015, tym razem niestety z brakami.

Do uzupełnienia tarcza, sekunda, zabezpieczenie wahnika (blaszka)  :( Może kiedyś się trafi. Najwyżej zostanie na części, też dobrze. 

Sam nie wiem, czy się cieszę z tego zakupu. Na szczęście cena była spokojnie do zaakceptowania.

post-88672-0-75601200-1518892221.jpg

post-88672-0-25103800-1518892229.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej zbliżona koperta do 2015 to ta na zdjęciu poniżej. Właściwie od góry wygląda identycznie (nie znam niestety dokładnie średnicy). Natomiast kompletnie inny jest dekiel. W 2015 jest mały, tak na 2/3 średnicy koperty, w tej ze zdjęcia jak widać jest znacznie większy.

Miałem na myśli porównanie grubości kopert Zarii 30-kamieniowych,a nie wersji z naciągiem ręcznym 21 kamieni. Ta faktycznie jest podobna wizualnie, natomiast nie da się tego powiedzieć o innych 30 kamieniowych (też  z automatem) 2016. Bardziej klocowatego zegarka chyba nie ma :)

https://get.google.com/albumarchive/107247623220063053982/album/AF1QipPhjpSaKgpoC_w4B7zKWVq6rIUFUdEOlfNgosko/AF1QipMJUaq4C3giS09JloYxouKniSCKsElbNy_Kxa8h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie :)   Pudełko było czy tez jest plastikowe.

To jeszcze parę sztuk

Zacznę od takiego obdartusa.  Koperta straszna ale dla mnie najwazniejsze oryginalne papiery i zgodne numery.  Przy okazji jakby kto miał taka kopertę w stanie NOS lub szufladowym to kupię :)

attachicon.gif_DSC0244.JPG  attachicon.gif_DSC0245.JPG

Taka Rakietka na 21 kamieniach. Stan też nie powala ale nie widziałem tej Rakiety z rzymskimi indeksami. Wszystkie które do tej pory spotkałem miały indeksy arabskie.

attachicon.gif_DSC0089.JPG

I jeszcze dwa ostatnie. Nie wiem od którego zacząc.  Może od Majaka.

Bardzo rzadki Majak z ..... rubinkami. Nieczęsto widywany na aukcjach.  Niestety ale nie potrafię mu zrobić dobrego zdjęcia więc podeprę się zdjęciem z galerii.

To mój:

attachicon.gif_DSC0234.JPG

A to od Dashiell-a

attachicon.gifMajak.jpg

attachicon.gif_DSC0026 (2).JPG

Rakietę mam na szczęście ale ten Majak z rubinami to duża rzadkość. Piękne nabytki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ale się obłowiliście Koledzy - gratuluje! Zestaw Czarodziejka Krisa mnie zachwycił. Nawet nie wiedziałem, że taki pomysł na przebieranki kopertowe ruskie miały ;-)! Mega fajne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem na myśli porównanie grubości kopert Zarii 30-kamieniowych,a nie wersji z naciągiem ręcznym 21 kamieni. Ta faktycznie jest podobna wizualnie, natomiast nie da się tego powiedzieć o innych 30 kamieniowych (też  z automatem) 2016. Bardziej klocowatego zegarka chyba nie ma :)

https://get.google.com/albumarchive/107247623220063053982/album/AF1QipPhjpSaKgpoC_w4B7zKWVq6rIUFUdEOlfNgosko/AF1QipMJUaq4C3giS09JloYxouKniSCKsElbNy_Kxa8h

Krzyśku, ja właściwie odpowiadałem somerto. On gdzieś tam twierdził, że koperty 2015 i 21-kamieniowej są takie same (czy tam podobne). W związku z tym, że poszukiwałem koperty do 2015 temat mnie zaciekawił. Myślałem, że da się poprostu adoptować z innej zarii. Ale wychodzi na to, że były dedykowane wyłacznie do 2015  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mkoch - dokładnie o taką Zarię mi chodziło jak pokazałeś na foto.Dzięki za chęci w rozwiązaniu mego zapytania ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie skromnie taka parka

A no i Enkil miał rację kolor jest obłędny zdjęcia nie oddają uroku, no i dedykacja na deklu

Enkil ta Twoja lepiej wyglądała by u mnie

post-92622-0-46041500-1518897078_thumb.jpg

post-92622-0-07039200-1518897309_thumb.jpg

post-92622-0-59999000-1518897315_thumb.jpg

post-92622-0-22070500-1518897324_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie malutki Poljot

post-89049-0-10038000-1518898099_thumb.jpg

normalny Poljot

post-89049-0-02127000-1518898340_thumb.jpg

i Sławka

post-89049-0-98859900-1518898369_thumb.jpg

Edytowane przez Brat Pit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to od Dashiell-a

Jeśli to jakiś kolekcjoner który posiada galerię to poproszę linka.

Gratuluję. Jak zwykle wyławiasz perełki, nie mam pojęcia skąd i jak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie skromnie taka parkaA no i Enkil miał rację kolor jest obłędny zdjęcia nie oddają uroku, no i dedykacja na dekluEnkil ta Twoja lepiej wyglądała by u mnie

:) Prawda, że ślicznotka :)

Moja dobrze wygląda u mnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykły Wostok. Miałem sprzedałem ale wrócił inny w pięknym stanie :)

post-49869-0-66467600-1518950870_thumb.jpg

I w pięknym stanie Amfibia, wciąż idealnie zielona czego niestety nie widać na zdjęciu.

post-49869-0-24579400-1518950926_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też takiego Wostoka się pozbyłem i innego z jasną tarczą z tej samej linii :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi