Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie dlaczego zakładacie, że zegarki z bloku wschodniego to "pospolite znajdy" i nic o nich nie można powiedzieć? Byłem na Nocy Muzeów w Sądzie.

I mało się nie posikałem jak zobaczyłem kolekcję Grzegorza (yorki_man) i Romana (rk7000)!!!

Uwierzcie mi, nawet nie wiecie co w głowie zrobi, kolekcja czeskich Primów @yorki_man'a, a kolekcja kieszonek @rk7000 z początku USSR dopełnia "wywrotu" w mózgu. Można stać i się patrzeć (bez śliniaka nie polecam podchodzić). Zorganizujcie się proszę, najwyższy czas te wszystkie zabawy i pojedynki z Waszego działu należy bezsprzecznie przenieść ze świata wirtualnego (forum) do świata realnego (spotkania)

Spotkanie roczne to duże wydarzenie, a od początku jak jestem w klubie, zawsze brakowało mi tego na spotkaniach. Wiem ile pracy to kosztuje, przemieszczenie takiej kolekcji, ale pasja czasami wymaga poświęceń. Kto jak kto, ale Wy wiecie o tym dużo!

Zapraszam, będę Was nachodził co jakiś czas, determinacja u mnie jest wielka, a Wasze zbiory imponujące. Jeśli macie pytania zapraszam.

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak, jak ja...

Może by zmienić na spotkanie zbieraczy i znajd radzieckich to wtedy większa liczba osób przyjdzie :) :) Bo słowo kolekcjoner kojarzy się z osobą, która chodzi w marynarce, muszka zamiast krawata, okulary tudzież binokle :) siada co wieczór na fotelu, popija drogą whisky w tajnym pomieszczeniu w domu i syci oczy swoją kolekcją co wieczór :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w ,, koneserze " :) świetny film

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film bardzo dobry, ale zakończenie zaskakujące, choć przeczuwałem, że stanie się coś dziwnego ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest..Saljut 4-48 ,wąskie pasy genewskie,jeden z najstarszych jaki udało się trafic w tak zacnym stanie.Smaczku dodaje to, że koło wychwytu jest "żołte" co można spotkać w najstarszych mechanizmach Saljuta czy Molniji.....jest radocha ....gdyby tylko nie ten bigiel ,ale jak juz pytałem w innym dzale ,może ktos gdzieś w szufladzie przypadkiem znadzie oryginalny ;-) ?

post-63389-1519829705,423_thumb.jpgpost-63389-1519829719,026_thumb.jpgpost-63389-1519829731,8311_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest..Saljut 4-48 ,wąskie pasy genewskie,jeden z najstarszych jaki udało się trafic w tak zacnym stanie.Smaczku dodaje to, że koło wychwytu jest "żołte" co można spotkać w najstarszych mechanizmach Saljuta czy Molniji.....jest radocha ....gdyby tylko nie ten bigiel ,ale jak juz pytałem w innym dzale ,może ktos gdzieś w szufladzie przypadkiem znadzie oryginalny ;-) ?

attachicon.gifIMG_20180228_152255~01.jpgattachicon.gifIMG_20180228_152515~01.jpgattachicon.gifIMG_20180228_152906~01.jpg

Gratulacje, bo piękna sztuka szczególnie tarcza.

Aż sprawdziłem swojego starszego po przeczytaniu twojego rocznika. 2-48 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, bo piękna sztuka szczególnie tarcza.

Aż sprawdziłem swojego starszego po przeczytaniu twojego rocznika. 2-48 :D

To szukam 47....niżej się nie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie dlaczego zakładacie, że zegarki z bloku wschodniego to "pospolite znajdy" i nic o nich nie można powiedzieć? Byłem na Nocy Muzeów w Sądzie.

I mało się nie posikałem jak zobaczyłem kolekcję Grzegorza (yorki_man) i Romana (rk7000)!!!

Uwierzcie mi, nawet nie wiecie co w głowie zrobi, kolekcja czeskich Primów @yorki_man'a, a kolekcja kieszonek @rk7000 z początku USSR dopełnia "wywrotu" w mózgu. Można stać i się patrzeć (bez śliniaka nie polecam podchodzić). Zorganizujcie się proszę, najwyższy czas te wszystkie zabawy i pojedynki z Waszego działu należy bezsprzecznie przenieść ze świata wirtualnego (forum) do świata realnego (spotkania)

Spotkanie roczne to duże wydarzenie, a od początku jak jestem w klubie, zawsze brakowało mi tego na spotkaniach. Wiem ile pracy to kosztuje, przemieszczenie takiej kolekcji, ale pasja czasami wymaga poświęceń. Kto jak kto, ale Wy wiecie o tym dużo!

Zapraszam, będę Was nachodził co jakiś czas, determinacja u mnie jest wielka, a Wasze zbiory imponujące. Jeśli macie pytania zapraszam.

Dzięki za miłe słowa - cieszę się, że podobały Ci się nasze zegarki.

Romek - wiesz, że logistycznie jest to trudne przedsięwzięcie - rozmawialiśmy o tym.

Chętnie bym pooglądał kolekcje kolegów ale bardziej wierzę w taki rodzaj prezentacji jak Wy zrobiliście rok temu - jakaś seria zegarków - kilkanaście  - 30 i tak ze trzy, 4 osoby. 

Na 1000 sztuk jak miał Yorki to nawet gabloty ciężko a i transport nie jest łatwy.

attachicon.gifIMG_20180228_152255~01.jpgattachicon.gifIMG_20180228_152515~01.jpgattachicon.gifIMG_20180228_152906~01.jpg

Gratuluję Jacek :)

Mam z 47 (podwójnie ważny dla mnie :D  ) ale nie pamiętam kwartału. Zdjęcia najwcześniej jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można stać i się patrzeć (bez śliniaka nie polecam podchodzić).

Się wzruszyłem Tak jak Roman byłem na rocznym spotkaniu - zaślinić to się można było ale na widok gablot z Enicarem i innymi cudami. Tak jak pisal Romek sens jest z kilkudziesięcioma zegarkami i tu właśnie widzę kolekcję jego kieszonek Idealnie by się wpasowała. U mnie raczej ilość robiła wrażenie a nie jakość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się wzruszyłem Tak jak Roman byłem na rocznym spotkaniu - zaślinić to się można było ale na widok gablot z Enicarem i innymi cudami. Tak jak pisal Romek sens jest z kilkudziesięcioma zegarkami i tu właśnie widzę kolekcję jego kieszonek Idealnie by się wpasowała. U mnie raczej ilość robiła wrażenie a nie jakość

Bez zbędnej skromności Grzegorzu :) jak zobaczyłem Twoją kolekcję i perełki Romana to teraz znajomym opowiadam że ja to jestem zbieracz a prawdziwych kolekcjonerów to widziałem w Warszawie :) jeszcze czasem patrzę na zdjęcia Twoich gablot z zazdrością...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest! Wołna jubileuszowa!

Przepłacona, wymaga kilku poprawek, ale wersja tak rzadka że i tak cieszy niezmiernie. :D

Miejscami zbyt idealna (nowa koperta stalowa, choć w przeciwieństwie do poprzednich które widziałem świetnie wykonana), wskazówki oryginalne chyba powinny być zwykłe Wołny (tu są z Ałmaza raczej), sekundnik od czapy zupełnie i koronka nowa Poljota. Nawet mechanizm nie teges ;)

Wszystko to da się bez problemu wymienić, ale unikatowa tarcza i dekiel oryginalne :wub:

Uprzedzając pytania zegarek wydany z okazji 40 rocznicy powstania Tatarskiej Autonomicznej Socjalistycznej Republiki Radzieckiej (Tatarska ASRR). Tarcza przedstawia Kazań, stolicę republiki: http://blaber.pl/lifestyle/podroze/kazan-czyli-rosja-jakiej-znacie/

A teraz pozostaje czekać na kolejną rzadką Wołnę (już w drodze) :D

post-49869-0-62963600-1519898729_thumb.jpg post-49869-0-77626800-1519898735_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz widzę taką wołnę. Gratuluję bardzo :)

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz widzę taką wołnę. Gratuluję bardzo :)

Jeszcze tylko odkupię od Krisa jego 2802 i będę miał komplet :Dhttps://get.google.com/albumarchive/107247623220063053982/album/AF1QipNI0JBW_Jg1YxyKBHfNagAu5Iq0uGmcNy3Tn09C/AF1QipMS7tnpoZidHAyHQCZHSRvV4-bLechP4FFE7UnE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Worek tutków i może się uda :) A "prawie kompletu" precyzyjniaków gratuluję tym bardziej :)

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ładny gratuluję i zaazdraszczam :)

Wszystko podobno jest do sprzedania. To tylko kwestia ceny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to piękne Wolny Ci się ostatnio trafiły  :wub:  Gratuluję :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Krzysztof gratuluję. Jubilejne mają piękne tarcze.

U mnie taki starszy zakup. Leżał w pudełku i czekał aż przyjdzie na niego kolej, miał wylądować u zegarmistrza, ale że dzisiaj miałem wolne rano postanowiłem sam spróbować coś z nim zrobić. Mechanizm umyty i nasmarowany, zębatka z ośka sekundnika wymieniona bo była złamana. Strzałka znaleziona i założona na miejsce. Pozostało mi jeszcze tylko znalezienie wałka z koronką bo ten jest jakiś nie bardzo. Aha, jak działa stop sekunda? Czy ta blaszka tylko się opiera o zębatkę na wychwycie, czy powinna gdzieś zachodzić?

11001252_20180301_133323.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

I wszystko jasne. U mnie ta blaszka jest dogięta do ramienia. Teraz strach ją odginać żeby nie złamać. Dzięki Wempiełqr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No też trzeba tą blaszkę ustawić tak żeby za mocno nie napierała na wieniec bo może nadwyrężać czopów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opamiętaj się Seba. Sam nie jesteś! Gratuluję jak by Ci się ten rakietowy roleks znudził bo masz dwa to pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi