Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ja ostatnio znalazlem w domu takie oto zegarki.

Mozecie mi powiedziec ile kazdy z nich jest warty i czy to dobre zegarki czy nie warto zawracac sobie nimi glowy :lol:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Dziekuje ze informacje z gory :)

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta Delbana jest oryginalna?

z checią kupiłbym od Ciebie kolego Rakete kieszonke:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tosh

ja tak troche zbocze z tematu

czy uwazacie ze 150 zl za komandirskiego lub amfibie po przegladzie to duzo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

Zdecydowanie przesadzone.

Za mniej (około 120 z wysyłką) można kupić taki model nowy, z gwarancją. Są wprawdzie głosy mówiące że jakość jest gorsza niz starych, ale ja specjalnie tego nie dostrzegam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

Zdecydowanie przesadzone.

Za mniej (około 120 z wysyłką) można kupić taki model nowy, z gwarancją. Są wprawdzie głosy mówiące że jakość jest gorsza niz starych, ale ja specjalnie tego nie dostrzegam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ta Delbana jest oryginalna?

z checią kupiłbym od Ciebie kolego Rakete kieszonke:)

Z tego co mi wiadomo to oryginalan...chyba ze jest jakis sposob na sprawdzenie to daj i zobacze od razu.Na pasku jest przymocowana metka poniewaz zegarek nie byl uzywany od nowosci.

A ile taka delbana jest warta jezeli to oryginal?

I tak samo rakieta ile warta?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Z tego co mi wiadomo to oryginalan...chyba ze jest jakis sposob na sprawdzenie to daj i zobacze od razu.Na pasku jest przymocowana metka poniewaz zegarek nie byl uzywany od nowosci.

Delbana to tani, współczesny model, lata '90 lub wręcz nowy. Jego cena w sieci sprzedazy to jakieś 800-900 zł o ile dobrze pamiętam, ale widziałem podobne w salonach po 500 zł. Mechanizm to nawet chyba nie jest ETA, tylko jakas taniocha kompletna. To jest oryginał, bo nie sądze by ktos podrabiał Delbanę. Przynajmniej ja się nie spotkałem. Dla pewności - pokaż mechanizm. Przenies pytanie do szwajcarów, może się więcej dowiesz i szybciej.

Rakieta - wartość około 60 zł, cena oczywiście może byc wyższa :lol:...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Delbana to tani, współczesny model, lata '90 lub wręcz nowy. Jego cena w sieci sprzedazy to jakieś 800-900 zł o ile dobrze pamiętam, ale widziałem podobne w salonach po 500 zł. Mechanizm to nawet chyba nie jest ETA, tylko jakas taniocha kompletna. To jest oryginał, bo nie sądze by ktos podrabiał Delbanę. Przynajmniej ja się nie spotkałem. Dla pewności - pokaż mechanizm. Przenies pytanie do szwajcarów, może się więcej dowiesz i szybciej.

Chyba bardziej lata 90 ta Delbana, tak patrząc na logo i dizajn. Co do mechanizmu, to Delbana w obecnych zegarkach w tym przedziale cenowym daje raczej mechanizm 17 kamieniowy ETA 2804.2. Myślisz, że w tym modelu może być chłam, chyba nie.

Tak czy siak kolega ma rację fotka mechanizmu musi być :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba bardziej lata 90 ta Delbana, tak patrząc na logo i dizajn. Co do mechanizmu, to Delbana w obecnych zegarkach w tym przedziale cenowym daje raczej mechanizm 17 kamieniowy ETA 2804.2. Myślisz, że w tym modelu może być chłam, chyba nie.

Tak czy siak kolega ma rację fotka mechanizmu musi być :idea:

Zatem oto fotka...mam nadzieje ze moze byc lekko nieostra poniewaz moj aparat nie potrafi zrobic dobrego zoomu :)

9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Zatem oto fotka...mam nadzieje ze moze byc lekko nieostra poniewaz moj aparat nie potrafi zrobic dobrego zoomu :lol:

Obrazek

Ta jak myślałem - sztanca z konserw :-/ Nie wiem co to za mechanizm, ale NIE JEST to ETA 2804 na pewno. Wygląda tak, że to równie dobrze może być chińczyk...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Zatem oto fotka...mam nadzieje ze moze byc lekko nieostra poniewaz moj aparat nie potrafi zrobic dobrego zoomu ;)

Obrazek

Ta jak myślałem - sztanca z konserw :-/ Nie wiem co to za mechanizm, ale NIE JEST to ETA 2804 na pewno. Wygląda tak, że to równie dobrze może być chińczyk...

Chyba masz rację, teraz jak się przyglądam dokładnie to logo Delbany jest moim zdaniem za duże, poza tym kształt koperty bardziej podchodzi pod stare Atlantiki. Widać żółtki podrabiają nawet Delbanę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Chyba masz rację, teraz jak się przyglądam dokładnie to logo Delbany jest moim zdaniem za duże, poza tym kształt koperty bardziej podchodzi pod stare Atlantiki. Widać żółtki podrabiają nawet Delbanę.

Ano :-/

Zresztą, nie tylko werk. Zobacz na ten plastik badziewny i kopertę... Chociaż z drugiej strony - ta koperta wytłaczana z blachy i mechanizm na sztancowanych kołach to nawiązuje do lat największej "świetności" szwajcarskiego przemysłu zegarkowego :twisted: To może byc autentyczny "swiss made", ino troszkę gorszy niż Adriatica na werku Claro, szwajcarskim wszak do podszewki... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zresztą, nie tylko werk. Zobacz na ten plastik badziewny i kopertę... Chociaż z drugiej strony - ta koperta wytłaczana z blachy i mechanizm na sztancowanych kołach to nawiązuje do lat największej "świetności" szwajcarskiego przemysłu zegarkowego :twisted: To może byc autentyczny "swiss made", ino troszkę gorszy niż Adriatica na werku Claro, szwajcarskim wszak do podszewki... ;)

Faktycznie, to może być FHF...

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Faktycznie, to może być FHF...

J.

I chyba jest.

Że też są ludzie na świecie którzy wiedząc doskonale że takie guano podpisuje i podpisywalo się zawsze "swiss" ośmielaja się jedno słowo powiedzieć o złej jakości radzieckich staruszków :shock: ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dosyć dziwny sposób wszedłem dziś w posiadanie takiego komandira:

komandir.jpg

W związku z tym chciałbym kolegów zapytać o przybliżoną wartość tego zegarka, oraz czy na ową wartość wpływa "zakaz mo cccp" (czyli, jak gdzieś wyczytałem, robiony specjalnie dla radz. ministerstwa obrony). Zapłaciłem pewną kwotę za komandira, a niechciałbym, żeby mój kolega, od którego go mam, poczuł się oszukany.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
W dosyć dziwny sposób wszedłem dziś w posiadanie takiego komandira:

Obrazek

W związku z tym chciałbym kolegów zapytać o przybliżoną wartość tego zegarka, oraz czy na ową wartość wpływa "zakaz mo cccp" (czyli, jak gdzieś wyczytałem, robiony specjalnie dla radz. ministerstwa obrony). Zapłaciłem pewną kwotę za komandira, a niechciałbym, żeby mój kolega, od którego go mam, poczuł się oszukany.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)

To chińska podróba, więc na jego wartość nic nie wpływa. Pod młotek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza i wskazówki "mówia" jednoznacznie to podróbka, wiec w srodku też nic orginalnego nie bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
tarcza i wskazówki "mówia" jednoznacznie to podróbka, wiec w srodku też nic orginalnego nie bedzie

Tarcza, wskazówki i koronka. Do poznania po kopercie trzeba już mieć oko, ale do tej mikropseudokoronki - nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale koronke można zawsze wymienic, no... wszystko można wymienić, fakt koronka aż razi w stosunku do koperty swoimi proporcjami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
ale koronke można zawsze wymienic, no... wszystko można wymienić, fakt koronka aż razi w stosunku do koperty swoimi proporcjami

Nic nie wymienisz, bo to jest g..niana koperta. Założysz oryginalną i na co ją zakręcisz :twisted: ? Po prostu - chińskie guano, posiadające wartość podkładkową jak ktoś pape będzie na dach przybijał ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym komandir powinien mieć indexy wystające, a ten ma namalowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale numer... ;) Choć przyznam szczerze, że koronka od razu mi się nie podobała, no i tarcza jakaś taka, hmmmm... "rzadko spotykana"... :)

No ale nie ma tragedii, fortuny na niego nie wydałem, a zachowam jako "ciekawostkę" i przestrogę.

Dziękuję serdecznie koledzy za waszą nieocenioną pomoc.

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
poza tym komandir powinien mieć indexy wystające, a ten ma namalowane

Ja mam malowane...

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój najnowszy nabytek - mała, zgrabna i urocza Pobieda od p. J. Przybylskiego.

post-24585-0-49138800-1330872636.jpg

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi