Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość yasiooo

Telekom - Pewnie masz rację - taka to zegarkowa magia, że zmniejszająca sie ilość miejsca na półce, nie oznacza wcale zmniejszającej się "wish listy". Ale to bardzo dobrze właściwie :) Choćby wyżej pokazanych modeli, jest cała rodzina kolorystyczna, więc końca nie widać :)

mapeth - mnie też ;) To piękne zegarki, a do tego całkiem solidne i niezawodne (wberw obiegowym opiniom).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to raz jeszcze chwalę się moim Komandirskim :) jest po przeglądzie, czyszczeniu, na świetnym chodzie i po naprawie wskazówek (za całość "remontu" zapłaciłem 10 złotych ;D)

post-27864-0-16300600-1331235728.jpg

post-27864-0-68836300-1331235730.jpg

p.s. Zdecydowanie poszukuję koperty do tego zegarka, moja jest trochę sfatygowana i chętnie wymieniłbym ją na taką w bardzo dobrym stanie, oczywiście w rozsądnej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość szymeklipinski
No to raz jeszcze chwalę się moim Komandirskim :) jest po przeglądzie, czyszczeniu, na świetnym chodzie i po naprawie wskazówek (za całość "remontu" zapłaciłem 10 złotych ;D)

p.s. Zdecydowanie poszukuję koperty do tego zegarka, moja jest trochę sfatygowana i chętnie wymieniłbym ją na taką w bardzo dobrym stanie, oczywiście w rozsądnej cenie :D

Zarąbisty :)

Kopertę oddaj do renowacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zarąbisty :)

Kopertę oddaj do renowacji :)

dzięki :D szczerze mówiąc to ja też nim się nie mogę nacieszyć :)

wskazóweczki ślicznie świecą w ciemności ;D

a co do koperty to renowacja też wchodzi w grę (około 40 złotych) ale może uda sie znaleźć taką samą w bdb stanie i ciut niższej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super yasiooo, bardzo mi się podoba tarcza i wskazówki w tych modelach:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Częśc Amfibii ma normalne "komandirskie" a część takie, jak tu widać i zupełnie nie wiem od czego to zależy. Jeszcze, gdybym uzupełnił w nich fosfor, to by było na prawde fajowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W którym nadbałtyckim mieście takie perełki sprzedają ? W sobotę wyjeżdżam nad morze, może też uda mi się coś kupić :)

Sorry, że dopiero dzisiaj odpisuję, ale musiałem po urlopie odrobić zaległości towarzyskie ;-)

A więc, wspomniany przeze mnie sprzedawca ma stoisko w Kołobrzegu.

Jak idziemy do rynku od morza, to pierwszy park przed rynkiem ze stoiskami ( koło fontanny w kształcie kwiatu czy czegoś w tym stylu) jak ktoś będzie w Kołobrzegu to na pewno znajdzie. Sprzedawca był ustawiony z tyłu za budkami komercyjnymi - w alejce z innymi sprzedawcami antyków. Wystawioną ma tylko jedną gablotkę z czasomierzami, ale posiada w domu dużo więcej zegarków - po rozmowie na pewno przyniesie pokazać co ma jeszcze na sprzedaż.

Ceny ustala wg własnego widzimisię - i ceni się mocno bo kiedyś ich trochę nakupił na handel no i do dzisiaj je sprzedaję - a chce odzyskać to co włożył.

Życzę owocnych zakupów.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzięki :) szczerze mówiąc to ja też nim się nie mogę nacieszyć :)

a co do koperty to renowacja też wchodzi w grę (około 40 złotych) ale może uda sie znaleźć taką samą w bdb stanie i ciut niższej cenie :)

nie dawaj tej koperty do chromowania. straci krawędzie (będzie obła) i kiepsko to będzie wyglądać. Wyszukuj na allegro, w końcu na pewno znajdziesz zegarek w tej kopercie, np. takie post-3565-0-13701600-1331235774.jpghttp://img267.imageshack.us/img267/4983/ds...80mediumtp6.jpg bądź taki http://allegro.pl/item693393967_duzy_stalo...ia.html#gallery . Po zakupie ładujesz bebechy fajnego Komandira do nowej koperty, a bebechy tymczasowego do koperty Komandira - allegro i wychodzisz na swoje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie dawaj tej koperty do chromowania. straci krawędzie (będzie obła) i kiepsko to będzie wyglądać. Wyszukuj na allegro, w końcu na pewno znajdziesz zegarek w tej kopercie, np. takie post-27864-0-78736500-1331235777.jpghttp://img267.imageshack.us/img267/4983/ds...80mediumtp6.jpg bądź taki http://allegro.pl/item693393967_duzy_stalo...ia.html#gallery . Po zakupie ładujesz bebechy fajnego Komandira do nowej koperty, a bebechy tymczasowego do koperty Komandira - allegro i wychodzisz na swoje :)

dzięki za cenną wskazówkę :)

to samo o chromowaniu i o krawędziach mówił mi mój zegarmistrz, dlatego też jeszcze się wstrzymałem z tym. faktycznie lepiej poszukać :)

w sumie to nie wiedziałem, że ten zegarek w tej kopercie również występował w takiej wersji jak pokazałeś na fotkach. dzięki :D

p.s. nie wiem czy te dwa Wostoki ze zdjęcia są z Twojej kolekcji, ale są piękne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie sprawiłem taką oto amfibię:

df04dba2b61c71f1.jpg

To moja pierwsza radziecka amfibia i dochodzę do wniosku, że faktycznie te radzieckie amfibie są ładniejsze od tych rosyjskich. Przy okazji jak by ktoś miał do takiej amibii bezel w lepszym stanie to chętnie kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Pewnie, że są ładniejsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biegałem 20min w poszukiwaniu bankomatu w rodzinnym mieście, aż w końcu dotarłem spowrotem do sprzedawcy. Był on i odłożony komandir niemal w idealnym stanie (małe ryski na szkiełku).

post-3565-0-13853800-1331235801.jpg

Nie chodził, ale już wiem dlaczego. Jakiś gbur wyrwał mu serce (balans) :) ale spokojnie, będzie żył :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja za słowo "DZIĘKUJE" mam od dziś pierwszy takowy :) Ale brudny, zdjęcie z komórki.

post-22637-0-11167300-1331235847.jpg post-22637-0-61208800-1331235847.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co tu taki amfibiowo - komandirowy wysyp ostatnio?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera jakoś nie wiem na początku te wszystkie amfibie i komandiry mi się wydawały tandetne/tanie i jakieś takie odpustowe.

teraz sam mam jednego komandira i wiem, że na nim nie poprzestanę :) a tego, którego mam, pokochałem od pierwszego wejrzenia :)

nie wiem co jest w tych zegarkach ale moim zdaniem one są rewelacyjne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

I bardzo dobrze, że taki ich wysyp jest. Uwielbiam je! Komandir, to był mój pierwszy zegarek, początki wiedzy o zegarkach wiązały się właśnie z Komandirami. Mają niepowtarzalny urok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Nie chodził, ale już wiem dlaczego. Jakiś gbur wyrwał mu serce (balans) :) ale spokojnie, będzie żył :)

Ja miałem kilkanaście takich, gdzie metodą "naprawy" był demontaż wahnika, i powiedzenie klientowi "teraz sobie będziesz nakręcał"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzięki :) szczerze mówiąc to ja też nim się nie mogę nacieszyć :D

O ile dobrze pamiętam, to wewnętrzny pierścień z indeksami stanowi jedną część z kopertą,

co właściwie wyklucza renowację - trzebaby namalować indeksy jeszcze raz.

Gdzieś taką kopertę chyba mam, muszę poszukać i się odezwę.

Ale w tej mojej pierścień z indeksami był mocno wytarty.

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O ile dobrze pamiętam, to wewnętrzny pierścień z indeksami stanowi jedną część z kopertą,

co właściwie wyklucza renowację - trzebaby namalować indeksy jeszcze raz.

Gdzieś taką kopertę chyba mam, muszę poszukać i się odezwę.

Ale w tej mojej pierścień z indeksami był mocno wytarty.

o cholera, to mnie trochę zmartwiłeś

miałem nadzieję, że udałoby się wykorzystać taką kopertę, jak pokazał Krzysiek_W

tym bardziej, że i na allegro i na bazarku dzisiaj widziałem tego typu Wostoki, jednak z kopertami dość sfatygowanymi

tak czy inaczej będę szukał dalej

jak by Ci się udało zlokalizować tą Twoją i miałbyś ją zbędną to daj znać :)

tymczasem chwalę się swoim nowym" bo dzisiejszym nabytkiem :D

po pierwsze to cieszy mnie bo to mój pierwszy nabytek z giełdy staroci

po drugie to cieszy mnie bo ma tarczę w idealnym stanie i kopertę w stanie db+ (mimo, że praktycznie leżał pośród złomu)

po trzecie cieszy mnie bo pięknie i równo tyka :)

po czwarte to cieszy mnie bo kosztował mnie całe 10 złotych

po piąte to mam jakiś wyłam z mojej "kolekcji" radzieckiej

być może nie był wart tej ceny, być może jest to pospolity model, być może nawet złom, jednak mi się bardzo podoba i myślę, że po czyszczeniu, wymianie szkiełka i doborze ładnego paska będzie się naprawde fajnie prezentować :)

post-27864-0-84649400-1331235889.jpg

p.s. w rzeczywistości kolor tarczy jest bardziej granatowo grafitowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas się pochwalić :):

Odebrałem kilka dni temu dwie zabaweczki od doktora:

Poljot 17j - ascetyczny do granic garnitur - stan: 95/100 :)

post-26957-0-94762300-1331235967.jpg

Lotnik na mołni? Jak już to z tradycjami :). Pasówka z epoki (1967r - wydrapane na deklu) - w środku przepiękna iskra z '57- czyli wariant 3602 :)

post-26957-0-98359700-1331235970.jpg

post-26957-0-67310900-1331235975.jpg

I kilka co ciekawszych, ze zdobyczy bazarkowych z ostatnich dwóch dni - powinienem odczyścić i odremontować przed pokazaniem, ale... czuję potrzebę uznania :)

Olimpijski stadion Wostoka:

post-26957-0-04202500-1331235978.jpg

post-26957-0-61962300-1331235982.jpg

Kolejny Wostok "tłuścioszek" - stan bliski idealnemu, poza szkiełkiem oczywiście:

post-26957-0-67831400-1331235987.jpg

I znów Wostok tym razem z kompletem papierów i pudełkiem (numerki się zgadzają - sprawdziłem) - sprawny - wałek wyciągnąłem by wymienić koronkę i... wpadłem na pomysł obfocenia ostatnich zdobyczy :D

post-26957-0-01969900-1331235989.jpg

post-26957-0-37845600-1331235992.jpg

Sława kwarc - poza psującym efekt pyłkiem na szkiełku - bliska ideału:

post-26957-0-42578700-1331235994.jpg

post-26957-0-79210700-1331235995.jpg

Zaria dla pielęgniarek z pudełeczkiem:

post-26957-0-28712300-1331235997.jpg

post-26957-0-86551900-1331236001.jpg

post-26957-0-05505000-1331236003.jpg

I na koniec kolejna Sława - coś dla damy serca, aby nie gderała, ze "znowu zegarki przyniosłeś"... :)

post-26957-0-31356700-1331236005.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No toś Pan zaszałeś :)

Te duże Wostoki to moi ulubieńce, ta Zaria to też taka fajna ciekawostka.

Przy okazji, z własnego doświadczenia coś podpowiem, może wiesz, ale nie zaszkodzi ostrożności.

Jak będziesz wymieniał szkiełko w Wostoku "tłuściochu",

to ostrożnie traktuj ten pierścień z indeksami minutowymi, bardzo łatwo je zetrzeć.

Ja tak swojego załatwiłem i zawsze przestrzegam wszystkich, żeby nie popełnili tego samego błędu. :)

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to amfibii ciąg dalszy

d42fd72e81f61950med.jpg

Po wakacjach dostanie jeszcze wypełnieni wskazówek przegląd i bedzie pięknie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to amfibii ciąg dalszy

...

Fajna - gratuluję <_<

a widział ktoś takiego cudaka?

...

Obstawiam, że ktoś zrobił pasówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi