Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

sam nie wiem gdzie to wkleić bo budzik to nie jest więc daje to na nowe nabytki.zaciekawił mnie sposób jego nakręcania i przestawiania wskazówek mi to rozwiązanie się podoba,a jutro wezmę go trochę wyczyszczę 

Tak właściwie to nie budzik, tylko chodzik (nie ma mechanizmu budzenia) z Czelabińska.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to wrzucę jeszcze majaka ale niestety majak nie chodzi.więcej nie zaśmiecam chodzikami ))) dałem zdjęcia żeby sobie tutaj były zegarki mnie nie bawią więc pójdą na alle.....

post-59322-0-29023600-1416152417_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Faktycznie dwa dość rzadkie  zegarki jednego wieczoru nie często się trafiają.

Nie tak dawno pisaliśmy o tych kamiennych, wtedy nawet Ty jeszcze nie miałeś. 

Może pogadamy  o 3031?  :D

Jaki wstyd?! Świetna Rakieta  :)

Zakręcany pełny dekiel to chyba tylko w automatach widziałem.

No i rakietowy silnik 2209  też  rzadziej spotykany.

Aco myślisz że nikt nie sprzedaje 3031? Jakiś Rumun lub Bułgar wystawia na sprzedaż tylko nie chce nawet pokazać więc nie ufam za grosz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ja kupiłem ?? dodam że dekiel shturmanski i koperta w stali...

Poproszę o konstruktywne sprowadzenie na ziemię :D

Fajny komandirski na 3133. Jak Ci się nie podoba to chętnie przygarnę.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aco myślisz że nikt nie sprzedaje 3031? Jakiś Rumun lub Bułgar wystawia na sprzedaż tylko nie chce nawet pokazać więc nie ufam za grosz..

Z tego co wiem 3031 zostały wycofane ze sprzedaży, i były w sklepach bardzo krótko więc raczej nie ma tych rakiet wiele, i poza Aleksandrem nie mógł bym wskazać żadnego kolekcjonera który ją ma. Nie mówię oczywiście że ich nie mają inni, tylko że ja nie mogę ich wskazać  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem 3031 zostały wycofane ze sprzedaży, i były w sklepach bardzo krótko więc raczej nie ma tych rakiet wiele, i poza Aleksandrem nie mógł bym wskazać żadnego kolekcjonera który ją ma. Nie mówię oczywiście że ich nie mają inni, tylko że ja nie mogę ich wskazać  ;)

Tu masz tę tajemniczą ofertę. Tak lapidarna że nierealna:

http://olx.ro/oferta/raketa-3031-ID1eJrL.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja coś takiego. Zdjęcie "twarzy" niewykadrowane ale tyle czasu szukałem śwatła że miałem dość. Reszta zdjęć wcześniejsza.

imag1380.jpg

imag1429.jpg

imag1378.jpg
Ed
Sorki jutro sobie obiecałem porobić troszkę zdjęć więc jak się uda to podmienię.
Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem napisać - Złotoustowskij Czasowyj Zawod,  pytałem już Sthoola o mechanizm bo to cikawostka dla mnie ale jako że chodzi i rezerwę ma prawie trzy doby a późni na te trzy doby około 7 minut jedynie to na tą chwilę lekko wyczyściłem tarczę i tyle. Nawet pleksy nie polerowałem bo w razie jak zmatowieje to gdzie ja takie szkło dostanę  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny, gdybyś się zdecydował go pozbyć, to daj znać.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem napisać - Złotoustowskij Czasowyj Zawod,  pytałem już Sthoola o mechanizm bo to cikawostka dla mnie ale jako że chodzi i rezerwę ma prawie trzy doby a późni na te trzy doby około 7 minut jedynie to na tą chwilę lekko wyczyściłem tarczę i tyle. Nawet pleksy nie polerowałem bo w razie jak zmatowieje to gdzie ja takie szkło dostanę  :lol:

Wiedziałem, ze o czymś zapomniałem po powrocie z zagranicznych wyjazdów :) Jutro porobię zdjęcia werków swoich podobnych czasomierzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny, gdybyś się zdecydował go pozbyć, to daj znać.

Niestety ale mam słabość do takich a ten mi się podoba wyjątkowo  :)

Ed

Sthool -  i tak do niego nie zajrzę narazie choć ciekawość jest ogromna. 

Niemniej jak swoje Agaty będziesz rozbierał to daj znać proszę

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Faktycznie dwa dość rzadkie  zegarki jednego wieczoru nie często się trafiają.

Nie tak dawno pisaliśmy o tych kamiennych, wtedy nawet Ty jeszcze nie miałeś. 

Może pogadamy  o 3031?  :D

Jaki wstyd?! Świetna Rakieta  :)

Zakręcany pełny dekiel to chyba tylko w automatach widziałem.

No i rakietowy silnik 2209  też  rzadziej spotykany.

Roman możemy o 3031 pogadać ale raczej wolałbym go zobaczyć u siebie na półce :)  Jakaś niespodzianka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman możemy o 3031 pogadać ale raczej wolałbym go zobaczyć u siebie na półce :)  Jakaś niespodzianka ?

Na półce i tak nie masz miejsca :)  Nie Krzysztof, nie będzie niespodzianki. Wysłałem pw żeby OT nie robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie.

Koledzy bardzo bym chciał ale nie mam.  I nie mam nawet widoku na nią.  Pisałem w innym kontekście.Przepraszam jeżeli wprowadziłem kogos w błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio raczej nie kupuję, za to ogarniam stare nabytki.

DSCF4220b.jpg

Zapytacie na cholerę mi ten ewidentny składak? Otóż liczy się wnętrze...

DSCF4221b.jpg

Rocznik '48, sześciocyfrowy numer bity jeszcze po łuku, szczegółów nie chciało mi się fotografować, ale kotwica jest stalowa, ale koło wychwytu jeszcze mosiężne. Koperta też ciekawa, napiszę pewnie parę słów we wątku o mołniowatych.

Po paru magicznych zabiegach nawet ruszył, chociaż nieco leniwie (wystarczyło trochę rozruszać osie).

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3031  marzenie

gallery_60023_1963_4766.jpg

Edytowane przez MISTYK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na watch.ru ustawiła sie kolejka do gościa który ma na sprzedaż 3031. Cena wyjściowa 5000 euro.... :blink:

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na watch.ru ustawiła sie kolejka do gościa który ma na sprzedaż 3031. Cena wyjściowa 5000 euro.... :blink:

a ja tak czasem się zastanawiałem ile wart jest ten zegarek no i mam odpowiedz

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi