Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem bo miałem kilka razy Kristala - ostatniego w tamtą niedzielę  :D

Tylko nie lubię pisać że coś jest nie tak w momencie gdy ktoś cieszy się ze swojego nabytku - mam wrażenie że odbierze to jako złośliwość  z mojej strony   -_-

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko nigdy się nie burzę, wręcz przeciwnie jestem z tych którzy lubią słuchać. Jeśli coś mnie nurtuje to podsuwam temat, ale nie mówię wszystkiego, aby nie sugerować. Stąd zdjęcie mechanizmu. Sam się uczę a jak to robić, gdy się nie pyta lub słucha innych?

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nikt tu nie pisze złośliwie ciesząc się że zakup kolegi to składak. Może czasami forma mogłaby być delikatniejsza ale chyba nie wyobrażasz sobie że ktoś napisze:

" ... zwróć Sznowny Kolego uwagę na prezentowany przez Klegę X zegarek, posiada ów zegarek okienko daty w kształcie grzyba a  nie cygara jak w Twoim pięknym zegarku. Nie wydaje Ci się że warto ową komplikację sprawdzić opierając się na danych producenta zamieszczonych w katalogach?....."  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż mam ochotę pokazać któregoś ze swoich składaków, żebyś mógł mi tak napisać ;)

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawaj - jestem dziś pozytywnie nastawiony więc kto wie co napiszę  :D

Za chwilę dostanę słuszny oper za OT  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie dla rk7000. :) Takiego ślicznego deluksiaka kupiłem. Prawie w 100% oryginał ;) Czy może ktoś ma inne zdanie?

di-TW3T7AXY.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ironia kopnęłaby Cię w zadek, a Ty byś to uznał za rwę kulszową   :lol:  :lol:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ironia kopnęłaby Cię w zadek, a Ty byś to uznał za rwę kulszową   :lol:  :lol:  :lol:

A może to oteraz Oprzemysław troluje nas, mózg roz...any :D ;p

:D  :lol:  :D

"Zwróć Szanowny Kolego uwagę na prezentowany zegarek, nie posiada ów zegarek okienka daty w kształcie grzyba ani cygara . Nie wydaje Ci się że warto ową komplikację sprawdzić opierając się na danych producenta zamieszczonych w katalogach?"

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie dla rk7000. :) Takiego ślicznego deluksiaka kupiłem. Prawie w 100% oryginał ;) Czy może ktoś ma inne zdanie?

di-TW3T7AXY.jpg

Czy nie wyszedł on aby ze znanej manufaktury mistrza zbigniewa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jest od gościa z mojego miasta, który wyprzedaje kolekcję. Zbysio sprzedaje odpicowane i za dużą kasę, za tego dałem trzy dychy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ drogi Kolego - oczywiście się z Tobą zgadzam że jest to oryginał prawie w 100%. Powiem więcej - jest to moim zdaniem oryginał na 200% ponieważ zarówno koperta jest oryginalna jak i tarcza również jest oryginalna.

A ponieważ  zachodzi podejrzenie że powyższe elementy powinny występować w oddzielnych zestwieniach czyli koperta z nieco inną tarczą a tarcza znowu z kopertą troszkę innych kształtów dlatego sugeruję że jest to 200% oryginał. Pozwolę sobie wyrazić słowa uznanania  gdyż kupując ten wspaniały zegarek kupiłeś jakby dwa zegarki więc można to uznać za ogromne szczęście.

Gratuluję  :P

No i żeby całkiem OT nie było to dwa staruszki. Kris, rysqut - dziękuję  :)

p3139103.jpg

I jeszcze taki tercet  :rolleyes:

p3139109.jpg

Jakby ktos chciał się pozbyć brakującego czwartego Błonexa to chętnie przygarnę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze długo poszukiwany Kristal - dziękuję Kris  :rolleyes:

W zestawieniu z późniejszą  Mołnią. Różnicę w wykonaniu widać już na tarczy a mechanizm to oczywiście też inna bajka pomimo że oba z mikroregulacją.

p3139112.jpg

p3139115.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość arc76

Dzisiaj przyniósł listonosz, kupiony na forum

post-75489-0-99869900-1426279424_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyniósł listonosz, kupiony na forum

Gratuluję. Wdzięczne zegareczki i dobrze się noszą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arc, mam ich trochę więc wiem co mówię :) A tego co Ty trafiłeś to jeszcze nie znalazłem w zadowalającym stanie i rozsądnych pieniądzach.

di-62R3YAKD.jpg

di-RY6D02NP.jpg

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość arc76

Piękna kolekcja, tylko pozazdrościć takiego zbioru, ja dopiero raczkuje w tym temacie, raz się trafi coś fajnego, a raz się w topi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj  po otrzymaniu przesyłki  jeszcze przez wiele godzin jak na niego patrzyłem to od razu pojawiał się wielki uśmiech na twarzy. W super stanie stalowy poljocik kupiony za dobrą cenę do czego przyczyniły się średnie zdjęcia w aukcji

drugi stalowiec w dużo w gorszym stanie - efekt tego ze kiedyś ktoś pomalował tarcze lakierem . Kupiony jakiś czas temu ma teraz okazje się pokazać w doborowym towarzystwie

post-34995-0-01203700-1426318904_thumb.jpg

post-34995-0-78166800-1426318911_thumb.jpg

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi