Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Burns, komunikacja jaka jest, taka jest, ale będzie dobrze nie tylko z daleka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Burns. To trzeba bylo wziasc szwajcarow do produkcji, najlepjej jednego ze sponsorow - wtedy napewno nie byloby problemow, szczegolnie z datami I komunikacja.

A ze zegarek chcielismy "dostepny finansowo" to padlo na chinskich podrupkarzy, I takie to zycie.

Pamietajcie wszyscy, lista zapasowa jest, kase odzyskac mozna. Moze to nie tlumaczenie, ale jakas tam prawda, bo demokracja byla i trzeba bylo na Preciste albo kogos "qualitnego, szwajcarskiego, prestizowego" glosowac.

Ja wam powiem tak. Udezcie sie w klate I powiedzcie ze problemy z uaktualnieniami leza tylko po jednej stronie ...

A ... I jak sie cos zleca, to sie kontrakt robi ;) to tak na przyszlosc. ;p

Z tego co widze to ja sie bede z niego cieszyl ... moze ze nigdy nie zakladalem ze z tego Omega ala 1943 wyjdzie.

:Droid:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietajcie wszyscy, lista zapasowa jest, kase odzyskac mozna.

Ja właśnie tak kilka miesięcy temu zrobiłem, więc pozostaje mi tylko życzyć Wam, aby projekt sprawnie finiszował :)

P.S. Właśnie upływa 16 miesiąc od zrodzenia się pomysłu "303".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś się przewinęło przy zmianie producenta jaką będą techniką robione. Gdzieś to wyczytałem, nie wiem czy tu, na fb, czy na cw, ale info gdzieś jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś się przewinęło przy zmianie producenta jaką będą techniką robione. Gdzieś to wyczytałem, nie wiem czy tu, na fb, czy na cw, ale info gdzieś jest.

http://zegarkiclub.p...900#entry989780

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarant, wyświetla ma się cała strona postów, o który chodzi ;)

Tak jeszcze podsumowując trochę, pamiętajcie że to najambitniejszy projekt ze wszystkich jakie się odbyły, nie jest to zmiana tarczy, samych wskazówek etc.

Wszystko działo się od zera. To że nie wszystko udaje się idealnie to było widać na poprzednich projektach, zaczynając od słynnych daszków w piątkach, deklu który yes, yes.. omega stajl You love it i innych bezelowych problemów. Tak czasami jest że nie da się idealnie czegoś zrobić, nawet przez Szwajcarów czy Niemców.

Ja właśnie tak kilka miesięcy temu zrobiłem, więc pozostaje mi tylko życzyć Wam, aby projekt sprawnie finiszował :)

P.S. Właśnie upływa 16 miesiąc od zrodzenia się pomysłu "303".

Właśnie dużo to czy mało? Jak na projekt w którym producent daje wolną rękę, na zasadzie macie werk a reszta to wasza wyobraźnia to właściwie chyba nie jest dużo.

Fundacji należy się szacunek za to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z forum WUS sprzed dwóch tygodni info nt techniki barwienia wskazówek

The best one icon_smile.gif

First, we made it tempored. Result was good, however colour was either too dark, on too light. Our partner could not archive desired tone. banging.gif We could follow this path, keeping the colour "as it came out" - but wanted something better.

We have tried chemicals - were not astonished with results. Colour was hard to repeat in serial production, hands had different colours, depending on the material structure ...

So we have made a decision, to equip 303 with same hands we considered for Batory line. As Batory is our most luxurious model so far - we made no shortcuts here neither icon_wink.gif It was to implement the most expensive - not calculating a hand made pieces of course - hand making technology. Ion plating blue. The technology is similar to the one used for PVD coatings, only the material used is titanium in nitrogen atmosphere. It guarantees very good results concering colour and corrosion ressistance. Functionally, the result is same as heat temporing - the surface is covered by the film of TiN, in desired colour. In heat temporing - the film is made of steel oxide. Both resulting in a beautifull colour, changing from light blue to black, depending on the light applied.

When I first saw the result here - it took my speach off. You will feel just same, belive me.icon_good.gif

By the way, if there is anyone keen on chemistry, please tell e ifI have not played a goofy using a totally new vocabulary to me think.gificon_good.gif

Szkoda, że nie udało się termicznie, ale widząc efekt (na razie na zdjęciach) nie jestem jakoś strasznie zawiedziony.

Pasek też mi się podoba chociaż mogę dać sobie rękę uciąć, że będzie za duży na moją rękę.

Jak wrzucacie linki do postów to wyświetla mi się cała strona i nie wiem co chcecie nam powiedzieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dużo to czy mało?

wg mnie czas jak najbardziej OK.

Przypominają mi się tylko głupie prześmiewcze docinki niektórych osób w kierunku organizatorów forumowego MC, ktory też zajął sporo czasu od pomysłu do odebrania zegarków. Jak widać tego typu projekty dużo czasu pochłaniają i nie ma co na początku napinać się na jakieś szybkie terminy wykonania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najważniejsze w sumie że jest już bliżej jak dalej, a zawiedzeni efektem po obejrzeniu "na żywo" chyba nie będą mieli problemu ze sprzedażą zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwat, docinki, docinki :P

Fakt, powtórzyliśmy błędy poprzedników, część wyeliminowaliśmy, część dołożyliśmy własnych. Jednak docinki - cóż, do Jimiego szacun za projekt, ale wszystkie problemy były przez atmosferę jaka wtedy panowała ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja z dzisiejszego FB:

"

I koperty doleciały

Jedziemy dalej.

"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już niedługo i to jest bardzo sympatyczne uczucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z fb:

"

Z serii "niespodziewajka"

Ściereczki z mikrofibry, będą na wyposażeniu każdego 303. "

post-38182-0-71260600-1369760281_thumb.jpg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwat, docinki, docinki :P

nikomu personalnie nie docinam ;) Osoby, które wówczas były takie "do przodu" wiedzą o co chodzi, a może już nawet zapomnieli. W każdym razie mam nadzieję, że ten projekt już się niedługo zakończy, a ludziska wreszcie zrozumieją, że takie zabawy MUSZĄ POTRWAĆ! B)

Chociaż z drugiej strony... w temacie o kwarcowym chrono już pojawiają się ludzie ponaglający do wpłat, choć jeszcze nawet proof nie powstał :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było, wypukły celownik i piękna mordka naszego zegarka.. moc w czystej postaci :)

20130530130429.jpg

20130530105926.jpg

foto by Svedos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka kozacka! Kurde, już nie mogę sie doczekać!!!

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damian jest moc, oj jest! :-) Dobre wiadomości są takie, że w oczekiwaniu na koperty większość zegarków została już złożona, teraz pójdzie z górki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy wysyłka pierwszych sztuk?

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w środku celownika jest "kropa"?

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo, kiedy wysyłka ;) Chłopaki czekają na pudełka, ale raczej na 100% już w moim będę bronił pracy inżynierskiej ;)

26 czerwca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mi ręce opadają.. Koperta ma inne uszy niż w projekcie i w obu prototypach. Mam przed sobą II prototyp i uszy w nim są inne - taie jak powinny być :(. Tak kawalek po kawalku... wskazówki nie barwione termicznie, koperta inna.. zaraz się okaże, że to będzie „prawie” 303.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A spróbuj zrobić zdjęcia prototypu w podobnej perspektywie, tak dla porównania.

Mi też te uszy wydają się jakieś masywne, ale wolę się nie wypowiadać...

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.