Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

... Logo G Gerlach jako wykonawcy projektu proponuję umieścić na wewnętrznej stronie dekla.Zakończyłoby to próby przywłaszczania autorstwa projektu. ;)

+1

Robimy głosowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Wami jak z dziećmi... Kwestia nazwy producenta na tarczy była już kilkukrotnie poruszana i było jasno stwierdzone że G. Gerlach nie wycofa się z umieszczenia swojego logo na tarczy. O ile na początku tez wolałbym bez jakiegokolwiek logo (tak jak często bywa w pilotach) to pogodziłem się z tym faktem i nawet przestało mi to przeszkadzać. Natomiast kolejna dyskusja na ten temat to jak podróż w czasie do wyboru wykonawcy, IMO całkowicie bez sensu.

A co do projektu, mimo, iż ja także brałem udział w głosowaniach i starałem się czynnie uczestniczyć w dyskusjach, to nie czuję się współautorem tego projektu. Dla mnie to jest projekt MacArona. Ostatecznie przecież wybieraliśmy pomiędzy wizjami Damiana i MacArona. Dlatego projektant, jeśli jest zadowolony ze swojego dzieła powinien pozwolić na udostępnienie swojego nazwiska jako autora projektu. Ewentualnie z adnotacją "z małą pomocą forumowiczów". Takie jest moje zdanie.

Ostatnia sprawa, kwestia finansowa, chociaż nie wiem czy powinienem coś pisać. Oby nie było reakcji jak w powiedzeniu: "nie ucz Ojca dzieci robić".

Wydaje mi się, że powinien być wyznaczony deadline na wpłatę każdej z rat. Jeśli ktoś nie wpłaci to jego egzemplarz wędruje do osoby z listy rezerwowej, która zapłaci dotychczasowe raty. Pozwoliłoby to na natychmiastowy zwrot pierwszej raty wykreślonej osobie. Jesteśmy dorośli więc pilnujmy naszych zobowiązań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie ze się z tego zaraz zrobi jeszcze większa breja? Jeszcze raz proszę was o unikanie pseudo-zegarkowo-narodowosciowych (:blink:) pomowek. Zgadzam się, obróbka projektu pod wykonanie i wykonanie nie równa się autorstwu - ale doputy nie mamy zegarków na rekach przestańmy robić we własne gniazdo. Jeśli już coś, to powalczymy o przynależność autorstwa po odebraniu 303. Mamy jakieś kilka (:blink:) postów, które swoje mówią o tym projekcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni KOledzy po co bić pianę i podnosić sobie ciśnienie, rata poszła, zegarek praktycznie wszystkim się podoba, jakieś drobne zmiany zapowiedziane na +, te kilka ( 2 lub 3 tygodnie) poślizgu to nie katastrofa. Co do patności to nasz obowiązek wpłaty robić jak najszybciej po haśle płacmy kropka!. Nie można winić Kol HendrXa za opieszałość w płatności kiedy nie ma pełnej kwoty do wpłaty, bo część z Nas jej nie przekazała to raz, dwa - Gerlaha za opóżnienie bo nie ma kasy na koncie i tyle w temacie.

Pzd be-ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy. Z mojej listy przelano do mnie ok 85% raty. Kwotę o ok 400 mniejszą wysłałem wykonawcy, żeby zaokrąglić końcówkę i żeby każdy dokładnie pamiętał jaką kwotę wysłałem. Ta końcówka pójdzie, jak wszyscy dokonają wpłaty. 31000 było pomyłką. Wysłałem w sumie 30000. Gerlachy jeszcze nie dostali kasy. Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie zaksięgowana już na ich koncie. Póki co mają ode mnie potwierdzenie przelewu tylko.

Nie zamieściłem stanowiska kolegów, bo chciałem najpierw im odpowiedzieć i się do tego ustosunkować. Stało się, jak się stało.

Co do deadlineów, to po prostu nie chcę takiej sytuacji tworzyć, bo nie wszyscy na przykład sprawdzają codziennie forum i wiedzą co w trawie piszczy. Są koledzy, którzy jeszcze nie dali znaku życia i chcę ich jakoś odnaleźć. Tym bardziej, że faktycznie ja też miałem spore opóźnienie w rozpoczęciu zbiórki. Czemu? Nie będę się rozwodził nad zestawem: protesty niektórych na forum, że woleliby jakby zmiany były najpierw uzgodnione, brak właśnie tegoż deadlineu od Gerlachów, ostra dyskusja na linii wykonawca - projektant, której odłamki docierały do mnie w mailach, brak decyzji dot. ostatecznej formy. Do tego sezon wakacyjny i to, że wszyscy normalni ludzie gdzieś wyjeżdżali, więc założenie, że mogą mieć po wakacjach kryzys finansowy, może być trudno ściągać kasę, bo ich nie będzie, itp., więc uznałem, że skoro mogę, to poczekam do końca wakacji. No a także trudna sytuacja u mnie w wielu wymiarach, która,mówiła: jeszcze nie musisz zbierać kasy, to poczekaj i załatw inne sprawy.

Teraz w mailach od Krzyśka obrywam za wszystko. Może i słusznie. Może powinienem zebrać ratę od razu i olać, czy komuś się podoba, czy nie. Może za dużo myślę.

Mnie w tym momencie zależy na tym, żeby zakończyć etap: 2 rata. Co będzie dalej? Zobaczymy. Póki co kilka zegarków z powodu nie podobania się prototypu wraca do puli, będę się w privach kontaktował z osobami z rezerwowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako osoba ,która wskoczyła z listy rezerwowej,

niniejszym potwierdzam ,że moja została przelana.

Mam nadzieję,że projekt spokojnie i bez niepotrzebnych emocji dojdzie do szczęśliwego końca,czego sobie i wszystkim życzę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam nadzieję, że już obejdzie się bez wojny.

Aha, prośba dla Dariusza Chlastawy. Generalnie fajnie by było, żeby w temacie wypowiadały się osoby biorące udział w zakupie.

Sądzę, że napina Gerlachów spowodowana jest też ogólną sytuacją polityczną na linii KMZiZ - CW, podjazdami i trollingiem na początku, a także podjazdami w temacie o ich zegarkach.

Dlatego (nie chcę oceniać Twoich intencji, mam nadzieję, że po prostu nie zdajesz sobie z tego sprawy), trzeba zauważyć, że spam osób nie związanych z projektem, tylko podgrzewa atmosferę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hola ! Nie znałem stwierdzenia NOP , którego ktoś użył więc pozwoliłem sobie na żart związany z tym , ze w PL ten skrót ma jedyne mi znane i medyczne akurat rozwinięcie

Jeśli uważasz to za używając Twojej definicji młodzieżowej " podjazd " to ja rozkładem ręce po prostu ....

poczekam spokojnie czy będziesz takim obrońca czystości we wszystkich wątkach

Projektowi życzę wszystkiego dobrego i jednocześnie uważam ze sporo racji miałem w stwierdzeniu ze należy ustalać zasady i sztywne ramy przy tego rodzaju inicjatywach m.in. po to aby nie obrywal inicjator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendix, doprowadz 2 etap do konca, daj tym ktorzy zagineli czas 7 dni na wplate przez wszystkie znane tobie media, jesli nie bedzie odpowiedz, zwolnij zegarki tych ludzi na rezerwowa.

Proponuje ustalic DOKLADNA date wplaty 3 raty ... Powiedzmy 3 dni po potwierdzeniu przez fundacje otrzymania wszystkich podzespolow. Zgadzam sie tutaj z Dariuszem. Musi w tym wypadku byc to twarda data, po ktorej zegarek przechdzi na rezerwowa.

Koniec z zabawami, czas na biznes ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak bylo by lepiej gdyby wykonawca bylby na forum ... Wiem ze bije zdechlego konia ale jednak :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Infected, wiedzieliśmy, że nie mają i nie będą mieli.

Dariusz, nie uważam tego za podjazd. Podjazdy różne były i są, ale tu chodzi o coś innego.

Nie brałeś udziału w projekcie, byłeś inicjatorem zmian dot. projektów, już po tym, jak zaczęliśmy, było wiele spiny o to, co pamiętamy doskonale, była masa niedomówień i wybuchła batalia podjazdowa, w trakcie której zagryzaliśmy się na wzajem. Dlatego uważam, że Twoja odpowiedź w tym temacie może wywołać, to, że ktoś coś odpowie, po czym ktoś jemu odpowie, po czym znów zacznie się znowu trolling. A ja już dorobiłem się przez ten projekt niestrawności i chcę, żeby tu było jak najspokojniej już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby szybko wrócic do gry:

- jak najszybciej zamknąć etap 2 raty, góra tydzień. Wakacje do tego nic nie mają - wiedzieliśmy że 2 rata będzie wpłacana i wymówki że ktoś nie ma kasy bo wakacje były to dziecinada.

- konkretny, szybki termin 3 raty z też góra 7 dniowym terminem wpłat.

Mniej gadania, więcej działania /wymagamy wiele od wykonawcy ale od nas wymaga się też - więc płaćmy o czasie.../.

I nie płaczmy o wszystkie pierdoły z jakiś fejsów jak te stare dziewice co się spóźniły na zbiorowy gwałt....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo , czy oprócz dziewic :-P są jakieś niusy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmowa milczenia ;) Cisza przed burzą... czyżby wszyscy ostro pracowal nad projektem? Oby. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie Gerlachom popracować :rolleyes:

Chyba małym chińskim rączkom tongue.gif i oby dobrze to zrobiły rolleyes.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym czytać o NASZYM zegarku TUTAJ :-P

Też bym wolał...

cytat: „Nie, wręcz przeciwnie - zgodnie z tym co powiedzieliśmy Michałowi jakieś 2 tygodnie temu, zaczęliśmy od początku. Skutek opóźnień jest taki, że nowy partner wykona dla nas nowe próbki. Mam nadzieję, że zgodnie z naszą prośbą - zostało to przekazane uczestnikom projektu. My ze swojej strony przekazaliśmy to tym, z którymi mamy kontakt. Przewidywany czas gotowości nowych sampli : koniec października. Przewidywany czas realizacji całego projektu - styczeń 2013.”

To było na moje pytanie, czy cisza w temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!

Po ponad 2 miesięcznej nieobecności wchodząc w ten temat miałem nadzieje, że projekt będzie miał się ku końcowi, tymczasem po szybkim przewertowaniu kilkudziesięciu stron ręce opadły a humor zanikł :(

Przewidywany czas gotowości nowych sampli : koniec października. Przewidywany czas realizacji całego projektu - styczeń 2013.”

Mowa o kolejnym prototypie zegarka? Czy tylko o poszczególnych elementach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Przyzanm ze jestem tu nowy ,ale i po raz pierwszy uczestniczę z zakupie " zbiorowym zegarka ".

Sądząc po tym co tu sie pisze i dzieje w " Dywizjonie 303 " to jestem tęgo zawiedziony.

Od ognia, wody, pomoru i zakupów zbiorowych .. .

Bez urazy , ale to jakaś zabawa jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.