Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

pierwsze na co zwróciłem uwagę, to profil koperty - dziwny,

ale to nie moje podwórko....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron możesz to jakoś zestawić?

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, komentarz Gerlacha na CW:

„Mówiłem ci już, że zawsze możesz oddać, czy zapomniałem ? ”

Zestawienie zaraz podrzucę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, faktycznie, nie zwróciłem uwagi... Uszy na zdjęciach wydają się... sam nie wiem.

Na CW możecie zobaczyć więcej zdjęć, w wątku o Batorym.

PS

​Co do odpowiedzi wykonawcy - nie będę nawet jej komentował...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalaczam zdjęcie „finalnej” koperty i z prototypu. Ostrość wprawdzie jest na koronce, ale widać dobrze, jaki ksztalt mają uszy.

Te nowe są ostro zakonczone.

20130530130429.jpgUploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesteśmy w 100 % pewni, że to ostateczna koperta?

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszy po prostu są przedłużone. Czyli zegarek będzie miał inną całkowitą wysokość (lug-to-lug).

Ciekawe, jak to się ma do rysunków projektowych (w załączniku dla przypomnienia)?

A komentarz wykonawcy? No cóż, nie dość, że świadczący o arogancji, to jeszcze o całkowitym braku kultury.

Pozdrawiam

Tomek

post-37089-0-24110600-1369940946.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj zdjęcie opublikowane na fb 8 lutego, które chyba pozwoli dostrzec różnicę:

post-38182-0-51046600-1369941010_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" - Nie mamy waszych kopert i co nam teraz zrobicie?

- Chamy się uprą i 'im daj'. No skąd wezne, jak ni mom?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz widzę wyraźnie różnicę. Niestety ale uszy są inne niż w projekcie, inne niż w zatwierdzonym drugim prototypie. Przypominają mi uszy z zegarków MC.

Z wypowiedzi wykonawcy wynika, że albo bierzemy to co jest albo możemy zrezygnować. Nie wiem czy dowiemy się dlaczego uszy są inne... Ale odpowiedź jest raczej oczywista, bo inne zostały wyprodukowane w Chinach, czy gdzieś tam ;).

Czy inne uszy sprawią, że zegarek będzie gorszy? A tego to jeszcze nie wiem, muszę się napatrzeć ;).

Wiem, że nie to zamawiałem i nie za to zapłaciłem...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns, komunikacja jaka jest, taka jest, ale będzie dobrze nie tylko z daleka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezla farsa... rece opadaja.. Jezeli chcialbym zwrot moich kosztow to jak to zrobic?

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najłatwiej pisać PW do rezerwowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendrix Mac potwierdz prosze na 100%

Ze to inne uszy.

Wyglada na to ze koperte do Batorego zmienili I poprostu polecialo w fabryce po wszystkich.

Czyli Projekt projektem, prototyp prototypem,.a kontraktu na wykonanie nie masz - wiec dostaniesz co fabryka zrobila. :wacko:

: GngrBrd :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypowiedź Svedosa na konkurencyjnym forum:

"No to ja odpowiem na temat, zamawiająy na etapie projektowania otrzymał informację iz ma swobodę w projektowaniu tarczy i wskazówek, jeśli chodzi o kopertę został poinfprmowany że koperta owszem będzie robiona pod wytyczne zamawiającego jednak ostateczny jej kształt będzie uzależniony od innch projektów G.Gerlach opartych na tym wzorze.Korekta kształtu uszu miała właśnie związek z kopertami do Batorego, PZL i RWD , w tych prpjektach z względu na wysokość koperty pierwotny kształt był niekorzystny z wizualnego i użytkowego punktu widzenia. Przypomnę także proporcje zamówienia 303 -99 sztuk, pozostałe koperty 900 sztuk.

To tyle w temacie zdradzieckiej zmiany w tym jakże nieudanym i nieudolnoie wykonanym projekcie, wszystko w nim jest nie takie jak miało być, a że jest leiej i więcej....

I tak dla przypomnienoa dla pytającego...gdyby nie upór, niezdecydowanie i brak podstawowej elementarnej wiedzy to projekt w takiej jak obecnie postaci był by zakończony we wrześniu ubiegłego roku."

i jeszcze wypowiedź Apa13 na tym samym forum:

Hahaha. To chybaa odwrotnie. Projekt 303 jest robiony przy okazji Batorego. Wątpie, że ktokolwiek zrobi 100 indywidualnych w pełni zegarków ( tarcza,koperta,wskazówki) za ok 1000 żł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---- ciach ----

Szkoda nerwów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Że za rok nikt już o tym nie będzie pamiętał, a Gerlach nie poniesie kompletnie żadnych konsekwencji.

I tak i nie. Ich produkty są kierowane raczej do pasjonatów, niż do szerszego grona odbiorców, a znaczna ich część u nas pewnie usłyszy o tym, jak przebiega współpraca z Fundacją i pewnie dwa razy się zastanowi, zanim kupi ich zegarki. Do dziś przecież wspomina się problemy z Foką.

Ja mam nadzieję, że zegarek będzie miał bardzo wysoką jakość, bo w przeciwnym razie współpraca z G. Gerlach okaże się bezsensowna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, jak zapewne widzisz na CW praktycznie wszyscy uważają, że Gerlach jest cacy, a MacAron to pieniacz.

No nic, najwyżej się puści 303-kę szybko na bazarek albo allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację. To trochę towarzystwo wzajemnej adoracji, ale kiedy już każdy z nich kupi po 5 zegarków Fundacji, to wtedy będą im potrzebni inni klienci, żeby się rozwijać, a z takim podejściem nie będzie to łatwe. Jak pisałem, poza tym wszystkimi kontrowersjami, które swoją drogą zawsze sprowadzają się do tego, że Fundacja nie dotrzymuję warunków zawartej umowy, czekam, żeby zapoznać się z jakością zegarka, bo to będzie kwestia decydująca. Chociaż, o ile kwestia metody barwienia wskazówek była detalem, o tyle inna koperta to już grubsza sprawa, bo naprawdę zmienia wygląd zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil, zadna umowa nie istnieje ... Sa tylko ustalenia.

: GngrBrd :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszny niesmak z tym wszystkim. Kojarzy mi się to z kupowaniem samochodu, po który jedziesz na drugi koniec Polski, a na miejscu okazuje się, że widzisz zupełnie co innego niż w ogłoszeniu. A pan Mirek-handlarz z wąsem i kiepem w gębie mówi Ci z bezczelnym uśmiechem - "jak się nie podoba to wyp***dalaj pan, inni kupią".

Szkoda, bo ta fundacja ma fajne projekty i plany zegarków, ale buractwo aż się z nich wylewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umowa tego typu nie musi mieć żadnej szczególnej formy. Mailowe, czy za pomocą priv na forum ustalenia to umowa. Mylisz formę umowy z samą umową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.